• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
10:17
Uysal: "Glimfatik sistem beyin sağlığında sessiz bir temizlik ordusu"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. TEB'den depremzede öğrencilere ve eğitmenlere "Umut Notaları" projesiyle anlamlı destek
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 17 Temmuz 2023 - 12:20

TEB'den depremzede öğrencilere ve eğitmenlere "Umut Notaları" projesiyle anlamlı destek

Türk Ekonomi Bankası (TEB), şubat ayında meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor

KÜLTÜR SANAT
17 Temmuz 2023 - 12:20
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
TEB'den depremzede öğrencilere ve eğitmenlere
Türk Ekonomi Bankası (TEB), şubat ayında meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor. TEB, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan ve depremden etkilenen 11 ildeki müzik öğrencilerini ve eğitmenleri desteklemeyi amaçlayan “Umut Notaları” projesinin destekçilerinden biri oldu.  

Türk Ekonomi Bankası (TEB), şubat ayında meydana gelen depremin ardından yaraların sarılması için sağladığı desteği, bölgenin kalkınmasına yönelik yeni çalışmalarla sürdürüyor. Bu kapsamda TEB, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan ve depremden etkilenen 11 ildeki müzik öğrencilerini ve eğitmenleri desteklemeyi amaçlayan “Umut Notaları” projesinin destekçileri arasında yer aldı.

Projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “TEB olarak, bankacılık faaliyetlerimizle ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunurken, ‘iyi ve örnek banka’ olma anlayışımızla topluma değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Şubat ayında meydana gelen ve çok sayıda ilimizi etkileyen deprem felaketi hepimizi derinden üzdü. Afetin ilk gününden itibaren tüm birimlerimizle seferber olarak depremden etkilenen illerimizde acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik sağladığımız ayni ve nakdi desteklerimizi, bölgenin orta ve uzun vadeli kalkınması için başlattığımız ya da katkıda bulunduğumuz pek çok projeyle sürdürüyoruz.”

 

Leblebici: “Desteğimiz sosyal ve kültürel projelerle de sürüyor”

Leblebici, depremin ardından yaraların sarılması için ekonomik desteğin önemli olduğunu fakat bununla birlikte bölgenin iyileşmesi, gelişmesi ve kalıcı olarak kalkınması için sosyal, kültürel, sanatsal alanda yapılacak çalışmaların da büyük önem taşıdığını ifade etti. Leblebici şöyle devam etti: “Banka olarak depremden etkilenen illerimizde yaraların sarılmasına ve kalkınmanın sağlanmasına yönelik sosyal projelerde sorumluluk almayı, dayanışmanın bir parçası olmayı çok önemsiyoruz. Çünkü kültür ve sanatın sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel bileşenleri arasında yer aldığına inanıyoruz. TEB olarak bugüne kadar sponsor olduğumuz sergiler ve konserler, yayınladığımız kitaplar, düzenlediğimiz söyleşi ve etkinliklerle çok sayıda proje hayata geçirdik. Bu sayede, sanatsal, kültürel ve sosyal projelerin toplumun farklı kesimleri üzerinde olumlu anlamda dönüştürücü etkisine de yakından tanık olduk. Bu doğrultuda TEB olarak, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan ve depremden etkilenen 11 ildeki müzik öğrencilerine ve eğitmenlere destek vermeyi amaçlayan ‘Umut Notaları’ projesinin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Üç yıl sürecek proje kapsamında, yılın ilk etkinliği olan Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası konseri 6 Temmuz’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Konserin tüm gelirleri depremde enstrümanını kaybetmiş müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temini için İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak.”

 

Uzun vadeli iş birliği ve destek köprüsü

Proje kapsamında deprem bölgesindeki müzisyenlere enstrüman bağışının yanı sıra bölgedeki müzik öğrencileri ve eğitmenlerine 2024 ve 2025 yıllarında Fransa’da pedagojik ve müzikal formasyon almaları için olanaklar yaratılarak Fransa’nın çeşitli müzik kurumları tarafından eşlik edileceğini belirten Leblebici, “Ayrıca, bölge orkestralarının yeniden faaliyetlerine başlamasına, ustalık sınıfları (masterclass) ve atölyeler düzenlenerek mesleki hareketliliğin sağlanmasına da katkı sunulacak. Biz de bu anlamlı projenin bir parçası olduğumuz için ve bölgenin geleceğine olumlu katkıları olacağına inandığımız bu iş birliğinde sorumluluk aldığımız için mutluyuz.” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“Marcus Aurelius heykelinin ülkemize dönmesi tarihi bir adımdır”
“Marcus Aurelius heykelinin ülkemize dönmesi tarihi bir adımdır”
Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Coşku 21 Haziran'da Başliyor…
Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Coşku 21 Haziran'da Başliyor…
Canik Bölge Turizminde Zirveye Koşuyor
Canik Bölge Turizminde Zirveye Koşuyor
GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN SPOR DOLU BİR YAZ
GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN SPOR DOLU BİR YAZ
Son Haberler
Uysal:
Uysal: "Glimfatik sistem beyin sağlığında sessiz bir temizlik ordusu"
Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 400 sözleşmeli personel alımı için başvuru sürecini başlattı
Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 400 sözleşmeli personel alımı...
Eskişehir’de Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası Sarısungur Göleti’nde başladı
Eskişehir’de Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası Sarısungur Göleti’nde...
Ordu’da fındık üreticileri ile yerli işçileri buluşturan proje altıncı yılında hem istihdam hem ekonomik katkı sağlıyor
Ordu’da fındık üreticileri ile yerli işçileri buluşturan proje...
Yeni sezona iki yeni oyunla giriş
Yeni sezona iki yeni oyunla giriş
Çok Okunan Haberler
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Muradiye Ergin Oldu
İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Muradiye Ergin Oldu
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
BEM BİR Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Güven Tazeledi
BEM BİR Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Güven Tazeledi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.