• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:03
Yeşilova: “Üreten ve Şehrin Geleceğine Değer Katan Bir STK Anlayışıyla Hareket Ediyoruz”
12:34
Okul Müdürlerine Vefa
12:27
“Sınır aşan suçlarla mücadelede kararlıyız”
12:22
Yaklaşık 30 genç rafting yaptı
12:17
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARİHİ MİRASA GÜÇLÜ YATIRIM ORDU KALESİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
12:13
 İlçe Başkanlığımızda Değerli Misafirlerimizi Ağırladık
12:09
Hanımeli Konağı Kadınları Buluşturdu
12:06
ERMAN VE İLAYDA YAĞMUR MUTLULUĞA YELKEN AÇTI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Ünlü Ekstrem Sporcu Brian Grubb, Dubai'de WakeBASE Atlayışı ile Dünya Rekoru Kırdı
SPOR
Yayınlanma: 06 Aralık 2023 - 12:47

Ünlü Ekstrem Sporcu Brian Grubb, Dubai'de WakeBASE Atlayışı ile Dünya Rekoru Kırdı

Dubai, ekstrem sporcu Brian Grubb’un çılgın projesine ev sahipliği yaptı:Ünlü Ekstrem Sporcu Brian Grubb, Dubai’de WakeBASE Atlayışı ile Dünya Rekoru KırdıABD’li wakeskate (su kaykayı) sporcusu Brian

SPOR
06 Aralık 2023 - 12:47
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Ünlü Ekstrem Sporcu Brian Grubb, Dubai'de WakeBASE Atlayışı ile Dünya Rekoru Kırdı
Dubai, ekstrem sporcu Brian Grubb’un çılgın projesine ev sahipliği yaptı:

Ünlü Ekstrem Sporcu Brian Grubb, Dubai’de WakeBASE Atlayışı ile Dünya Rekoru Kırdı

ABD’li wakeskate (su kaykayı) sporcusu Brian Grubb, 294 metre yükseklikte iki disiplini birleştirerek rekor kırdı. Grubb, dünyada ilk kez Dubai gökdeleninin sonsuzluk havuzunda wakeskate yaparak ardından 294 metre yükseklikten paraşütle BASE atlayışı yaptı.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri - 4 Aralık 2023: ABD’li wakeskate (su kaykayı) öncüsü ve iki kez dünya şampiyonu olan Brian Grubb, drone Wakeskate ve BASE atlamayı (paraşütle sabit bir yükseklikten atlama) bir araya getiren yenilikçi bir proje ile dünyada olağanüstü bir ilki başardı. Grubb’un wakeskate ve BASE atlayışını Dubai'de bulunan Address Beach Resort'un gökyüzü köprüsünde yer alan ve deniz seviyesinden 294 metre yüksekliği ile Guinness Dünya Rekoru’na sahip sonsuzluk havuzunda gerçekleştirdi.

Grubb'un cesur yolculuğu, 94 metre uzunluğundaki çatı havuzunun üzerinde bir drone tarafından çekilen Wakeskate yaparak başladı, ardından havuzun kenarından paraşüt ile atlayarak heyecan verici bir 77 katlı BASE atlayışına geçiş yaptı ve başarılı bir şekilde aşağıdaki plaja indi. Bu dikkate değer başarı, "WakeBASE" olarak bilinen ve Grubb'ın yedi yıllık hayalini gerçekleştiren tarihi bir kilometre taşı olarak kayıtlara geçti. 

WakeBASE projesi, Ürdün’deki Wadi al-Hidan kanyonu, Cape Cod buzulları ve Türkiye'nin Kleopatra Havuzu gibi eşsiz yerlerde Wakeskate yaparak gezen Brian Grubb için eşsiz bir zorluk oluşturdu. Wakeskate ve BASE atlamayı birleştirme fikri daha önce denenmemişti ve Grubb, Dubai’de gerçekleştirdiği proje ile bunu dünyaya ilk kez gösterdi. 

Grubb yaptığı açıklamada, "Wakeskate yaparak BASE atlamayı ilk kez gerçekleştiren kişi olmak ve sporlarımda en üst seviyeye çıkmak için kendimi zorlamak istedim. Bu fikir yedi yıl önce oluştu ve hâlâ her gün bunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçmesi için uzun bir süreçten geçtiklerini belirten Grubb, “Önce bizi çekebilecek bir drone inşa etmemiz gerekiyordu ve BASE atlamada daha yetkin hale gelmeliydim. Sonra Dubai'de bu harika konumu bulduk ve wakeskate üzerinde şimdiye kadar yaptığım en muazzam şeyi başardım." dedi.

Bu cesur maceraya hazırlanmak için Grubb, geçtiğimiz yıla kadar 26 BASE atlayışı gerçekleştirmiş, ünlü bir BASE atlama efsanesi olan Miles Daisher'dan danışmanlık da aldı. Daisher, Grubb'ın becerilerini geliştirmek için sıkı bir eğitim programı tasarladı.

İkili, Daisher’ın ABD’nin Idaho eyaletindeki tesisinde eğitimlerine başladı ve 106 metreden 121 metreye çıkış noktalarını ustalaşmaya odaklandı. Daha sonra Daisher ve Grubb, dünyanın en iyi BASE atlayış alanlarından biri ve BASE atlamadaki katkılarıyla tanınan bir kasaba olan İsviçre'nin Lauterbrunen kasabasına gitti. Burada, Grubb'un serbest düşüşle rahat ve kendinden emin olabilmesi için en yükseği 305 metrelik High Ultimate olan  en kolaydan en zora doğru altı çıkış noktasına odaklandılar. Grubb toplamda Daisher'ın gözetmenliğinde 106 BASE atlayışı yaptı.

Projenin zihinsel olarak çok zorlayıcı olduğunu vurgulayan Grubb “Ancak eğitim programım karşılaşabileceğim her an için beni hazırladı. Tüm yıl boyunca Miles Daisher ile BASE atlama için antrenman yapmıştım, her şeyi planlamak için hazırlıklıydım." dedi.

 

Prada ile iş birliği içinde ve dünyada ilk kez gerçekleştirilen projede Grubb, özel olarak tasarlanmış Prada Linea Rossa performans giysileri ile donatıldı. Giysiler, yüksek performansı ve yeniliği birleştirerek her iki spor için optimize edildi. Grubb’un, üzerinde markanın ikonik amblemi bulunan Prada Linea Rossa Wake Skate ayakkabıları da en iyi tutuşu sağlamak üzere özel olarak tasarlandı. 

Grubb'un BASE atlama becerileri geliştikçe, drone geliştiricisi Sebastian Stare ve özel bir ekip, bu benzersiz proje için özel olarak tasarlanmış bir drone'un ayrıntılı görevini üstlendi. Grubb’un wakeskate kayışı sırasında çekiş görevini yapan drone’un geliştiricisi Stare ise "WakeBASE için özel olarak tasarlanmış drone'u uygun kılan şey, Wakeskate hareketleri için geliştirilmiş uçuş davranışıydı. Bu, otomotiv mikrodenetleyicileri, RADAR çipleri ve güç elektroniği konusunda uzmanlaşmış bir yarı iletken şirketinde oluşturuldu. Elektronikten uçuş kontrolüne, algoritmalardan sensörlere, pervanelere ve güvenlik kuyruğuna kadar, donanım bileşenlerinden yazılım bileşenlerine kadar her şey kendi fikrimizdi. Brian'ın görüşleriyle, drone’un işlevselliği geliştirildi ve Brian'ın ihtiyaç duyduğu seviyeye ulaşmak için süreç boyunca defalarca iyileştirildi ve test edildi." şeklinde konuştu.

Brian Grubb'un WakeBASE projesi, 20 yılı aşkın bir süredir Wakeskate yapma ve 15 yıl skydiving yapma deneyiminin birleşimi olarak ortaya çıktı ve iki en büyük tutkusunu bir araya getirdi. 

Grubb’un son projesi için macera arayanlar için bir merkez ve şaşırtıcı başarıların ikonik bir destinasyonu olarak ün kazandığı için doğal bir mekan olan Dubai’yi seçti. WakeBASE, şehrin inanılmaz başarılarla dolu tarihinde yeni bir dönüm noktası oldu.

WakeBASE fikrini geliştirmeye başladıklarında konum olarak yüksekte bulunan bir su aradıklarını ancak çok fazla seçeneğin olmadığını belirten Grubb, “Sonra Dubai'deki dünyanın en yüksek görünmez kenarlı havuzu bulunan Address Beach Resort'u gördük ve buraya bir keşif gezisi yaptık. Bina sanki bizim için hazırlanmıştı. Havuzun şekli benim için mükemmeldi çünkü ben sağ ayak önde kayarım ve rampa için ihtiyacımız olan şekil buydu. Ayrıca plajda güzel büyük bir iniş alanı var. Havuzu gördüğümüz zaman gerçek görev başladı." dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
SAMSUN’DA TÜRKİYE DENİZ KÜREĞİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI
SAMSUN’DA TÜRKİYE DENİZ KÜREĞİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI
"Amatör Çökerse, Türk Futbolu Biter!"
DÜNYA TENİSİNİN NABZI SAMSUN’DA ATIYOR
DÜNYA TENİSİNİN NABZI SAMSUN’DA ATIYOR
TATAROĞLUN'DAN TÜRK BOKSUNA BÜYÜK BAŞARI
TATAROĞLUN'DAN TÜRK BOKSUNA BÜYÜK BAŞARI
Son Haberler
 Yeşilova: “Üreten ve Şehrin Geleceğine Değer Katan Bir STK Anlayışıyla Hareket Ediyoruz”
Yeşilova: “Üreten ve Şehrin Geleceğine Değer Katan Bir STK Anlayışıyla...
Akif Manaf’a “Sudan-Türkiye Barış Ödülü” Verildi
Akif Manaf’a “Sudan-Türkiye Barış Ödülü” Verildi
Okul Müdürlerine Vefa
Okul Müdürlerine Vefa
“Sınır aşan suçlarla mücadelede kararlıyız”
“Sınır aşan suçlarla mücadelede kararlıyız”
Yaklaşık 30 genç rafting yaptı
Yaklaşık 30 genç rafting yaptı
Çok Okunan Haberler
Gürlek: “Suç örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz,
Gürlek: “Suç örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz,
“Eğitim Ve Dini İnanç Hakkı Pazarlık Konusu Değildir”
“Eğitim Ve Dini İnanç Hakkı Pazarlık Konusu Değildir”
150 bin koltuğu 1.449 liradan satışa sundu
150 bin koltuğu 1.449 liradan satışa sundu
Kombi şikayetleri Kasım ayında  yüzde 195 arttı 
Kombi şikayetleri Kasım ayında  yüzde 195 arttı 

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.