Gürsel Tekin: "Biz kayyum değiliz, baba ocağının kurumsal kimliğini koruyacağız"
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na gelen Çağrı Heyeti Başkanı Gürsel Tekin, kongre sürecine dair açıklamalarda bulundu. Tekin, kendilerine yöneltilen tepkilerin provokasyon olduğunu belirterek tarafsızlık vurgusu yaptı. CHP içindeki sorunların mahkeme koridorlarına taşınmasından üzüntü duyduğunu ifade eden Tekin, amaçlarının mevcut gerilimi sonlandırmak ve partinin kurumsal bütünlüğünü korumak olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda yaşanan kongre tartışmalarına mahkemenin atadığı Çağrı Heyeti Başkanı Gürsel Tekin de dahil oldu. Tekin, binaya gelişinde yaptığı açıklamalarda, görevinin partideki sorunları çözmek olduğunu belirtti.
Tekin, sürece dair, "Bugüne kadar yaşanan bu sorunun hiçbir parçasında olmadım. Kararlar mahkemeye taşındı ve mahkeme bizi görevlendirdi. Biz kayyum değiliz, biz partimizin kurumsal kimliğini muhafaza etmek için buradayız." dedi.
"Tepkiler partililerden değil"
Parti içinden yöneldiği öne sürülen tepkilere de değinen Tekin, "Şerefimle yemin ediyorum, bağıranların bir tanesi CHP'li değil. Cumhuriyet Halk Partililerin bize tepkisi olmaz. Biz bu sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.
"Provokasyona gelmeyeceğiz"
Tekin, partililerin birliğinin korunması gerektiğini vurgulayarak, "Benim ve arkadaşlarımın görevi provokasyona gelmek değil. Partimizin uğramış olduğu mahkeme koridorlarındaki sorunları çözmek için çaba göstereceğiz. Hiç kimse telaş etmesin." diye konuştu.
Özgür Çelik ile görüşme mesajı
İl Başkanlığı görevine devam eden Özgür Çelik ile ilgili de konuşan Tekin, "Bu bina, bu baba ocağı herkese yeter. Biz buraya kimseyi kovmaya değil, sorunları çözmeye geldik. Özgür Çelik'le de oturup konuşacağız." dedi.
Polis önlemleri ve İçişleri Bakanlığı teması
Partililerin İl Başkanlığı önüne yürüyüş hazırlığı üzerine polis çevrede güvenlik önlemleri aldı. Tekin, sabah saatlerinde İçişleri Bakanı’nı aradığını ve herhangi bir gerginlik yaşanmaması için hassasiyetlerini aktardığını söyledi.
"Partinin bütünlüğünü koruyacağız"
CHP içerisinde hiçbir grubu ayırmadıklarını belirten Tekin, "Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin birliği ve bütünlüğü için tüm çabamızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI