• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:57
Bakır’dan 2026 Yılı Mesajı
12:51
“Bağımlılık yerine bağımsızlık”
12:45
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİM SINIR TANIMIYOR
12:44
SAMSUN’DA SAKEP KAPSAMINDA KARİYER ODAKLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
EKONOMİ
Yayınlanma: 04 Aralık 2018 - 13:35

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, ”Çiftçilere müjde niteliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) kapsad

EKONOMİ
04 Aralık 2018 - 13:35
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, ”Çiftçilere müjde niteliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) kapsadığı ürünler, bölgeler ve destek oranları genişletildi” dedi.
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, ”Bakanlığımız üreticilerden gelen yoğun talepler üzerine sigorta poliçe sayısının artırılması ve dolayısıyla sigortalılık oranlarının yükseltilmesi maksadıyla kararnamenin yayınlandığını vurgulayarak “Kararname ile 2019 yılında bitkisel ürün sigortası çerçevesinde incir ve üzüm ürünlerinde ‘yağmur riskinin’ verdiği zararlar teminat kapsamına alındı. Ayrıca elma, armut ve ayva ürünlerinde teminat başlangıcı ‘pembe/beyaz tomurcuk dönemine’ çekildi” dedi.
NOHUT, KIRMIZI VE YEŞİL MERCİMEK KAPSAMA DÂHİL EDİLDİ
İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında da değişiklik yapıldığını belirten Samsun Tarım Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, “2017 yılında kuru tarım alanlarında yaygın olarak üretimi yapılan ‘buğday’ ürünü ve sertifikalı tohumluğu ile uygulama başlamıştı. 2018 yılında ise ‘arpa, çavdar, yulaf ve tritikale’ ürünleri ile sertifikalı tohumlukları kapsama girmişti. Kararname ile 2019 yılında hububat ürünlerine ‘nohut, kırmızı mercimek ve yeşil mercimek’ gibi baklagil ürünleri de ilave edilerek, bu ürünlerin kuraklık başta olmak üzere; don, sıcak rüzgâr ve sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış gibi risklerden oluşan kayıplarının önüne geçilecek. Büyükbaş Hayvanlarda Terör Riski Kapsama Alındı Sera sigortaları kapsamında olan sera ve yüksek tünellere ilave olarak, Örtü Altı Kayıt Sistemine (ÖKS) kayıtlı “Alçak Tüneller” ve seralarda üretimi yapılan ‘Saksılı Süs Bitkilerinin’ teminat kapsamına alındı. “Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortasında da değişiklikler yapılarak 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda belirtilen terör eylemleri ve bu eylemlerden doğan sabotaj ile bunları önlemek ve etkilerini azaltmak. Amacıyla, yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucunda, meydana gelen ölümler,  mecburi kesimler,  yavru atma ve yavru ölümü sonucu sigortalının doğrudan uğrayacağı maddi zararlar ‘terör riski’ ile ayrıca teminat kapsamına da aldık” diye konuştu.
PRİM VE MUAFİYET ORANLARINDA İYİLEŞTİRME YAPILDI
Prim fiyatları ve muafiyet oranlarında iyileştirmeler yaptıklarının altını çizen Tarım Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, “Tarım sigortası branşlarında muafiyet-müşterek sigorta oranları ile tarife fiyat düzenlemelerine giderek, üretici lehine iyileştirmeler yaptık. Karar kapsamında  belirlenen riskler için 2019 yılında, sigorta priminin % 50’si oranında prim desteğine devam edilecek Ayrıca açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme evresindeki don riski için verilen prim desteğine ilave olarak, sadece don riski primine 1/3 oranında (% 66,7) ek prim desteği sağlanacak. İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası uygulamasında da sigorta priminin % 60’ı oranında prim desteği sağlanacak” değerlendirmesinde bulundu.
KÜÇÜKBAŞLARDA YAVRU ATMA RİSKİ GÜVENCE ALTINA ALINDI
Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortasında yetiştirici talepleri doğrultusunda  “yavru atma riski”nin teminat kapsamına alındığını söyleyen Pakdemirli “Arıcılık sigortası kapsamında sigorta bedelinin tazminat oranlarının yeniden belirlendiğini ve bal ürününün de teminat kapsamına alındı” dedi.
İlginizi Çekebilir
Altın 2025'te Yatırımcısını Sevindirdi
Altın 2025'te Yatırımcısını Sevindirdi
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
Altın haftaya rekorla başladı
Altın haftaya rekorla başladı
YARIN SON GÜN
YARIN SON GÜN
Son Haberler
Bakır’dan 2026 Yılı Mesajı
Bakır’dan 2026 Yılı Mesajı
“Bağımlılık yerine bağımsızlık”
“Bağımlılık yerine bağımsızlık”
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİM SINIR TANIMIYOR
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİM SINIR TANIMIYOR
SAMSUN’DA SAKEP KAPSAMINDA KARİYER ODAKLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR
SAMSUN’DA SAKEP KAPSAMINDA KARİYER ODAKLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Uzman kadro ile kişiye özel bakım
Uzman kadro ile kişiye özel bakım
Çok Okunan Haberler
ESEN: “Gençlerimizle El Ele, Kol Kola Her Daim Birlikteyiz”
ESEN: “Gençlerimizle El Ele, Kol Kola Her Daim Birlikteyiz”
Esen’den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret
Esen’den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret
Seven’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Seven’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
-BAŞKAN TOK’U GURURLANDIRAN ZİYARET…
-BAŞKAN TOK’U GURURLANDIRAN ZİYARET…

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.