• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:46
Thomas Reis Trabzonspor'da!
12:30
Atakum'da 'Ortak Akıl' çalıştayı yapılacak
12:09
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
12:08
Haftalık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Türk medeniyeti keçiören'de "nefes" aldı
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 03 Kasım 2023 - 13:15

Türk medeniyeti keçiören'de "nefes" aldı

TÜRK MEDENİYETİ KEÇİÖREN’DE “NEFES” ALDIKeçiören Belediyesi ilçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda, Hünkar Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre öğretilerinin türkülerle aktarıldığı “Nefes” isimli

KÜLTÜR SANAT
03 Kasım 2023 - 13:15
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Türk medeniyeti keçiören'de
TÜRK MEDENİYETİ KEÇİÖREN’DE “NEFES” ALDI

Keçiören Belediyesi ilçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda, Hünkar Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre öğretilerinin türkülerle aktarıldığı “Nefes” isimli tiyatro oyununu genç öğrencilerle buluşturdu.

Tek kişilik olan ve tek perdeden oluşan oyunu Tiyatro Oyuncusu Nazlı Çığa sahneledi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Sinan Kutlucan da sazıyla ve sözüyle tiyatronun müzikalini icra etti.

Oyunu öğrencilerle birlikte izleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok burada yaptığı konuşmada, “Bugünün küçüğü, yarının büyüğü. Yarınlarımız, ümidimiz, umudumuz, ikbalimiz gençlerdir. Devletlerin ve milletlerin geleceği çocukları ve gençleridir. Atatürk, 'Ey Türk gençliği! Atanı, ecdadını tanıdıkça kendinde büyük işler yapmak için güç ve kuvvet bulacaksın’ diyor. Yani ‘tarihini, geçmişini öğren, medeniyetini öğren’ diyor. Dünyaya medeniyeti getirmiş, medeniyet ateşini yakmış ecdadın torunlarıyız. Bu millet dünyada hakkı ve hukuku da tesis etmiştir. Bugün burada, bu hakka sahip çıkan değerlerimizden Hünkar Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre öğretilerini ‘Nefes’ isimli tiyatro oyununu ile sizlerle buluşturuyoruz. Asırlar öncesinden günümüze yüreklerden süzülerek, dilden dile, kalemden kaleme gelen öğretileri iki değerli sanatçımızın icrasıyla izleyeceksiniz.” dedi.

İLBER ORTAYLI KEÇİÖREN’E GELİYOR

Altınok salondaki gençlere, 12 Kasım 2023’te Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde "İlber Ortaylı ile Atatürk ve 100. Yılında Cumhuriyet" konulu söyleşi düzenleyeceklerinin müjdesini vererek, “12 Kasım’da tarihçi ve akademisyen İlber Ortaylı hocamızı Keçiören’imizde ağırlayacağız. İlber Hocamız tarihimizi, Cumhuriyetimizi, Atatürk’ü bizlere anlatacak. Programımız Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde olacak. Bu salonda bulunan tüm gençlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

“KAYALIKLAR, ORMAN VE GÜL BAHÇESİ OLDU”

Keçiören’e kazandırdıkları önemli eserlerden de bahseden Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şehrimize eser ve hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz. Atatürk Cumhuriyet Kulemizi gördünüz. Gençler için kulemizin 140. metresinde uzay terası ve bilim merkezi kuruyoruz. Bunun yanında bir de teknoloji merkezimiz var. Oradan da ücretsiz hizmet alabiliyorsunuz. Kulemizin yüksekliği 197 metre. Altınok Keçiören çocuğudur. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Keçiören’de okudum. Memleketim Ankara Balâ ama 1971 yılında taşındık buraya. İlk belediye başkanı seçildiğim yıl 1994’tür. Keçiören’in eski haline fotoğraflardan baktığımızda 6’da 5’i gecekonduydu. Keçiören’i, hafriyat ve çöplüklerin döküldüğü yerden Türkiye’nin en modern ve estetik şehrine dönüştürdük. Google’a girip baktığınızda Türkiye’nin en büyük şelalesi Tortum şelalesi olarak yazıyor. Tortum’un yüksekliği 48 metre eni de 24 metre. Keçiören Şelalemizin ise eni sadece 153 metredir. Enine boyuna hesapladığınız zaman Türkiye’nin en büyük şelalesi de Keçiören’dedir. Yani mezbelelik ve çöplük alanlar nasıl güzelleştirilir bunun örneğini Keçiören’de görebilirsiniz. Kayalıklar, orman ve gül bahçesi oldu. Ot bitmeyen yerlerde şu anda orman var.”

“21 ASIRI, TÜRK MEDENİYET ASRI YAPACAĞIZ”

İsrail'in Filistin’e yönelik saldırısını da kınayan Altınok, konuşmasında Türklerin birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Türk dünyasının birlik ve beraberliği çok önemli. Maalesef gördüğünüz gibi Filistin’de mazlum ve masum bir millet soykırıma uğruyor. Yok medeniyet yok insan hakları yok demokrasi yok adalet diyerek Amerika’sı, Avrupa’sı, hepsi İsrail’e sonuna kadar destek veriyor. Sivilleri öldürüyorlar, hastaneleri ve camileri bombalıyorlar. 500 yıl önce Osmanlı döneminde İspanya, Yahudilere soykırım uygularken, Kanuni Yahudileri alıyor ve topraklarımıza getiriyor. Kanuni mektup yazıyor, ‘Masum ve mazlum bir canı öldürmek tüm dünyayı öldürmektir’ diyor. Biz böyle bir milletiz. Yani 21. asrı sizler Türk medeniyet asrı yapacaksınız. Türklerin yeniden doğuş asırı yapacaksınız. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine sizlerle ulaşacağız. Sizleri çok seviyoruz gençler. Hepinize iyi seyirler diliyorum.”

Başkan Altınok konuşmasının ardından Tiyatro Oyuncusu Nazlı Çığa ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sinan Kutlucan’a çiçek takdiminde bulundu. Daha sonra gençlerle birlikte tiyatro oyununu seyretti.

Gün içinde iki kez sahnelenen oyunun ilk seansı öğrencilere, ikinci seansı vatandaşlara açık gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Beş noktada okul öncesi eğitim
Beş noktada okul öncesi eğitim
30 Ağustos Zafer Bayramı Çankaya’nın Dört Bir Yanında Kutlanacak
30 Ağustos Zafer Bayramı Çankaya’nın Dört Bir Yanında Kutlanacak
Canik'te Pehlivanlar Er Meydanında: Heyecan Dolu Anlar
Canik'te Pehlivanlar Er Meydanında: Heyecan Dolu Anlar
“ANİ’DE EŞSİZ BİR ESERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
“ANİ’DE EŞSİZ BİR ESERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
Son Haberler
Thomas Reis Trabzonspor'da!
Thomas Reis Trabzonspor'da!
Atakum'da 'Ortak Akıl' çalıştayı yapılacak
Atakum'da 'Ortak Akıl' çalıştayı yapılacak
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
Haftalık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
Haftalık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
Samsun'da Dev Dönüşüm: Aykar Konut & Gül İnşaat İmzasıyla İlk Etap Temeli Atıldı
Samsun'da Dev Dönüşüm: Aykar Konut & Gül İnşaat İmzasıyla İlk...
Çok Okunan Haberler
KAVAKLI GENÇLER DERNEĞİ RESMEN KURULDU
KAVAKLI GENÇLER DERNEĞİ RESMEN KURULDU
ABDİK ADAYLIĞINI.AÇIKLADI
ABDİK ADAYLIĞINI.AÇIKLADI
Başkan,Halit Doğan’ı makamında ziyaret ettik.
Başkan,Halit Doğan’ı makamında ziyaret ettik.
Bursa'da 'zamanda yolculuk' başlıyor
Bursa'da 'zamanda yolculuk' başlıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.