• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:57
Filenin Sultanları Macaristan'a set vermedi
13:56
Hafta sonu serin ve yağışlı hava geliyor
11:47
6 Eylül’de Akçaköy’de düzenlenecek hasat şenliğiyle tanıtılacak
11:44
“ANİ’DE EŞSİZ BİR ESERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
11:39
2026 Sonuna Kadar 8 İstasyonda Daha Dönüşüm
11:36
“Liseye Hoş Geldin”
11:34
İİT Ülkeleriyle Ticaret 119,1 Milyar Dolara Yükseldi
11:25
Kavak Yerel Eylem Grubu olarak Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
11:21
Atakum'da üçüncü kez düzenlenen Fındık Festivaline yoğun ilgi 
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Mücevher İhracatçıları Birliği İstanbul Mücevher Fuarında çıtayı yükseltti
EKONOMİ
Yayınlanma: 16 Mart 2023 - 14:44

Mücevher İhracatçıları Birliği İstanbul Mücevher Fuarında çıtayı yükseltti

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, bugün 53

EKONOMİ
16 Mart 2023 - 14:44
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Mücevher İhracatçıları Birliği İstanbul Mücevher Fuarında çıtayı yükseltti
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, bugün 53. kez açılışı yapılacak olan İstanbul Jewelry Show fuarını düzenleyen Informa Markets’in de olumlu katkılarıyla fuarın dünyadaki rakiplerine göre çok daha kaliteli ve ferah bir çizgiye geldiğini açıkladı. İstanbul Mücevher Fuarının dünyanın en büyük fuarlarından biri olduğunu, şimdi EN İYİ fuar olması için çalışacaklarını anlattı. Fuarın açılışına katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da mücevher sektörünün Türkiye ekonomisine sürekli artan katkısını takip ettiklerini ve 2023 hedefi olan 7 milyar doların aşılacağına inandığını söyledi.

 

Mücevher İhracatçıları Birliği ve Informa Markets tarafından düzenlenen Istanbul Jewelry Show 53. kez kapılarını açtı. Istanbul Jewelry Show açılışına katılan Ticaret Bakan yardımcısı açılışta yaptığı konuşmada mücevher sektörünün Türkiye ekonomisine katkısının çok değerli olduğunu ve 7 milyar dolar olan ihracat hedefinin aşılacağına inandığını belirtti. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın da “Dünya çapında mücevher gibi bir fuar gerçekleştiriyoruz.“ dedi.

Deprem nedeniyle geçmiş yıllardan farklı bir açılış töreni gerçekleştirilen fuara bin 500 firmanın katıldığını söyleyen Yakın sözlerine şöyle devam etti:

“Mücevher İhracatçıları Birliği olarak içinde bulunduğumuz koşullara rağmen tüm dünya ülkelerinden 628 firmadan 1000’e yakın yabancı alıcıyı fuarımıza getirdik. Firmalarımız gerçekten çok özel standlar hazırladılar. Dünyanın her ülkesindeki fuarlara gidiyoruz, en büyük fuarlardaki gecekondu havasını ortadan kaldırdık. Fuarda Designer Clup, Art For Jewellery gibi çok değerli alanlarımız var. Yine dünyanın hiçbir ülkesi bu anlamda alanlar ayırmıyor; bizim ise binlerce yıllık kültürümüz var, elbette bunu yansıtmamız lazım. Türkiye bu fuarla yaralarını daha hızlı saracak.”

MİB Başkanı Burak Yakın, dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan Istanbul Jewelry Show’u dünyanın en iyi fuarı yapmaya önem verdiklerini vurgularken; “Fuarın sadece büyük olması değil iyi olması da önemli. En büyük 5 fuardan birisiyiz, şimdi en iyilerden birisi hatta en iyisi olmamız lazım. Fuarımızın hem büyüklüğü hem de kalitesi ihracattaki katma değere de yansıyacak ve hedeflediğimiz 7 milyar doların üzerindeki ihracata, hem de yüksek katma değer üreterek ulaşacağız” dedi. 

Fuardaki firmaların standlarını ziyaret eden Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Burak Yakın fuar kapsamında Mücevher İhracatçıları Birliği’nin teknoloji geliştiren partneri Jewellery Technology Research  standını ziyaret ederek Türk mühendis, tasarım ve yazılımcıları tarafından üretilen ilk pırlanta analiz makinesini incelediler ve Türkiye’de ilk kez üretilen kuyumcu merceğini de denediler. Yakın, Bakan yardımcısı Turagay’a kuyumcuların vazgeçilmez aksesuarı olan ilk Türk malı lup’u hediye etti.

Istanbul Jewelry Show ve Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen Art for Jewellery – Inspiration Hub etkinliğinde, WSGN güncel trendleri açıklarken ‘’Jewel’s Time Warp (Mücevherin Zaman Tüneli)’’ enstalasyonu ile de takı ve kuyumculuğun Anadolu’da 12 bin yıl öncesinden beri başlayan hikayesini de anlatıyor. Açılışta konuşan MİB Başkanı Burak Yakın, bir yandan depremin yaralarını sararken bir yandan da sektörü geliştirmeye çalıştıklarını anlatarak, Türkiye’nin 12 bin yıla uzanan muhteşem geçmişinin mücevher sektörüne katkılarının çok değerli olduğunu anlattı.

Usta Çırak geleneğine uygun şekilde fuarda ustalarla genç tasarımcıların bir araya getirildiğini anlatan Yakın, 12 usta tasarımcı ile 12 genç tasarımcının bu kapsamda fuarda yer alacağını belirtti. Fuarda Türkiye’nin 12 bin yıla uzanan geçmişinin takı/mücevher kültürüne yansımalarını anlatan Art For Jewellery alanının sadece Türkiye’de bulunduğunu anlatan Yakın; “Çünkü biz binlerce yıllık bir mücevher kültürünü geleceğe taşıyoruz, 12 bin yıllık uygarlık başka bir ülkede yok.” Dedi. Yakın bu kültürün önemli parçalarından birisi olan gümüş işçiliğini de yaşatmak için fuarda özel bir alan verildiğini belirterek, GESAD (Gümüş Eşya El Sanatkarları Derneği) ile işbirliği yapılarak, kaybolmaya yüz tutmuş sektörü geleceğe taşımak için adımlar atıldığını bildirdi.

İstanbul Mücevher Fuarı’na bin 500’ün üzerinde firma katılırken, alım heyetlerinin dışında da 140 ülkeden 40 binin üzerinde sektör profesyoneli ağırlanacak. Fuarda altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ve aydınlatma gibi ürün gruplarına yer verilecek.

Fuar kapsamında, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle özel çalışmalar da yapıldı. Deprem nedeniyle fuardaki bazı programlar iptal edilirken, sektörün bölgeye yardımları da kesintisiz olarak devam etti. Fuar kapsamında, depremden etkilenenlere özel destekler ve alanlar ayrıldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
6 Eylül’de Akçaköy’de düzenlenecek hasat şenliğiyle tanıtılacak
6 Eylül’de Akçaköy’de düzenlenecek hasat şenliğiyle tanıtılacak
İİT Ülkeleriyle Ticaret 119,1 Milyar Dolara Yükseldi
İİT Ülkeleriyle Ticaret 119,1 Milyar Dolara Yükseldi
Altın yeni haftaya yükselişle başladı
Altın yeni haftaya yükselişle başladı
Son Gün 31 Ağustos!
Son Gün 31 Ağustos!
Son Haberler
Filenin Sultanları Macaristan'a set vermedi
Filenin Sultanları Macaristan'a set vermedi
Hafta sonu serin ve yağışlı hava geliyor
Hafta sonu serin ve yağışlı hava geliyor
6 Eylül’de Akçaköy’de düzenlenecek hasat şenliğiyle tanıtılacak
6 Eylül’de Akçaköy’de düzenlenecek hasat şenliğiyle tanıtılacak
“ANİ’DE EŞSİZ BİR ESERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
“ANİ’DE EŞSİZ BİR ESERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
2026 Sonuna Kadar 8 İstasyonda Daha Dönüşüm
2026 Sonuna Kadar 8 İstasyonda Daha Dönüşüm
Çok Okunan Haberler
Başkan'dan Teşekkür
Başkan'dan Teşekkür
 (SAM-BİR) olarak 2026 yılı Ağustos ayı toplantımızı, SAMTER'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
(SAM-BİR) olarak 2026 yılı Ağustos ayı toplantımızı, SAMTER'in...
SAMSUN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI'NDAN TBMM ZİYARETİ
SAMSUN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI'NDAN TBMM ZİYARETİ
Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi
Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.