• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:04
Enerji İş Birliğinde Yeni Dönem
11:56
YEDAŞ’A STEVIE AWARDS’TAN İKİ GÜMÜŞ ÖDÜL
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. "Bu milletin demokrasiye olan inancı pekişmiştir "
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Nisan 2021 - 13:52

"Bu milletin demokrasiye olan inancı pekişmiştir "

BAŞKAN DEMİRTAŞ MECLİS TOPLANTISINDA EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİNİ KINADI

GÜNDEM
05 Nisan 2021 - 13:52
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Bu milletin demokrasiye olan inancı pekişmiştir “
BAŞKAN DEMİRTAŞ MECLİS TOPLANTISINDA EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİNİ KINADI.

BAŞKAN DEMİRTAŞ, EN KUTSAL İRADE HALKIN İRADESİDİR

İlkadım Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı  Necattin Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Demirtaş meclis toplantısında 103 emekli amiralin vermiş olduğu bildiri kınayarak en kutsal irade halkın iradesidir ”dedi.

İlkadım Belediyesi Hizmet Binası konferans salonunda yapılan toplantıda parti gruplarının meclis üyeleri hazır bulundu. Nisan ayı birinci oturumunda komisyona havale edilen 4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 2 gündem maddesi oy çokluğu ile kabul görürken diğer 2 gündem maddesi beklemeye alındı.

“Belediye ile hiçbir ticari ilişkim söz konusu değildir”

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan İlkadım Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili İbrahim Üstün,” Denetleme raporunda bulunan belediye meclis üyelerinin belediye ile alış-veriş ilişkisi bulunmaktadır ibaresi benide zan altında bıraktığından şahsımın belediye ile hiçbir ticari ilişkisi bulunmadığını meclise beyan  ediyorum. Belediye yönetimine ve belediye meclis üyeleri arkadaşlarıma bu tür ilişkilere meydan vermemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Türkiye Demokratik hukuk devletidir”

Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili bildir hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Yılmaz,”Bu millet, Milli İrade ve Demokrasiyle vatanın bedelini ödeyerek korumuştur. Türkiye demokratik hukuk devletidir. Cuntacıların ve vesairecilerin değil milletin sözünün geçtiği ülkemizde,103 Amiralin haddini aşan ifadelerle yazmış oldukları bildirinin hiçbir anlamı yoktur. Mavi vatan olarak gördüğümüz tüm denizlerde ,hak ve menfaatlerimiz için meşru bir mücadele  verirken  millet iradesine karşı kullanılan bu bildirgeyi şiddetle kınıyoruz” dedi.

“15 gün tam kapanma virüsü yayılımını önleyebilir”

Ülkemizin gündeminin en sıcak maddelerinde olan Covid-19 salgınından dolayı ilk dört iller arasında birinci sırada olan şehrimizde herkes maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkatle yerine getirmeli diyerek söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Talat Eyüpoğlu, Şehrimizde, koronavirüse maruz kalan hasta sayısı 100 bin kişide 700 civarına çıkmış durumda. Verdiğimiz rakamların bir yaptırım gücü yok ama gündem de tutulması açısından grup olarak 15 gün boyunca şehrimizde tam kapanma şeklinde karantinaya alınmasını doğru olacağını grup olarak düşünüyoruz” dedi.

“Bu milletin demokrasiye olan inancı pekişmiştir “

Demokrasiye karşı yapılan 103 emekli amiralin ortak bildirisi hakkındaki tepkisini  dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Biz 70 ultrasını ,80 ihtilalini ve 28 Şubatı gördük. Ortalaması 70 yaşını geçen bu yiğitler o zaman görev başındayken bu ülkeyi çok seviyorlardı da ne yaptılar. Şimdi emekli olmuşlar, hepsi bir araya gelmişler ülke için bi şeyler yapmaya çalışıyorlar. Böyle bişeye teşebbüs etmeleri bile gayri ahlaki bir durum bence ciddiye alacak bir durum olarak bile görmüyorum. Pusulu bir havamı var ? ortada bunlar bir vaziyet çıkartmak mı istiyorlar böyle bir şüpheye kapıldım. Benim gördüğüm tablo bu millet her şeye rağmen demokrasiye olan inancını iyice pektişmiş.15 Temmuzda bile bu millet en olumsuz şartlarda bile tankları önüne durmayı becerebildi. Böyle bir darbe olayının tekrar olacağına ihtimal bile vermiyorum. En kutsal irade halkın iradesidir” dedi.

Meclis toplantısının sonunda Başkan Demirtaş, 2020 yılında; Meclis Başkanvekili, encümen, katip üye ve komisyon üyeliklerinde hizmet veren meclis üyelerine yaptıkları özverili çalışmalarında ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

İlginizi Çekebilir
Enerji İş Birliğinde Yeni Dönem
Enerji İş Birliğinde Yeni Dönem
YEDAŞ’A STEVIE AWARDS’TAN İKİ GÜMÜŞ ÖDÜL
YEDAŞ’A STEVIE AWARDS’TAN İKİ GÜMÜŞ ÖDÜL
Temiz ve Düzenli Bir Kavak İçin Sahadayız
Temiz ve Düzenli Bir Kavak İçin Sahadayız
Yapay Zekâ ile Oluşturulan Reklamlara Düzenleme
Yapay Zekâ ile Oluşturulan Reklamlara Düzenleme
Son Haberler
Enerji İş Birliğinde Yeni Dönem
Enerji İş Birliğinde Yeni Dönem
YEDAŞ’A STEVIE AWARDS’TAN İKİ GÜMÜŞ ÖDÜL
YEDAŞ’A STEVIE AWARDS’TAN İKİ GÜMÜŞ ÖDÜL
“Yemek Saatlerini Mücadele Alanına Dönüştürmeyin”
“Yemek Saatlerini Mücadele Alanına Dönüştürmeyin”
İLKEM'de YKS Tercih Maratonu Başlıyor
İLKEM'de YKS Tercih Maratonu Başlıyor
ÖZEL ÇOCUKLAR İTFAİYECİLİK MESLEĞİNİ YAKINDAN TANIDI
ÖZEL ÇOCUKLAR İTFAİYECİLİK MESLEĞİNİ YAKINDAN TANIDI
Çok Okunan Haberler
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
61 Yıllk Destan Samsunspor Bu Şehrin Hafızasıdır
61 Yıllk Destan Samsunspor Bu Şehrin Hafızasıdır
Başkan Sandıkçı Sahada: Dronla Yerinde İnceleme
Başkan Sandıkçı Sahada: Dronla Yerinde İnceleme
Bangladeş North South University ile OMÜ Arasında İş Birliği Toplantısı
Bangladeş North South University ile OMÜ Arasında İş Birliği Toplantısı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.