• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:32
Haftalık planlama ile sağlıklı beslenme
12:29
“Benek’i görmeye davet”
12:27
Kazılarda sona doğru
12:24
Fatsa’da iki gün boyunca adrenalin dolu anlara sahne olacak.
12:20
Yeni sendika yasası talebi
12:18
Bahçeli, CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısını ise gereksiz buldu.
12:13
Dünyaca ünlü sporcular Kepez’de
12:11
Ticaret Bakanlığı uyarıda bulundu
12:09
Masa başı çalışanlar için uygun
12:04
Alzheimer’ı 10 Yıl Önceden Tespit Edebilecek Kan Testi Geliştirildi
12:02
Güler: "Ordu dünyaya tanıtılacak"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Yaz Spor Okullarında 2600 Öğrenci Eğitim Alıyor
EĞİTİM
Yayınlanma: 19 Temmuz 2023 - 15:20

Yaz Spor Okullarında 2600 Öğrenci Eğitim Alıyor

İnegöl Belediyesi’nin Yaz Spor Okullarında 8 ayrı branşta eğitimler sürüyor

EĞİTİM
19 Temmuz 2023 - 15:20
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yaz Spor Okullarında 2600 Öğrenci Eğitim Alıyor
İnegöl Belediyesi’nin Yaz Spor Okullarında 8 ayrı branşta eğitimler sürüyor. Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Jimnastik, Okçuluk, Spor Tırmanış, Satranç ve Yüzme kurslarında 2600 öğrenci eğitim alıyor.

Sporu tabana yaymak ve her öğrencinin en az bir spor branşı ile ilgilenmesi adına Belediye Spor Kulübü bünyesinde spor okulları düzenleyen İnegöl Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlik yaz spor okullarının startını verdi. Bu yıl Yaz Spor Okulları 8 ayrı branşta 3 ayrı dönem şeklinde planlandı. 3 ayrı noktada düzenlenen yaz spor okulları; Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisindeki Belediye Spor Salonunda; Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Jimnastik, Okçuluk, Spor Tırmanış ve Satranç olmak üzere 7 ayrı branşta, Alanyurt Yunus Emre Spor Salonunda ise; Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Jimnastik ve Okçuluk olmak üzere 5 branşta gerçekleştiriliyor. Yüzme kursları da Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzda ve iki spor salonunun bahçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla kurulan portatif havuzlarda yapılıyor.

8 BRANŞTA 2600 ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİ SÜRÜYOR

İlk dönemi 03 Temmuz’da başlayan yaz spor okullarında; Voleybolda 297, Basketbolda 141, Jimnastikte 191, Masa Tenisinde 59, Okçulukta 48, Satrançta 32 ve Spor Tırmanışta 56 öğrenci eğitim alıyor. En fazla ilgi gören kurslardan biri olan yüzme kursları ise; Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzda 261 erkek ve 272 kız sporcu olmak üzere toplam 533, Portatif Havuzlarda da 3 dönem toplamında; merkezde 600, Alanyurt Yunus Emre Spor Kompleksinde 600 olmak üzere 1200, ayrıca yine portatif havuzlarda kendilerine özel saatlerde 41 engelli sporcu eğitim alıyor. 3 havuzumuzda toplamda yüzmede 1774 öğrencimizin eğitimleri devam ediyor. Tüm branşlar toplamında ise 2598 sporcuyla yaz spor okulları eğitimleri sürüyor.

BAŞKAN TABAN YAZ SPOR OKULLARINI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün berberindeki heyetle birlikte devam eden yaz spor okulları ve portatif havuz yüzme kurslarını ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet edip eğitimleri izleyen Başkan Taban, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda da bulundu. Başkan Taban, “Portatif Yüzme Havuzlarımız ve Yaz Spor Okullarımızı ziyaret ediyoruz. Burada öğrencilerimiz okulların kapanmasıyla beraber yaz etkinlikleri adı altında açmış olduğumuz kurslara gelerek buradan hizmet alıyorlar. Yaz spor okullarımızda; voleybol, basketbol, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, spor tırmanış ve satranç gibi 7 farklı branşta gerçekleştiriliyor. Burada gerek tam zamanlı gelen öğrencilerimiz olduğu gibi sadece yaz spor okullarına gelen öğrencilerimiz de var. Bizler her öğrencimizin en azından bir spor branşıyla ilgilenmesini istiyoruz. Onların gelişimleri açısından bunun kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

YENİ HAVUZLAR İÇİN GİRİŞİMLER YAPILDI

Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla şehrimizde iki ayrı portatif havuz kurulduğunu hatırlatan Başkan Taban, “Bizler de iki ayrı havuzda yüzme kurslarını başlattık. Eğitmenlerimiz eşliğinde güvenli bir ortamda yüzme dersleri veriliyor. Havuzlarımızın biri Hikmet Şahin Kültür Parkı içindeki Belediye Spor Salonumuzda biri de Alanyurt Yunus Emre Spor Kompleksinde kuruldu. İki noktada hizmet veriliyor. Bu havuzlarımızda eğitimi verilen kurslarımızla ilgili kayıtlarımız alındı ve tamamlandı. 3 dönem şeklinde eğitimler verilecek. Bu havuzlarımızın sayısını arttırmak adına da girişimlerde bulunduk. Bakanlığımızın desteği olursa onları da farklı bölgelerde kurarak hizmete açacağız. Bu çalışmaların kazandırılmasında ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, İlçe Spor Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
LGS’de yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı
LGS’de yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı
 “Özel Proje Uygulayan Okullar Kılavuzu”nu yayımladı
“Özel Proje Uygulayan Okullar Kılavuzu”nu yayımladı
 “Geleceğin Dünyasında Yaşamak”
“Geleceğin Dünyasında Yaşamak”
Canik Belediyesi'nden Çanta ve Kırtasiye Desteği
Canik Belediyesi'nden Çanta ve Kırtasiye Desteği
Son Haberler
Haftalık planlama ile sağlıklı beslenme
Haftalık planlama ile sağlıklı beslenme
“Benek’i görmeye davet”
“Benek’i görmeye davet”
Kazılarda sona doğru
Kazılarda sona doğru
Fatsa’da iki gün boyunca adrenalin dolu anlara sahne olacak.
Fatsa’da iki gün boyunca adrenalin dolu anlara sahne olacak.
Yeni sendika yasası talebi
Yeni sendika yasası talebi
Çok Okunan Haberler
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
Lüleburgaz'da çocuklara yüzme eğitimi
Lüleburgaz'da çocuklara yüzme eğitimi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.