• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:09
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
12:08
Haftalık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Obninsk NEW Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu, 70'ten Fazla Ülkeden 500'ün Üzerinde Uzmanı Bir Araya Getirdi
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 14:47

Obninsk NEW Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu, 70'ten Fazla Ülkeden 500'ün Üzerinde Uzmanı Bir Araya Getirdi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un desteğiyle düzenlenen Obninsk NEW Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu, 21 Eylül'de Obninsk'te başladı

GÜNDEM
22 Eylül 2023 - 14:47
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Obninsk NEW Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu, 70'ten Fazla Ülkeden 500'ün Üzerinde Uzmanı Bir Araya Getirdi
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un desteğiyle düzenlenen Obninsk NEW Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu, 21 Eylül'de Obninsk'te başladı. Foruma 70’ten fazla ülkeden 500'ün üzerinde uzman ve genç bilim insanı katıldı. Forum kapsamında katılımcılar, sürdürülebilir kalkınma ilkelerine dayalı bir gelecek yaratmaya yönelik sektörün karşılaştığı küresel zorlukların yanı sıra nükleer ve ilgili bilimlerin geliştirilmesi, sektör uzmanlarının eğitimi ve kariyer yönetimi için yeni bir sistemin düzenlenmesi konularını ele alıyorlar. 

Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mişustin, karşılama konuşmasında “küresel nükleer endüstrinin geleceğinin özellikle gençlere bağlı olduğunu” vurguladı. Uluslararası Nükleer ve İlgili Teknolojiler Bilim ve Eğitim Merkezi Obninsk Tech’in kurulması için aktif çalışmaların başladığını belirten Mişustin, “Eminim ki bu kuruluş dünyanın dört bir yanından yetenekli gençleri bir araya getirecek lider bir merkez olacaktır. Merkez, ekonomi sektörlerinde aranan üst sınıf uzmanların yetiştirilmesine yardımcı olacak ve yeni nükleer bilimsel gelişmeler alanında Rusya'nın teknolojik egemenliğini sağlamaya olanak tanıyacaktır” dedi. 

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev de katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “nükleer endüstrinin kökeni bilime dayandığından, iyi eğitilmiş uzmanların endüstrinin daha da geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir gelecek yaratılması açısından çok önemli olduğunu” ifade etti. Likhachev, “Küresel nükleer eğitim merkezini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteğiyle düzenliyoruz. Yarın ve yarından sonra eğitimin nasıl olması gerektiğini gençler belirlemelidir. Bizim misyonumuz gençlere bu çalışmalarında yardımcı olmaktır. Dolayısıyla bugün Obninsk'te Rosatom’un amiral gemisi Üniversiteler Konsorsiyumu'nun lideri Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi MEPhI ile geleceğin nükleer projeleri için uzmanlar yetiştirmek üzere benzersiz bir uluslararası bilim ve eğitim platformu düzenliyoruz” dedi. Likhachev ayrıca, Obninsk Tech Uluslararası Nükleer Eğitim Merkezi'nin ortaklığın bulunduğu ülkelerden tüm paydaşların katılımıyla düzenlenmesi ve geliştirilmesinin, ülkenin 2030 yılına kadar küresel nükleer ve ilgili eğitim pazarının en az yüzde 20'sini kapsamasını sağlayacağına olan inancını dile getirdi. 

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktör Yardımcısı Mikhail Chudakov, Dünya Nükleer Birliği (WNA) Genel Direktörü Sama Bilbao y León, Bolivya Nükleer Enerji Ajansı Genel Direktörü Hortensia Jiménez Rivera, Nükleer Sanayi Derneği (NIATR) Yönetim Kurulu Başkanı Alikaan Çiftçi, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi MEPhI Rektörü Vladimir Shevchenko Dünyanın Sürdürülebilir Kalkınmasının Temeli Olarak Güçlü Eğitim başlıklı genel oturuma katılanlar arasında yer aldı. 

Dünya Nükleer Birliği Genel Müdürü Sama Bilbao-y-Leon konuşmasında, “Nükleer enerji mühendisliği geleceğin çevre dostu güç dengesinin ayrılmaz bir parçası ve aynı zamanda karbonsuzlaşmanın bir sembolüdür. Çevrenin korunması ve yaşam kalitesinin arttırılması için elzemdir. Temiz enerji dünyanın her yerindeki insanlar için ulaşılabilir olmalıdır. Eğitim, nükleer teknolojilerin önemini anlamak için güçlü bir temel oluşturulmasını teşvik eden önemli bir etkendir” ifadelerini kullandı. 

Bolivya Nükleer Enerji Ajansı Genel Müdürü Hortensia Jiménez Rivera da konuşmasında “Bugün önemli ekonomik ve teknolojik dönüşümlerden geçiyoruz, bu nedenle insanların yaşam kalitesini arttırmak için yeni kalkınma yolları bulmak gerekmektedir. Nükleer teknolojinin geliştirilmesinde en önemli etken eğitimdir. Dolayısıyla enerji projelerinin hayata geçirilmesi yüksek nitelikli profesyoneller gerektirmektedir. Gençleri, nükleer projeleri ve refahı teşvik etmek için eğitim projelerimize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Nükleer Sanayi Derneği (NIATR) Yönetim Kurulu Başkanı Alikaan Çiftçi de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Akkuyu NGS'nin Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %10'unu karşılayacağı düşünülmektedir. Yakın gelecekte uluslararası nükleer projelerde daha aktif rol alabilmek için nükleer enerji alanındaki yetkinliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Obninsk'in eğitim konusunda önemli bir rol oynadığına şüphe yok ve anlaşmamıza göre mühendislerin ve bilimsel personelin eğitimi burada gerçekleştiriliyor. 2027 yılı sonuna kadar 300'den fazla genç mühendisin eğitim görmesi bekleniyor. Bu durum, gençlerin kariyerlerini inşa etmek için nükleer endüstriyi seçme konusundaki ilgilerini artırmalıdır.” 

23 Eylül'e kadar çalışmalarına devam edecek forum çerçevesinde E. P. Slavsky Gençlik Bilimsel ve Teknik Konferansı, İnovasyon Laboratuvarı'nın yanı sıra eğitim, spor ve kültürel etkinlikler ile nükleer fizik alanındaki en son araştırmalara ilişkin raporların sunulacağı bilimsel okumalar da yer alacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
Samsun'da Dev Dönüşüm: Aykar Konut & Gül İnşaat İmzasıyla İlk Etap Temeli Atıldı
Samsun'da Dev Dönüşüm: Aykar Konut & Gül İnşaat İmzasıyla İlk Etap Temeli Atıldı
“ANADOLU BASINI BİK ANALİTİK KRİTERLERİNDE HOŞGÖRÜ BEKLİYOR”
“ANADOLU BASINI BİK ANALİTİK KRİTERLERİNDE HOŞGÖRÜ BEKLİYOR”
STK’ların gücü
STK’ların gücü
Son Haberler
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
Haftalık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
Haftalık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
Samsun'da Dev Dönüşüm: Aykar Konut & Gül İnşaat İmzasıyla İlk Etap Temeli Atıldı
Samsun'da Dev Dönüşüm: Aykar Konut & Gül İnşaat İmzasıyla İlk...
“ANADOLU BASINI BİK ANALİTİK KRİTERLERİNDE HOŞGÖRÜ BEKLİYOR”
“ANADOLU BASINI BİK ANALİTİK KRİTERLERİNDE HOŞGÖRÜ BEKLİYOR”
“ÇOCUKLARIMIZ SUÇ ÖRGÜTLERİNİN İNSAN KAYNAĞI OLMAYACAKTIR”
“ÇOCUKLARIMIZ SUÇ ÖRGÜTLERİNİN İNSAN KAYNAĞI OLMAYACAKTIR”
Çok Okunan Haberler
KAVAKLI GENÇLER DERNEĞİ RESMEN KURULDU
KAVAKLI GENÇLER DERNEĞİ RESMEN KURULDU
ABDİK ADAYLIĞINI.AÇIKLADI
ABDİK ADAYLIĞINI.AÇIKLADI
Başkan,Halit Doğan’ı makamında ziyaret ettik.
Başkan,Halit Doğan’ı makamında ziyaret ettik.
Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı İlk Mezunlarını Verdi
Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı İlk Mezunlarını Verdi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.