• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:56
Canik'te Doğan Her Bebeğe "Bebek Destek Paketi"
11:53
BÜYÜKŞEHİR “NEFES”OLUYOR:
11:50
 “Leonce ile Lena Provada
11:46
Önce Nefes Egzersizleri Yapıldı
11:42
Satış Alanlarında Ayrı Bölüm Şartı
11:41
Altında düşüş sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. En Büyük Yatırım Gençlere
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Kasım 2021 - 11:07

En Büyük Yatırım Gençlere

En Büyük Yatırım Gençlere “Gençler bizim geleceğimiz” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, gençlere yönelik yatırım ve faaliyetlerin önemine vurgu yaptı

GÜNDEM
01 Kasım 2021 - 11:07
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
En Büyük Yatırım Gençlere

En Büyük Yatırım Gençlere

“Gençler bizim geleceğimiz” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, gençlere yönelik yatırım ve faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

İlçede gençlere yönelik pek çok alanda çalışma ve proje yürüttüklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlere yönelik gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin geleceği inşa etme adına ülkemizin en büyük yatırımı olduğunu dile getirdi.
Canik nüfusunun %40-50 oranını gençlerin oluşturduğuna dikkat çeken Başkan İbrahim Sandıkçı, gençlere her alanda eğitim imkânı sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte ilçedeki gençlerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alanda gelişimini sağlamak amacıyla sürekli proje ve faaliyet üretildiğini dile getiren Başkan Sandıkçı, “Gençler bu ülkenin yarınları. Bizden sonra bu makamlarda onlar olacak. Onlara şimdiden ne kadar nitelikli eğitim sağlarsak ileride o kadar müreffeh bir ülke oluruz. Hepsi de zeki, kabiliyetli çocuklar. Onların eğitimi ülkemiz adına en büyük yatırım” şeklinde konuştu.
Gönüllü Genç Danışman Kadrosu Kurduk
Gençlerle ilgili sürdürülen projelerde daha sağlıklı kararlar alma adına görüş alışverişinde bulunmak üzere Liseli Gönüllü Genç Danışman Kadrosu kurduklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, “Gençleri daha iyi anlama, onlarla kontak kurma, onların taleplerini karşılama adına Canik Belediyesi olarak Liseli Gönüllü Genç Danışman Kadrosu kurduk. Canik’teki her liseden birer temsilcinin yer aldığı ‘Gönüllü Genç Danışmanlar Kurulu’ ile bir araya gelerek ilçedeki gençlerin eğitimine katkı sağlayacak pek çok alanda faaliyetler düzenlemekteyiz” dedi. İlçede gençlere yönelik düzenlenen eğitim programlarını, şenlikleri, sportif faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikleri bu arkadaşların görüşleri doğrultusunda hayata geçirdiklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,  “Gençlerin görüş ve talepleri bizim için büyük önem arz ediyor. Kurduğumuz liseli danışman kadrosu aracılığıyla genç arkadaşlar fikirlerini bize açıkça beyan edebiliyor. Bu doğrultuda atılacak adımları sürekli kendilerine danışarak fikirlerini almaktayız. Onların önerilerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımız bizim göremediğimiz pek çok konuyu kendi açılarından değerlendirebilme kabiliyetine sahip. Bizim gözden kaçırmış olabileceğimiz konuları bize iletiyorlar. Bu bakımdan onların fikirleri bizim için çok önemli” diye konuştu.
TEKNOFEST Gençlerimiz İçin Büyük Fırsat
İlçede gençlere yönelik gerçekleştirilen bilimsel alandaki pek çok faaliyetten söz eden Başkan İbrahim Sandıkçı, geçtiğimiz Haziran ayında Canik’te gerçekleşen TÜBİTAK destekli Bilim Şenliği ile ilgili de şunları söyledi: “İlçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle birlikte geçtiğimiz aylarda gençlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen TÜBİTAK destekli Bilim Şenliği’ni düzenledik. Biz Canik’ten geleceğin bilim insanlarının çıkmasını hedefliyoruz. Gençlerimizin erken yaşlarda bilimle tanışmasına fırsat sunarak bilimsel alanda çalışmalar yapmalarına destek sağlıyoruz.”
TEKNOFEST 2022’nin Samsun’da gerçekleştirilecek olmasının hepimiz adına memnuniyet verici bir gelişme olduğunu aktaran Başkan Sandıkçı, “TEKNOFEST 2022 Samsun’da yapılacak. Bu gelişme Samsunlu gençlerimiz için çok büyük bir fırsat. Biz bunun altyapısını şimdiden hazırlama gayreti içerisindeyiz. Okullarımızda şimdiden Model Roket eğitimi başlatıyoruz. Samsun’dan TEKNOFEST’e katılacak en az 500 takım çıkartmak için gençlerimizi teşvik etme çabası içindeyiz. Geleceğin Selçuk Bayraktarları’nı yetiştirmenin peşindeyiz” diye konuştu.
‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’nin Altını Çizdi
Canik’teki okullarda fiziksel anlamda bir eksikliğin var olmadığını söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımıza daha nitelikli eğitim imkânı sunma adına gayretimiz devam edecek. Eğitimde fırsat eşitliğini korumak için belediyemizin Mevlana Eğitim Kampüsü’nde İlçe Halk Eğitimi Merkezi’miz ile birlikte yürüttüğümüz Üniversite Hazırlık Okulu eğitimlerimiz devam ediyor. Bugün 200 civarında öğrencimiz burada ücretsiz eğitim görüyor” dedi.
Canik, Sporun Adresi Oldu
Canik’in genç nüfusunun spora büyük yatkınlığı olduğunu ifade eden Başkan Sandıkçı, “Canik’in bugün farklı spor dallarında Türkiye, Avrupa, Olimpiyat, Dünya Şampiyonları var. Gençlerimizin bu başarıları ciddi emekler sonucu elde edildi elbette. Bu işin geri planında ciddi gayretler var. Her birinin perde arkasında ekip ruhu, gayret, dayanışma ve azim var” diye konuştu.
Canik Belediyespor Kulübü’nün 200’e yakın lisanslı sporcusu olduğunu belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Tesislerimizde farklı branşlarda çok sayıda sporcu gençlerimiz eğitim görüyor. Mevcut spor tesislerimizin iki katı kapasitesinde olan bir spor salonunu gelecek seneye ilçemize kazandıracağız inşallah. Gençlerimiz bireysel bazda ve takım bazında çok daha konforlu ortamlarda spor yapma imkânına kavuşacak” diye konuştu.
Başkan İbrahim Sandıkçı, sözlerine şunları ilave etti: “Pandeminin ardından Bisiklet Şenliği, Hareket Başlıyor, Eğlenceli Parkur, Yaz Etkinliği, Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri gibi pek çok sportif faaliyet gerçekleştirdik. Her fırsatta gençlerimizi ve halkımızı sporla buluşturma gayreti içerisindeyiz. Çünkü ilçe nüfusumuzun %40- 50 oranında nüfusu gençlerden oluşuyor. Daha iyi imkânlar sunarak gençlerimizi her fırsatta spor yapmaya teşvik etmemiz gerekmektedir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.”
Spor mülakatlarına hazırlanan polis, bekçi ve beden eğitimi öğretmeni adaylarına Canik Belediyesi Spor Akademisi’nin deneyimli antrenörleri tarafından ücretsiz eğitimler verildiğini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, bu eğitimlerin dönem dönem tekrarlanacağına değindi.
Farklı Fikirlere Açık Davet
“Günümüz teknolojisini çok önemsiyorum. Çünkü çok kolay ve çok geniş alana çok zahmetsiz çok daha hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlıyor” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, “Farklı fikirleri olan gençlerimiz buyursun gelsin. Görüşlerini bizimle paylaşsınlar. Kapımız onlara hep açık. Farklı projeleri olan genç arkadaşlarımıza her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu.
Müzik, tiyatro, el sanatları gibi farklı sanat kollarında da gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinin sürdüğüne değinen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kabiliyetlerin küçük yaşta keşfedilip geliştirilmesi gerektiğinin önemine değindi. Kültürel alanda da gençlere yönelik pek çok eğitim programı hazırladıklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, pandeminin biraz daha etkisinin azalmasını fırsat bilerek bu eğitimlere kaldıkları yerden devam edeceklerinin altını çizdi.
İlginizi Çekebilir
BÜYÜKŞEHİR “NEFES”OLUYOR:
BÜYÜKŞEHİR “NEFES”OLUYOR:
Samsiad üyeleri Ankara'da Filenin Sultanları'nın Yanındaydı
Samsiad üyeleri Ankara'da Filenin Sultanları'nın Yanındaydı
Samsun Kültür Yolu Festivali Başladı
Samsun Kültür Yolu Festivali Başladı
Kültür Yolu Festivali SAMSUN'A Renk Katacak
Kültür Yolu Festivali SAMSUN'A Renk Katacak
Son Haberler
Canik'te Doğan Her Bebeğe
Canik'te Doğan Her Bebeğe "Bebek Destek Paketi"
BÜYÜKŞEHİR “NEFES”OLUYOR:
BÜYÜKŞEHİR “NEFES”OLUYOR:
 “Leonce ile Lena Provada
 “Leonce ile Lena Provada
Önce Nefes Egzersizleri Yapıldı
Önce Nefes Egzersizleri Yapıldı
Satış Alanlarında Ayrı Bölüm Şartı
Satış Alanlarında Ayrı Bölüm Şartı
Çok Okunan Haberler
Yeni Başkan Turhan Akşen
Yeni Başkan Turhan Akşen
CHP'DE Danışma Kurulu Yapıldı
CHP'DE Danışma Kurulu Yapıldı
Yıl Sonu Sergisi Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda
Yıl Sonu Sergisi Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda
Güçlü Şehirlerle Güçlü Türkiye
Güçlü Şehirlerle Güçlü Türkiye

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.