• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
17:09
Türk’ün Regaip Kandili Mesajı
16:34
Genç, Antalya Yolunda Kaza Geçirdi!
16:33
Değirmenci’nin Regaip Kandili Mesajı
16:23
Esen’in Regaip Kandili Mesajı
16:21
Arama Kurtarma Çalışmaları Geniş Kapsamlı Yürütüldü
16:13
Başkan Sandıkçı'dan Regaip Kandili Mesajı
16:07
YERİŞKİN'İN Regaip KANDİLİ MESAJI,
16:03
SERVİS 77 AİLESİ’NDEN REGAİP KANDİLİ MESAJI
15:53
Akman,Bugün Canik İlçemizin Değerli Kaymakamı Şeref AYDIN'ı ağırladık.
15:47
BÜYÜKŞEHİR’DEN İLKADIM İLÇESİNE BALIK RESTORANI
15:44
Kuruoğlu’nun Regaip Kandili Mesajı
14:06
BAKIR'IN Regaip Kandili Mesajı 
14:03
Başkan'ın Regaip Kandili Mesajı
13:38
Canik Belediyesi'yle Yapay Zekâ Öğrenen Kadınların Sertifika Coşkusu 
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Uluslararası Katılımlı 3R Style Projesi Başladı
EĞİTİM
Yayınlanma: 25 Aralık 2019 - 07:29

Uluslararası Katılımlı 3R Style Projesi Başladı

Uluslararası Katılımlı 3R Style Projesi Başladı ların doğru ve verimli kullanılması,  atıkların değerlendirilerek yeniden ekonomiye kazandırılması, israfın önlenmesi ve çevreye karşı duyarlılığın geli

EĞİTİM
25 Aralık 2019 - 07:29
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Uluslararası Katılımlı 3R Style Projesi Başladı
Uluslararası Katılımlı 3R Style Projesi Başladı

Kaynakların doğru ve verimli kullanılması,  atıkların değerlendirilerek yeniden ekonomiye kazandırılması, israfın önlenmesi ve çevreye karşı duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) destek verdiği “Sıfır Atık Projesi”ni uluslararası platforma taşıyan “3R Style Projesi”nin açılış töreni, proje ortağı ülke temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen projenin açılış törenine; Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı,  Alaçam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, kamu kurum yetkilileri, proje ortağı ülkelerin öğrencileri, eğitmenler ve akademisyenler katıldı.

“Sıfır atık projesinden olumlu sonuç aldıkça Üniversite ve ülkem adına mutlu oluyorum”

Açılış töreninde söz alan Rektör Danışmanı ve proje koordinatörü Prof. Dr. Yüksel Ardalı, proje ortaklarını Samsun’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, proje kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yurtdışından gelen misafirlerinin, ülkelerine güzel duygularla dönmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Ardalı, katılanlara ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 

“Sıfır Atık Projesi”nin de yürütücülüğünü yapan Prof. Dr. Yüksel Ardalı, bu çerçevede yapılan faaliyetlere değindi. Atıkların toplanması ve yönetilmesi hususunda yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yüksel Ardalı “Sıfır atık projesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de desteğiyle çok yol alındı. Personelimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz de çok duyarlılar. Birimlerimizden olumlu sonuçlar almaya başladıkça Üniversite, Samsun ve ülkem adına çok mutlu oluyorum. Sizlerin desteğiyle sıfır atık çalışmalarını devam ettirip çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Bu geleceğimiz için de çok önemli. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Proje ortağı ülkelerin öğrenci temsilcilerinin, selamlama konuşmalarının ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, sıfır atık çalışmalarının önemine dikkat çekti. Yarınlara temiz bir çevre bırakmak için atık yönetiminin iyi planlanması gerektiğine dikkat çeken Dekan Birol Elevli, proje kapsamında yapılan programın iyi geçmesi temennisinde bulundu.

“Atakum İlçesi sıfır atıkta başarılı olmaya en yakın ilçelerden biri”

Temiz ve yeşil bir kentte yaşamanın en temel insan haklarından biri olduğuna işaret eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de “Atık problemi ise en büyük çevre problemlerinden biri. Ancak atık yönetiminde başarılı olan dünyada ve Türkiye’de birçok kent var. Atakum da bu konuda başarılı olmaya yakın ilçelerimizin başında geliyor. Sınırları içerisinde Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birini barındıran Atakum, gelişmiş ve çok genç bir nüfusa da sahip. Bu sebeple sıfır atık projesinin Atakum’da başarısız olması için hiçbir sebep yok. Sıfır atıkla ilgili Üniversiteyle iş birliği yapmaya hazırız.” dedi.

Açılış töreninde, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan müzik grubunun icra ettiği müzik dinletisi de programa renk kattı. Dinletinin sonunda Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Sağlık Bilimleri Fakültesinin lösemili çocukları için başlattığı projeye katkı sunmak amacıyla, öğrencilere lösemili çocuklar için hediye takdim etti.

 

Türkiye’nin ev sahipliğinde ve OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı’nın koordinatörlüğünde hayata geçirilen proje kapsamında; Çek Cumhuriyeti, Romanya, İspanya, İtalya, Letonya’dan gelen öğrencilere, OMÜ’nün çeşitli birimlerinden katılan eğitmenler tarafından eğitim verilecek. Eğitimin yanı sıra birtakım aktivitelerin de gerçekleştirileceği projenin sonunda katılımcılara sertifika takdim edilecek.

 

AB Erasmus+ Gençlik Programları kapsamında başlatılan 3R Style Projesi, 29 Aralık 2019’da sona erecek.

 

İlginizi Çekebilir
OMÜ Vakıf Koleji, World Scholar’sCup’tabüyük başarı elde etti
OMÜ Vakıf Koleji, World Scholar’sCup’tabüyük başarı elde etti
Metafizik
Metafizik
İmalathanede Birebir Mesleki Eğitim
İmalathanede Birebir Mesleki Eğitim
'Her biri değerli ve kıymetli'
'Her biri değerli ve kıymetli'
Son Haberler
Türk’ün Regaip Kandili Mesajı
Türk’ün Regaip Kandili Mesajı
 Genç, Antalya Yolunda Kaza Geçirdi!
Genç, Antalya Yolunda Kaza Geçirdi!
 Değirmenci’nin Regaip Kandili Mesajı
Değirmenci’nin Regaip Kandili Mesajı
Esen’in Regaip Kandili Mesajı
Esen’in Regaip Kandili Mesajı
Arama Kurtarma Çalışmaları Geniş Kapsamlı Yürütüldü
Arama Kurtarma Çalışmaları Geniş Kapsamlı Yürütüldü
Çok Okunan Haberler
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Ziraat Fakültesinin Tohum Sergisi Açıldı
Ziraat Fakültesinin Tohum Sergisi Açıldı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.