• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
17:16
Türkel: "Tüm halkımızı bekliyoruz"
17:14
Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 25 kişi gözaltına alındı
17:11
150 bin koltuğu 1.449 liradan satışa sundu
17:10
Bandırma Vapuru artık Samsun İstiklal Meydanı'nda
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Enerjik Okullar Faz II Projesi 1000'den fazla meslek lisesi öğrencisine ulaştı
EĞİTİM
Yayınlanma: 18 Ocak 2023 - 21:47

Enerjik Okullar Faz II Projesi 1000'den fazla meslek lisesi öğrencisine ulaştı

Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Enerjik Okullar Faz II Projesi’nin seminerleri ve atölye çalışmaları Amasya ve Malatya’dan son

EĞİTİM
18 Ocak 2023 - 21:47
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Enerjik Okullar Faz II Projesi 1000'den fazla meslek lisesi öğrencisine ulaştı
Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Enerjik Okullar Faz II Projesi’nin seminerleri ve atölye çalışmaları Amasya ve Malatya’dan sonra Samsun’da düzenlenen etkinlik ile tamamlandı. Meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında farkındalıklarını artırmayı amaçlayan proje, dijital platforma taşınarak Türkiye çapındaki etki alanını genişletecek.  

ÇALIK ENERJİ, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği iş birliğinde Amasya, Malatya ve Samsun’da gerçekleştirdiği “Enerjik Okullar Faz II Projesi” yüz yüze eriştiği 1.000’den fazla meslek lisesi öğrencisinin yanı sıra dijital platformda etki alanını genişleterek ülke çapına yayılıyor. 

İlk fazı Çalık Enerji tarafından 2021 yılında Amasya ve 2022 yılında Malatya’da iki mesleki ve teknik eğitim lisesinin bahçesine kurduğu güneş enerji santralleri ile gerçekleştirilen “Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi” ile okulların kendi enerjilerini üretmelerine ve öğrencilerin yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularında farkındalıklarının artırılmasına imkân sağlandı. 

Liseli gençlere sürdürülebilirlik eğitimleri verildi

Okulların kendi enerjisini üretmesini destekleyen Projenin ilk fazından sonra, Çalık Enerji ikinci faz için Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin iş birliği ile Mitsubishi Corporation’un Tokyo merkezli kurumsal sosyal sorumluluk bütçesinden alınan fonun da desteğiyle Enerjik Okullar Faz II Projesi‘ni hayata geçirdi.  Enerjik Okullar Faz II Projesi kapsamında Amasya, Malatya ve Samsun’da 1.000’den fazla meslek lisesi öğrencisine sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında eğitimler verildi.   

Ayrıca Enerjik Okullar Faz II Projesi kapsamında mesleki ve teknik eğitim lisesi öğrencileri bulundukları şehirlerdeki üniversitelere götürülerek, üniversite ortamını görmeleri ve ilgilendikleri bölümleri ziyaret etmeleri sağlandı. 

Amasya, Malatya ve Samsun’da gerçekleştirilen projelerin ikinci gününde, meslek liseli öğrenciler ve öğretmenleri “Çözümler Atölyesi” isimli özel atölye çalışmaları yaptı. Çalışma kapsamında katılımcılar sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji başlıklarında yaşadıkları bölge ya da şehirlerdeki yerel birer sorunu belirleyip bu sorunun çözümü için öneri ve fikirler ürettiler. 

Proje dijital ortama taşınarak daha fazla öğrencinin erişimine açılacak

Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği “Enerjik Okullar Faz II Projesi” kapsamında verilen sürdürülebilirliğin temel kavramları, iklim değişikliğinin hayatımıza etkileri, yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilirlikte dijitalleşmenin ve teknolojinin önemi eğitimlerini Türkiye genelindeki tüm meslek lisesi öğrencilerine ulaştırabilmek amacıyla dijital platforma taşıyacak. 

Enerjik Okullar Projesi devam edecek

Çalık Enerji önümüzdeki dönemde Enerjik Okullar Projesi’ne faaliyet gösterdiği coğrafyalardaki okulların bahçelerine güneş enerjisi santralleri kurarak ve farkındalık artırma seminerleri, yarışmalar ve dijital platformdaki çalışmalar gibi çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
"Türkiye'nin En İyisi"
LGS 2026 sonuçları açıklandı 452 öğrenci tam puan aldı
LGS 2026 sonuçları açıklandı 452 öğrenci tam puan aldı
Canik Belediyesi'nden Büyük Başarı
Canik Belediyesi'nden Büyük Başarı
Açık Hava Yoga ve Meditasyon Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Açık Hava Yoga ve Meditasyon Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Son Haberler
Türkel:
Türkel: "Tüm halkımızı bekliyoruz"
Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 25 kişi gözaltına alındı
Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 25 kişi gözaltına alındı
150 bin koltuğu 1.449 liradan satışa sundu
150 bin koltuğu 1.449 liradan satışa sundu
Bandırma Vapuru artık Samsun İstiklal Meydanı'nda
Bandırma Vapuru artık Samsun İstiklal Meydanı'nda
SİMDER'den
SİMDER'den "Ekonomide Ortak Akıl" Vurgusu: "İnşaat Sektörü Güçlüyse...
Çok Okunan Haberler
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
37.yıl kutlama programı gerçekleştirildi
37.yıl kutlama programı gerçekleştirildi
Muhtar Yalçın Sinkaya,Hizmet Bekliyoruz
Muhtar Yalçın Sinkaya,Hizmet Bekliyoruz
2023 Yılının İlk UKOME Toplantısı Yapıldı
2023 Yılının İlk UKOME Toplantısı Yapıldı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.