DEREBAHÇELİ/ALİ KAYIKÇI
“SEVDİĞİNE” BİR BAK, “ÂHİRETİN GÖR!..” (Bir “Hadîs”, bir “tefekkür”/1): * “El mer’ü mea men ehabbe! (Kişi; dünyâda kimi severse, âhirette de onunla beraber/onun yanında olacaktır!..)” (Hz. Muhammed “sallallahü aleyhi ve sellem”) aygıdeğer Okuyucularımız!..A, B, C, D… kimi/kimleri sevdiğine iyi bak!.. Yarın da/
Mahşer Günü’nde, onunla/onlarla olacaksın mutlak!..
Resûlallah (sallallahü aleyhi ve sellem) ne demiş, neyi haber vermişse, olmuştur ve dahi olacak!.. Seven; sevdiği ile ya “
nûr” yahut da “
nâr” ehli olarak yerin alacak!..Diyoruz ve dahi bu his ve düşüncelerle kaleme aldığımız aşağıdaki mısralarımız ile
Sizleri başbaşa bırakalım istiyoruz.
= = = (***) = = =“Sevdiğine” bir bak, “âhiretin gör!”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?..“Sevdiğinin işi”, “hayır” mı “şer” mi?“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Cahîm ateşi”ni, hep “istifliyor!..” “Sevdiğine” bir bak, “yolu nere”dir?“Gösteriş” ve “riyâ”, bir “pencere”dir; “Ezân” bir “dâvet”tir, tam “5 kere”dir!..“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?.. “Sevdiğine” bir bak, “yolu yol mu”dur?“Rahmân” peşinde mi, yoksa “sol mu”dur?“Bukalemun” renkli, “turnusol mu”dur?..“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?.. “Sevdiğine” bir bak, “gidişi hak” mı?“İsteği makûl mü”, hem “olacak” mı?“Yediği-içtiği”; “temiz” mi, “pak” mı?..“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?.. “Sevdiğine” bir bak, “alâmet” nere?“İstikâmet” ne yan, “selâmet” nere?“Şer” yol ile “günâh”, “dalâlet” nere?..“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?.. “Sevdiğine” bir bak, “yeme-içme”si; “Neş’eli” zamanı ve “gülüşme”si; “Haksız” iken var mı, bir “didişme”si?..“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?.. “Sevdiğine” bir bak, “neyi istiyor?”;“Önemli/önemsiz”, “şeyi istiyor”;“Bugünden yarına, ne istifliyor?..“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?.. KAYIKÇ’Ali der ki, “İyi bak-anla”;“Allah” için bakan, “görür îmânla”;“Dünyâ” için bakan, “kalır ziyânla!..”“Nefis” ile “şeytân” “ikisi” de “kör”;“Gönül” kimi sevip, “kimi” istiyor?..