• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
14:39
SAMSUN TEMİZLİKÇİLER DERNEĞİNE KAPSAMLI FARKINDALIK EĞİTİMİ
12:23
Motorine bu gece indirim geliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Dünya Doktorları Tam Donanımlı Mobil Sağlık Hizmetleriyle Sahada Önemli Görev Üstleniyor
SAĞLIK
Yayınlanma: 15 Temmuz 2023 - 11:20

Dünya Doktorları Tam Donanımlı Mobil Sağlık Hizmetleriyle Sahada Önemli Görev Üstleniyor

İnsani yardım profesyonellerinden oluşan ekipleri sağlık, psikososyal destek, koruma, temiz su, sanitasyon ve hijyen hizmetleri sunan Dünya Doktorları, hızlı, aktif ve etkin bir şekilde kriz anlarında

SAĞLIK
15 Temmuz 2023 - 11:20
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Dünya Doktorları Tam Donanımlı Mobil Sağlık Hizmetleriyle Sahada Önemli Görev Üstleniyor
İnsani yardım profesyonellerinden oluşan ekipleri sağlık, psikososyal destek, koruma, temiz su, sanitasyon ve hijyen hizmetleri sunan Dünya Doktorları, hızlı, aktif ve etkin bir şekilde kriz anlarında çalışmalarını sürdürüyor. Dünya Doktorları, kırsalda ve erişilmesi güç bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere tam donanımlı sağlık hizmetleriyle sahada önemli görevler üstleniyor. 

Dünya Doktorları tarafından büyük çoğunluğu "mobil" olmak üzere sahada sunulan hizmetlerden bahseden Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, “Birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında pratisyen hekim muayenesi, beslenme taraması dahil çocuk sağlığı hizmetleri, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, erken teşhisi, yönetimi ve tedavisi, laboratuvar hizmeti, diyabet eğitimi, sağlık taraması uygulamaları, tedavi ve ilaca erişimin desteklenmesi ve acil müdahale gerektiren tedaviye ihtiyacı olanların (özellikle çocuklar başta olmak üzere) donörlerle buluşturularak kalıcı çözüme kavuşmalarını sağlamak gibi tam donanımlı profesyonel bir sağlık hizmet sağlıyoruz” dedi.

Çocuklar ve kadınlar depremlerden en çok etkilenen grupların başında geliyor

Deprem sonrası kadınların ve çocukların yaşadıkları kötü deneyimin bıraktığı olumsuz duyguları iyileştirmeye yönelik bir psikososyal destek sağlandığını söyleyen Bilgin, “Bireysel ve grup psikososyal destek hizmetleri kapsamında Hatay’da kurduğumuz kadın ve çocuk dostu güvenli alanda depremzede çocuklarla birlikte sanat odaklı psikososyal destek çalışması yaparken, çocukların duygularını, düşüncelerini, acı veren travmalarını resim, heykel, dans, hikaye gibi yollarla ifade etmelerini sağlıyoruz. Çocuklara takım çalışmasını ve dayanışmanın önemini öğretmek için gruplar halinde yapılan etkinliklerde psikologlarımız, çocukların birbirleriyle sağlıklı bir şekilde iletişim kurma yeteneklerini geliştirmeyi ve içe dönük çocukları cesaretlendirip özgüvenlerini artırmayı amaçlıyor” dedi.

Kadınlar ve Çocuklar için Güvenli Alanlar

Kadın-çocuk dostu alanı ve mobil birimleri ile Hatay’da sağlık, psikososyal destek, ilaç, koruma, temel hijyen ve sanitasyon hizmetleri sağlamaya devam eden Dünya Doktorları, jinekolojik muayene, ilaç temini, çamaşır yıkama ve kurutma, banyo ve tuvalet olanağı, bireysel ve grup psikososyal destek, hijyen ve anne/bebek kitleri dağıtımı, öz bakım ve kuaförlük hizmeti sağlıyor. Bilgin, “Depremden bu yana Dünya Doktorları, 5.965 kişiye psikososyal destek ve 180 kişiye koruma desteği olmak üzere toplam 15.574 depremzedeye insani yardım hizmeti sağlamıştır. Kadın ve çocuk dostu alanı ve mobil birimleri ile Hatay’da 1.450 hijyen ve bebek bakım kiti ve 4.986 çocuğa psikososyal destek hizmeti sağlandı” dedi.

Dünya Doktorları, afetin ilk günlerinden bu yana halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor

Risk altındaki kadın ve çocuklara yönelik korunma hizmetleri hakkında konuşan Bilgin, “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile koordineli olarak sunduğumuz koruma hizmetleri ile engelli/yaşlı bakım sorumluluğu olanlar, şiddet mağdurları, cinsel/fiziksel/ekonomik şiddet gören kadınları tespit ediyor ve bu hizmetlere erişimlerini sağlamaya yönelik çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bununla beraber risk altındaki ihmal ve istismar mağduru olan çocuklar, psikolojik bütünlüğü tehlikede olanlar, çocuk işçiliği riski olan vb. risklerin tespiti ile yine bakanlığımızca koordineli olarak çalışıyoruz. İletişim hattı üzerinden kurumumuza ulaşan göçmenlerin risk ve hassasiyetleri doğrultusunda gerekli danışmanlık hizmetlerinin sağlanması, memnuniyet veya önerileri hakkında geri bildirimlerin alınmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda engelli bireylere dönük danışmanlık hizmeti desteğimizde var. Engelli çocuklar için evde sağlık hizmetlerine ulaşım, ortez ve protez cihazlarının temin edilmesi, ilgili okullara yönlendirilmesi gibi kapsamlı hizmetlerimizde bulunmakta” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“Sürekli Yorgunluk ve Vücut Ağrıları Depresyon Belirtisi Olabilir”
“Sürekli Yorgunluk ve Vücut Ağrıları Depresyon Belirtisi Olabilir”
Elektronik Sigarada Zararsız Algısına Dikkat
Elektronik Sigarada Zararsız Algısına Dikkat
Op. Dr. Turhan Soylu: “Göz muayenenizi ertelemeyin”
Op. Dr. Turhan Soylu: “Göz muayenenizi ertelemeyin”
Işık: “Elektronik sigaranın buharı kimyasallarla dolu”
Işık: “Elektronik sigaranın buharı kimyasallarla dolu”
Son Haberler
SAMSUN TEMİZLİKÇİLER DERNEĞİNE KAPSAMLI FARKINDALIK EĞİTİMİ
SAMSUN TEMİZLİKÇİLER DERNEĞİNE KAPSAMLI FARKINDALIK EĞİTİMİ
Motorine bu gece indirim geliyor
Motorine bu gece indirim geliyor
Süper Lig'de 11. haftanın hakemleri açıklandı
Süper Lig'de 11. haftanın hakemleri açıklandı
Türkiye'de orman yangınları yüzde 35 azaldı
Türkiye'de orman yangınları yüzde 35 azaldı
Girişimcilik projelerine 604 milyon liralık hibe desteği
Girişimcilik projelerine 604 milyon liralık hibe desteği
Çok Okunan Haberler
KADES VE ELEKTRONİK KELEPÇE ETKİN KULLANILACAK
KADES VE ELEKTRONİK KELEPÇE ETKİN KULLANILACAK
Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz
Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz
AKŞEN’DEN ÇAĞRI: “ATAKUM’A TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ ŞART
AKŞEN’DEN ÇAĞRI: “ATAKUM’A TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ ŞART
Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezi'ne 6 ayda, 95 bin ziyaretçi
Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezi'ne 6 ayda, 95 bin ziyaretçi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.