• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
14:48
Süper Lig 18. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı
14:47
Canik Gönüllere Dokunuyor
14:29
Kürek’ten Miraç Kandili Mesajı
14:26
Geleceğin bilim insanları Samsun’da yetişiyor
13:51
İlkadım'da kursiyerler sertifikalarını aldı
13:40
“Kamu ücret sisteminde adalet istiyoruz.”
12:52
Aktepe’den Miraç Kandili Mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Üsküdar'da Uluslararası Cam Sergisi Üsküdar Belediyesi Dünyaca Ünlü Cam Ustalarının Eserlerini, Etki, Hayal, Dönüşüm Sergisi'nde Buluşturdu
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 14 Ekim 2022 - 10:26

Üsküdar'da Uluslararası Cam Sergisi Üsküdar Belediyesi Dünyaca Ünlü Cam Ustalarının Eserlerini, Etki, Hayal, Dönüşüm Sergisi'nde Buluşturdu

Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, sınır tanımayan hayal gücünün şekillendirdiği eserlerden oluşan “Etki Hayal Dönüşüm Cam Sergisi”ni Üsküdar’lılarla buluşturdu

KÜLTÜR SANAT
14 Ekim 2022 - 10:26
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Üsküdar’da Uluslararası Cam Sergisi Üsküdar Belediyesi Dünyaca Ünlü Cam Ustalarının Eserlerini, Etki, Hayal, Dönüşüm Sergisi'nde Buluşturdu
Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, sınır tanımayan hayal gücünün şekillendirdiği eserlerden oluşan “Etki Hayal Dönüşüm Cam Sergisi”ni Üsküdar’lılarla buluşturdu. Uluslararası unvana sahip, Agah Barış Can Aksakal, Danıel Lee Alexander, Ece Tansel, Gülin Akgül, Hale Feriha Hendekçigil, Ivan Bestarı Mınar Pradıpta, James Peter Devereux, Meyçem Ezengin, M. Güçlü Polat, Mustafa Ağatekin, Serhat Özdemir, Taha Baydar, Yasemin Aslan Bakiri gibi alanında usta sanatçıların eserlerinden oluşan sergi ile camın meşakkatli yolculuğunda uğradığı farklı durakları gün yüzüne çıkarılıyor. Sergi, hayallerin ötesine geçerek olgunlaşan eserlerin yarattığı dönüşüm ve etkiyi ortaya koyuyor.

Üsküdar Belediyesi Nevmekan Sahil Galeri’de açılan sergisi için öncesinde bir kokteyl düzenlendi. Başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere, sergiye katılan tüm sanatçılar, yakınları ve çok sayıda Üsküdarlı kokteylde yer aldı.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sergide ele alınan camın çok özel bir ürün olduğunun altını çizdi.

“2022- 2023 Kültür sanat sezonumuzun açılışını bir dizi etkinlikle gerçekleştiriyoruz. Bu sergimizi de bu çerçevede düşündük ve tasarladık. Bu vesileyle yeni sezonumuzu da başarılı bir şekilde geçirmeyi temenni ediyorum. Bu sergimizin ana malzemesi cam. Yani insanlığın eski ama eskimeyen yoldaşlarından birisi. Mutfakta, sanayide, dekorasyonda, tıpta, evlerimizin her köşesinde ve elbette sanatta cam bizim için vazgeçilemez bir malzeme. Tam da bu yüzden cama, camın bize verdiği sağlığa, temizliğe, camın çevreci kökenlerine sevgiyle bağlıyız. Sanat ise ayrı bir yerde duruyor. Bunca kırılgan bir malzemenin hayatımızın bu kadar merkezinde olması insanı gerçekten şaşırtıyor. Sarayların, ibadethanelerin, evlerin güzelliklerine güzellik katıyor cam.”

“Etki Hayal Dönüşüm Cam Sergisi”nin uluslararası bir niteliği bulunduğunu vurgulayan Hilmi Türkmen, “yeni kültür sezonumuz dopdolu geçecek” dedi.

“Uluslararası Cam Komisyonu, malzemenin işte bu büyük tarihinden hareketle Birleşmiş Milletler’e müracaat ederek 2022’in uluslararası cam yılı ilan edilmesini sağladı. Biz de bu bütünlüğün bir parçası olmak istedik. Çünkü Üsküdar Belediyesi olarak uzun yıllardır cam sanatçıları ile iletişimdeyiz. Cam sanatını önemsiyoruz. İstanbulluları yıllardır nitelikli cam eserleriyle, cam tabanlı sergilerle buluşturuyoruz. Kentsel ve ulusal çapta işlerimiz oluyor. Bu sene bu çalışmalarımızı küresel bir etkinlikle süsleyelim istedik. Etki - Hayal – Dönüşüm adlı uluslararası sergimiz böyle doğdu. Sergimizde Türkiye’den ve dünyadan pek çok cam sanatçısı yer alıyor. Sergiye katılan sanatçılar, eserleriyle hem cam sanatına dair sözlerini söylemiş oldular hem de geri dönüşümün önemine dair güçlü bir mesaj verdiler. Biz bu mesajı sahipleniyoruz, kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz.”

Hayal gücünün sınırlarını aşan eşsiz eserlerden oluşan, 13 Ekim tarihinde Üsküdar’da kapılarını açacak olan sergi, 20 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
Türk dizilerinin küresel gücü öne çıkıyor
Türk dizilerinin küresel gücü öne çıkıyor
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
“Bir Kitap, Bin Hayal”
“Bir Kitap, Bin Hayal”
Son Haberler
Süper Lig 18. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı
Süper Lig 18. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı
Canik Gönüllere Dokunuyor
Canik Gönüllere Dokunuyor
 Kürek’ten Miraç Kandili Mesajı
Kürek’ten Miraç Kandili Mesajı
Geleceğin bilim insanları Samsun’da yetişiyor
Geleceğin bilim insanları Samsun’da yetişiyor
İlkadım'da kursiyerler sertifikalarını aldı
İlkadım'da kursiyerler sertifikalarını aldı
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Gaziemir Belediyesi’ne 2023 yılı için 630 milyonluk bütçe
Gaziemir Belediyesi’ne 2023 yılı için 630 milyonluk bütçe

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.