• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
11:15
“Milimetrik noktayı bulup tedavi ediyoruz”
11:12
“Milletimizin Onuru, Devletimizin Baş Tacıdır”
11:10
"Savunma ihracatında dünyanın en büyük 11. ülkesiyiz"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. "Milimetrik noktayı bulup tedavi ediyoruz"
SAĞLIK
Yayınlanma: 02 Temmuz 2026 - 11:15

"Milimetrik noktayı bulup tedavi ediyoruz"

Solmaz: “Ameliyat kesileri sinir sisteminde bozucu odak oluşturarak kronik ağrıya neden olabilir”

SAĞLIK
02 Temmuz 2026 - 11:15
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Milimetrik noktayı bulup tedavi ediyoruz”

GATA GETAT Merkezi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlker Solmaz: “Ameliyat kesileri sinir sisteminde bozucu odak oluşturarak kronik ağrıya neden olabilir”

 

Ankara’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) bünyesindeki GETAT Merkezi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi İlker Solmaz, ameliyat sonrası gelişen kronik ağrıların nöralterapi, proloterapi, ultrason eşliğinde enjeksiyon uygulamaları ve periferik sinir blokajları gibi ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebildiğini belirtti. Solmaz, tedavilerin bilimsel yaklaşım ve Sağlık Bakanlığı onaylı uygulamalar çerçevesinde yürütüldüğünü ifade ederek, kronik ağrı yaşayan hastaların uygun değerlendirme sonrası bu yöntemlerden fayda görebileceğini söyledi.

 

 

Ankara’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi, ameliyat sonrası gelişen kronik ağrıların ameliyatsız yöntemlerle tedavisine yönelik uygulamalarıyla hizmet vermeyi sürdürüyor. GATA GETAT Merkezi Başkanı, Anesteziyoloji, Reanimasyon ve Algoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlker Solmaz, operasyon sonrasında bazı hastalarda görülen uzun süreli ağrıların farklı tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabildiğini belirtti.

“Ameliyat kesileri sinir sisteminde bozucu odak oluşturabilir”

Dr. Öğr. Üyesi İlker Solmaz, ameliyat sonrası kesi bölgelerinde oluşan batma, yanma ve elektrik çarpması hissi şeklindeki ağrıların sinir sistemiyle ilişkili olabileceğini belirterek, “Ameliyat kesileri, o bölgedeki mikroskobik sinir ağlarının elektriksel iletisini bozarak ‘bozucu odak’ adı verilen sürekli bir batma ve yanma hissi oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.

Solmaz, bu tür ağrılarda uygulanan nöralterapi yöntemine ilişkin, çok ince iğnelerle kesi hattına yapılan lokal anestezik enjeksiyonlarının sinir sistemindeki bozuk iletileri düzenlemeyi amaçladığını, tedavi sürecinin hastanın durumuna göre planlandığını kaydetti.

“Proloterapi doğal iyileşme mekanizmasını destekliyor”

Uzmanlık alanlarından birinin de proloterapi olduğunu belirten Dr. Solmaz, hasarlı bağ dokularının desteklenmesine yönelik uygulanan bu yöntemde dekstroz içerikli özel çözeltilerin kullanıldığını ifade etti.

Dr. Solmaz, “Proloterapi, vücudun doğal iyileşme hücrelerini o bölgeye toplayarak sinir üzerindeki baskıyı ve doku harabiyetini onarır.” değerlendirmesinde bulunarak, yöntemin ameliyatsız tedavi seçenekleri arasında yer aldığını söyledi.

“Milimetrik noktayı bulup tedavi ediyoruz”

Karın yapışıklıklarına bağlı gelişen kronik ağrılar başta olmak üzere farklı ağrı tablolarında ultrason rehberliğinde enjeksiyonlar ve periferik sinir blokajlarının uygulanabildiğini aktaran Dr. Solmaz, “Parmağınızı bastığınızda ağrıyı kesen o milimetrik noktayı bulmak ve orayı tedavi etmek bizim günlük rutinimiz.” dedi.

Akademik ve hasta odaklı yaklaşım

Dr. Öğr. Üyesi İlker Solmaz, GATA GETAT Merkezi'nde yürütülen uygulamaların akademik esaslara uygun şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, tedavilerin Sağlık Bakanlığı onaylı uygulamalar kapsamında yürütüldüğünü ifade etti. Merkezde ameliyat sonrası kronik ağrı yaşayan hastaların ayrıntılı değerlendirme sonrasında uygun tedavi yöntemlerine yönlendirildiği bildirildi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI

İlginizi Çekebilir
Uzmanlar diyet trendlerine karşı uyarıyor”
Uzmanlar diyet trendlerine karşı uyarıyor”
Önce Nefes Egzersizleri Yapıldı
Önce Nefes Egzersizleri Yapıldı
Tanı ve Evreleme Süreçleri Masaya Yatırıldı
Tanı ve Evreleme Süreçleri Masaya Yatırıldı
Ebola Nasıl Bulaşıyor?
Ebola Nasıl Bulaşıyor?
Son Haberler
“Milletimizin Onuru, Devletimizin Baş Tacıdır”
“Milletimizin Onuru, Devletimizin Baş Tacıdır”
"Savunma ihracatında dünyanın en büyük 11. ülkesiyiz"
SAMSUN OTURARAK VOLEYBOL TAKIMI SÜPER LİGDE. 
SAMSUN OTURARAK VOLEYBOL TAKIMI SÜPER LİGDE. 
 Petek Genç Gençlik Gezi ve Kamp Programları başladı.
Petek Genç Gençlik Gezi ve Kamp Programları başladı.
Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
Çok Okunan Haberler
CHP'DE Danışma Kurulu Yapıldı
CHP'DE Danışma Kurulu Yapıldı
Yıl Sonu Sergisi Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda
Yıl Sonu Sergisi Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda
37.yıl kutlama programı gerçekleştirildi
37.yıl kutlama programı gerçekleştirildi
“Milletimizin Onuru, Devletimizin Baş Tacıdır”
“Milletimizin Onuru, Devletimizin Baş Tacıdır”

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.