• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:03
GAYRETLİ PİDE & RESTORANT’TA ANLAMLI BULUŞMA
12:56
BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR
12:49
Hep birlikte başaracağız, inşallah.
12:47
Başkan Türkel Bafralı üreticilerle Çakırlar Korusu'nda bir araya geldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. -Prof. Dr. Gültekin, "Gençlik Döneminde Kazanılan Alışkanlıklar Sağlığımızı Belirler"
EĞİTİM
Yayınlanma: 27 Aralık 2024 - 15:46

-Prof. Dr. Gültekin, "Gençlik Döneminde Kazanılan Alışkanlıklar Sağlığımızı Belirler"

-“İhtiyacımızdan Fazla Tüketilen Her Yemek, Obeziteye Yol Açar”

EĞİTİM
27 Aralık 2024 - 15:46
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
-Prof. Dr. Gültekin, “Gençlik Döneminde Kazanılan Alışkanlıklar Sağlığımızı Belirler”

Prof. Dr. Gültekin: “Sağlıklı Yaşam İçin Hem Beden Hem Zihin Sağlığına Dikkat Edilmeli”

 

- Prof. Dr. Gültekin’den Sağlıklı Yaşam İçin Porsiyon Kontrolü ve Egzersiz Önerileri

 

-Prof. Dr. Gültekin, “Gençlik Döneminde Kazanılan Alışkanlıklar Sağlığımızı Belirler”

 

-“İhtiyacımızdan Fazla Tüketilen Her Yemek, Obeziteye Yol Açar”

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eczacılık ve Sağlık Akademisi Topluluğu tarafından düzenlenen “Sağlıklı Yaşam Mümkün Mü?” adlı konferansa katılan Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi ve Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, sağlıklı yaşamın temelleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

 

OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Daş, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Esra Pancar Yüksel, Ziraat Fakültesi Dekanı Muharrem Özcan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Ne Kadar Yediğimiz, Ne Yediğimiz Kadar Önemlidir”

 

Prof. Dr. Fatih Gültekin, sağlıklı yaşamın temel yollarından birinin ölçülü beslenmek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Gazlı içecekler ve bazı katkı maddeleri obeziteyi artırıcı etkiler gösteriyor. Aynı şekilde, rafine gıdalar bağırsak kanseri riskini artırabilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), alkolü kanserojen bir madde olarak sınıflandırmıştır. Bilimsel araştırmalar, ömrümüzü uzatmanın ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenin temel yollarından birinin ölçülü beslenmek olduğunu göstermektedir. Ancak günümüzde çoğu insan, birçok yiyeceğin faydasını dikkate alarak gereğinden fazla tüketmektedir. Ne kadar yediğimiz, ne yediğimiz kadar önemlidir. İhtiyacımızdan fazla tüketilen her yemek, obeziteye ve buna bağlı sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle porsiyonlarınızı ölçülü tutmaya özen göstermelisiniz. Sağlıklı bir beden için dengeli beslenmek, öğünler arasında yeterli süre bırakmak ve aşırı yemekten kaçınmak son derece önemlidir.”

 

“Gençlik Döneminde Kazanılan Alışkanlıklar, Yaşam Boyu Sağlığı Etkiler”

 

Beslenmenin yanı sıra hareketli bir yaşam tarzının da sağlıklı yaşamda en az doğru beslenme kadar önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gültekin, özellikle gençlik döneminde kazanılan alışkanlıkların yaşam boyu sağlığı etkileyebileceğini belirtti. “Bu süreçte düzenli spor yapmayı alışkanlık haline getirirseniz, hem bedensel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı bir birey olabilirsiniz. Hareketli yaşamı hayatınıza entegre etmek ve sosyal çevrenizi güçlendirmek, yaşam kalitenizi artırır. Güçlü sosyal bağlar, zihinsel ve duygusal sağlığınızı destekler” dedi.

 

“Sağlığımızı Kaybettiğimizde, Mutluluğumuz da Kaybolur”

 

Prof. Dr. Gültekin, sağlığın kaybedildiğinde mutluluğun yerini kaygıların aldığını belirterek şunları söyledi: “Sağlığımız elden gittiğinde, mutluluğun yerini kaygılar ve zorluklar alıyor. Sağlığımızı kaybettiğimizde ne işimizi yapabiliyoruz ne de sosyal sorumluluklarımızı yerine getirebiliyoruz. Para kazanmak, keyif almak veya hayata anlam katmak mümkün olmuyor. Kısacası, bu dünyadaki varlığımızın anlamı zayıflıyor. Ne yazık ki, sağlığın kıymetini genellikle kaybettikten sonra anlıyoruz. Sağlık bir kez elden gittiğinde, yaşamın ipleri çözülmeye başlıyor. Bu nedenle sağlığımızı korumak ve ona gereken değeri vermek hayatımızın öncelikli hedefi olmalı.”

 

Konferansta konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Daş, şunları söyledi: “Hepiniz Eczacılık Fakültesi Sağlık Akademisi Topluluğu’nun düzenlediği bu ilk etkinliğe hoş geldiniz. Bugün burada toplanmamıza vesile olan, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi üyesi Sayın Prof. Dr. Fatih Gültekin hocamıza hoş geldiniz diyor, kendisine değerli katkıları için teşekkür ediyorum.”

 

Program sertifika takdimiyle sona erdi

 

Prof. Dr. Fatih Gültekin’in konuşmalarının ardından, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, kendisine fidan sertifika takdim etti.

İlginizi Çekebilir
ÖSYM 2026-ALES/2 Sınava Giriş Belgelerini Erişime Açtı Sınav Yerleri Belli Oldu
ÖSYM 2026-ALES/2 Sınava Giriş Belgelerini Erişime Açtı Sınav Yerleri Belli Oldu
ÖSYM 2026-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı'nın Yüzde 10'unu Erişime Açtı
ÖSYM 2026-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı'nın Yüzde 10'unu Erişime Açtı
"Türkiye'nin En İyisi"
LGS 2026 sonuçları açıklandı 452 öğrenci tam puan aldı
LGS 2026 sonuçları açıklandı 452 öğrenci tam puan aldı
Son Haberler
GAYRETLİ PİDE & RESTORANT’TA ANLAMLI BULUŞMA
GAYRETLİ PİDE & RESTORANT’TA ANLAMLI BULUŞMA
BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR
BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR
Hep birlikte başaracağız, inşallah.
Hep birlikte başaracağız, inşallah.
Başkan Türkel Bafralı üreticilerle Çakırlar Korusu'nda bir araya geldi
Başkan Türkel Bafralı üreticilerle Çakırlar Korusu'nda bir araya...
Temmuz ayı enflasyonu 1,78 olarak açıklandı
Temmuz ayı enflasyonu 1,78 olarak açıklandı
Çok Okunan Haberler
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
Biz Görevimizn Başındayız
Biz Görevimizn Başındayız
"Cumhurbaşkanımızın küresel liderlik vizyonu önemli"
Çarşamba Şeker, Plansızlık ve Öngörüsüzlük Kurbanı Oldu
Çarşamba Şeker, Plansızlık ve Öngörüsüzlük Kurbanı Oldu

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.