• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:45
YKS açıklandı: Devlet üniversitelerinde kontenjanlar doldu
15:43
Havza Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Girdi
15:34
Teşekkürler Samsun!...
15:30
Orhan Okulu 109’uncu dakikada zafere ulaştı
15:27
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 40 MİLYONLUK EĞİTİM DESTEĞİ
15:25
Atakum Belediyesinden 30 Ağustos'un 103. yıl dönümüne özel program
13:53
Zafer Bayramı Bulvar AVM’de Coşku İle Kutlanacak..
12:32
Haftalık planlama ile sağlıklı beslenme
12:29
“Benek’i görmeye davet”
12:27
Kazılarda sona doğru
12:24
Fatsa’da iki gün boyunca adrenalin dolu anlara sahne olacak.
12:20
Yeni sendika yasası talebi
12:18
Bahçeli, CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısını ise gereksiz buldu.
12:13
Dünyaca ünlü sporcular Kepez’de
12:11
Ticaret Bakanlığı uyarıda bulundu
12:09
Masa başı çalışanlar için uygun
12:04
Alzheimer’ı 10 Yıl Önceden Tespit Edebilecek Kan Testi Geliştirildi
12:02
Güler: "Ordu dünyaya tanıtılacak"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Turan Hançerli, 4. Kez BM Kürsüsünden Dünyaya Seslendi
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Ekim 2023 - 17:19

Turan Hançerli, 4. Kez BM Kürsüsünden Dünyaya Seslendi

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Milletler Afet Riski Yönetimi Ofisi’nin (UNDRR) davetiyle Dubai’ye gitti

GÜNDEM
05 Ekim 2023 - 17:19
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Turan Hançerli, 4. Kez BM Kürsüsünden Dünyaya Seslendi
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Milletler Afet Riski Yönetimi Ofisi’nin (UNDRR) davetiyle Dubai’ye gitti.

Daha önce üç kez BM kürsüsünde çalışmalarını anlatan Hançerli, bu kez Uluslararası Dayanıklı Kentler Forumu’nda BM Ortadoğu ve Batı Asya Bölgelerindeki Yerel ve Bölgesel Yönetimlerini (MEWA) temsil etti.

Hançerli BM kürsüsünden ‘Avcılar Modeli’ni anlattı

Avcılar Belediyesi’nin tüm dünyaya örnek olan ‘Avcılar Modeli’ni ve dayanıklılık çalışmalarını anlatan Hançerli’nin ingilizce yaptığı konuşması şöyle;

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Değerli Konuklar,

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir ilçe olan Avcılar'ın Belediye Başkanı olarak bugün Küresel Kentsel Dayanıklılık Forumu'na hitap etmek üzere karşınızda bulunmaktan onur duyuyorum.

Bu platformu, katılımcılarının kolektif bilgeliğini ifade etmesi ve öyle ya da böyle hepimizin kendi şehirlerde karşılaştığı çok yönlü zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olması açısından bizim için çok önemli bir fırsat olarak görüyorum.

Ayrıca buradaki tartışmalarımızın, kentlerimiz için dayanıklı, sürdürülebilir ve güvenli bir gelecek inşa etmeye yönelik yeni ve daha etkili yaklaşımlar arayışımızda hayati önem taşıdığını düşünüyorum.

Yerel yönetimler, sorunlara yakınlıkları nedeniyle, gerçek sorunları tespit etme ve gerçek çözümler bulma konusunda ustadırlar.

Size kendi şehrimden birkaç örnek vermek istiyorum.

2019'da göreve geldiğimizden beri,

Avcılar ve çevresindeki bölgelerde özellikle asırlık ağaçların bulunduğu yeşil alanların otantikliğini koruyarak, kentimizin toprak ve iklim koşullarının kendine has özelliklerine uyumlu yeni peyzaj modelleri geliştirdik.

Türkiye'nin tek Ekolojik Eğitim Parkı'nın kurulması gibi girişimlerle şehrimizde çevre okuryazarlığı ve bilincinin artmasına katkıda bulunduk.

Yenilikçi atık yönetimi uygulamalarıyla önemli bir ekonomik değer yarattık.

Paris Belediye Başkanları Sözleşmesi'yle karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar %40 oranında azaltmayı taahhüt ettik ve son iki yılda karbon ayak izimizi %8,2 oranında azalttık.

Ülkenin en büyük STK'sı olan bir çevre vakfı ile işbirliği içinde 70 lise öğrencisi için kapsamlı bir çevre eğitim programı düzenledik ve yürüttük.

Sevgili dostlar,

İnsanların ortak bir saygı anlayışı temelinde kolektif olarak hareket etmesini ne kadar istesek de felaketlerin genellikle insan kaynaklı gelişmeler olduğunu; yanlış kararların, eylemlerin ve hatta bazen eylemsizliklerin sonuçları olduğunu tekrar tekrar gözlemliyoruz.

Dolayısıyla, bu koşullar altında doğal afetleri basit talihsizlikler veya doğal hatalar olarak açıklayamayız. Aksine, afet riskinin azaltılması söz konusu olduğunda ileriye dönük bir yaklaşım benimsemeli ve proaktif bir risk yönetimi çerçevesine odaklanmalıyız. "Yerel Yönetimlerin Dönüştürücü Gücüne" inanıyoruz. Bununla birlikte, özellikle iklimle ilgili risklerin olumsuz etkileri söz konusu olduğunda, bu risklerin, insani varlığımızın temelini tehdit ettiği acı gerçeğiyle yüz yüze olduğumuzu da belirtmek isteriz.

Evet, dayanıklı ve güçlü bir toplum inşa etmenin en etkili yolunun "yerel düzeyde ve yerel kalkınmadan" geçtiğini savunuyoruz. Ne var ki yerel topluluklar iklim değişikliğinin sert gerçekleriyle karşı karşıya kaldıklarında, onlar için geriye kalan tek seçenek, daha katlanılabilir yaşam koşulları aramak için başka topraklara gitmek olacaktır.

İnsanların kitleler halinde yerlerinden edilmesinin yerel kalkınmanın önünde güçlü bir engel teşkil ettiği, dolayısıyla insanlar için makul ve sürdürülebilir yaşam koşullarını ciddi şekilde engellediği açıktır.

Bu nedenle, iklim değişikliğinin insanlar, toplumlarımız ve dünyamız üzerindeki etkileri açısından hayati önemi vardır.

Yani, sevgili meslektaşlarım,

İklim değişikliğinin tüm kentlerimize yönelik kapsamlı tehdidi söz konusu olduğunda, hepimiz küresel ölçekte iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik küresel bir gündemi kabul etmedikçe, benimsemedikçe ve buna öncülük etmedikçe, diğer yerel sorunlarımıza yönelik yerel çözümlerimiz de yetersiz kalacaktır.

Şehirlerimizin seçilmiş yetkilileri olarak bizler, özellikle iklim değişikliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkan afet risklerinin değerlendirilmesi, ölçülmesi ve daha etkin bir şekilde yönetilmesi amacıyla yerel yönetimlere önemli ölçüde daha fazla kaynak aktarılması için ulusal yetkililer/karar vericiler ve uluslarüstü organlar nezdinde lobi faaliyetleri yürütmeli ve baskı yapmalıyız.

Bu düşüncelerle, bizleri bu ilham verici platformda bir araya getiren Forum organizatörlerine bir kez daha teşekkür ediyor ve tüm katılımcılara buradaki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Teşekkür ederim.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Atakum Belediyesinden 30 Ağustos'un 103. yıl dönümüne özel program
Atakum Belediyesinden 30 Ağustos'un 103. yıl dönümüne özel program
Zafer Bayramı Bulvar AVM’de Coşku İle Kutlanacak..
Zafer Bayramı Bulvar AVM’de Coşku İle Kutlanacak..
Haftalık planlama ile sağlıklı beslenme
Haftalık planlama ile sağlıklı beslenme
“Benek’i görmeye davet”
“Benek’i görmeye davet”
Son Haberler
YKS açıklandı: Devlet üniversitelerinde kontenjanlar doldu
YKS açıklandı: Devlet üniversitelerinde kontenjanlar doldu
Havza Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Girdi
Havza Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Girdi
Teşekkürler Samsun!...
Teşekkürler Samsun!...
Orhan Okulu 109’uncu dakikada zafere ulaştı
Orhan Okulu 109’uncu dakikada zafere ulaştı
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 40 MİLYONLUK EĞİTİM DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 40 MİLYONLUK EĞİTİM DESTEĞİ
Çok Okunan Haberler
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
İş Bankası ve Okul Destek Derneği İş Birliğiyle Öğrencilere Uzaktan Eğitim Desteği
İş Bankası ve Okul Destek Derneği İş Birliğiyle Öğrencilere Uzaktan Eğitim Desteği

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.