Kavak Ak parti ilçe Başkanı Onur BAKIR'DAN KAVAK KAMUOYUNA DOĞRU BİLGİLENDİRMEKavak Küçük Sanayi Sitesi hakkında son günlerde yapılan bazı paylaşımlar, gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunda yanlış algı oluşturmaktadır.Bu nedenle sürecin tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması gereği doğmuştur.
1. KAVAK ESNAFI DIŞLANMADI – TAM TERSİNE ÖNCELİKLENDİRİLDİHiçbir esnafımız yok sayılmamış, proje tamamen Kavak esnafının faydalanması için düzenlenmiştir.Dükkan tahsisi için aranan şartlar nettir:
En az 6 ay Kavak’ta ikamet ediyor olmak,
En az 6 ay Kavak Esnaf Siciline ve Kavak Esnaf Odasına kayıtlı olmak.Ayrıca;
İhale mevzuat gereği Türkiye geneline açık olmak zorundadır;
Ancak şartnameye “Kavak’ta ikamet etmek” ve “En az 6 ay Kavak Esnaf Sicili ve Kavak Esnaf Odası kaydı bulunmak” şartları eklenmiştir.Bu nedenle;
Sadece Kavak esnafları dükkan alabilir,
Dışarıdan hiçbir kişi bu şartları karşılayamayacağı için dükkan alamaz.Bu düzenlemelerle yerel esnafımızın hakkı güvence altına alınmıştır.
2. FİYATLAR DÜŞÜRÜLDÜ – KDV TAMAMEN KALDIRILDIBüyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Halit Doğan’ın doğrudan destekleri ile fiyatlar aşağı çekilmiş, esnafımıza ciddi avantaj sağlanmıştır:• Ön cephe: 4.500.000 TL• Arka cephe: 4.300.000 TL• %20 KDV MuafiyetiBu sayede esnafımızın mali yükü milyonlarca lira azalmıştır.
3. BÜYÜK ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANDIMilletvekillerimizin katkılarıyla;TESKOMB – Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğiaracılığıyla Kavak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne, dükkan alacak esnaflarımıza özel finansman desteği sağlanmıştır.Bu kapsamda:
2.500.000 TL’ye kadar – 60 ay vadeli kredi imkânı,
Uygun geri ödeme planları,
Kalan tutarın nakit olarak ödenmesi,şeklinde bir finansman modeli uygulanacaktır.Bu, Kavak esnafına bugüne kadar sunulan en kapsamlı ve avantajlı destek paketidir.
4. “RANT” VE “AMAÇ DIŞI KULLANIM” İDDİALARI GERÇEK DEĞİLDİRKüçük Sanayi Sitesi projesi;
İlçemizin gelişimi için zorunlu görülen,
Esnafımızın uzun yıllardır talep ettiği,
Kavak’ın ticari kapasitesini artıracak,
Yeni istihdam alanları oluşturacakşekilde planlanmış bir çalışmadır.Bir kuruş rant söz konusu değildir.
5. İHALE SÜRECİİhale sürecine ilişkin takvim de şekillenmeye başlamıştır.Aralık ayı içinde, 15–20 Aralık tarihleri arasında ihale yapılması öngörülmektedir.Tarih netleştiğinde kamuoyuyla ayrıntılı şekilde paylaşılacaktır.
6. ELEŞTİRİYE SAYGIMIZ VAR AMA…Eleştiri demokrasinin temelidir.Ancak bilerek yanlış bilgi yaymak, kamuoyunu manipüle etmek ve esnafımızı tedirgin etmek doğru değildir.Biz, tüm teşkilatımızla;
Esnafımızın yanındayız,
Projenin her aşamasının takipçisiyiz,
Kavak’ın geleceğine dair hiçbir konuda geri adım atmayız.
7. TEŞEKKÜRKavak esnafı ve şahsım adına, bu önemli kolaylıkların sağlanmasında emeği geçen tüm büyüklerimize ve kurumlara teşekkür ederim.Özellikle;• Önceki Dönem Ticaret Bakanımız,Milletvekilimiz,Plan ve Bütçe Komisyonu BaşkanımızSn. Mehmet Muş’a,• MilletvekillerimizSn. Çiğdem Karaaslan’a,Sn. Yusuf Ziya Yılmaz’a,Sn. Orhan Kırcalı’ya,Sn. Ersan Aksu’ya,• TESKOMB Genel Başkanı,Yozgat MilletvekilimizSn. A. Kadir Akgül’e,• Büyükşehir Belediye BaşkanımızSn. Halit Doğan’a,• AK Parti İl BaşkanımızSn. Mehmet Köse’ye,• Kavak Esnaf ve Sanatkârlar Odası BaşkanımızSn. Ali Rıza Kısa’ya,• Kavak Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi BaşkanımızSn. Osman Atlı’ya,• Ve belediye meclisimizde desteklerini esirgemeyentüm meclis üyelerimize,Kavak esnafı ve ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum.
SONUÇ: KAVAK ESNAFI KAZANACAK, KAVAK BÜYÜYECEKBu proje dedikodulara değil; gerçeğe, hizmete ve samimi çalışma iradesine dayanır.Kavak için bir yatırım, esnafımız için büyük bir fırsat, ilçemiz için önemli bir adımdır.Kavak esnafı da, Kavak halkı da sahipsiz değildir.Biz buradayız; çalışıyor, üretiyor ve hizmet etmeye devam ediyoruz.Onur BAKIRAK Parti Kavak İlçe Başkanı
SİYASET
Yayınlanma: 29 Kasım 2025 - 14:10
BAKIR'DAN KAVAK KAMUOYUNA DOĞRU BİLGİLENDİRME
Kavak Ak parti ilçe Başkanı Onur BAKIR'DAN KAVAK KAMUOYUNA DOĞRU BİLGİLENDİRME
SİYASET
29 Kasım 2025 - 14:10












