• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA BİYOGRAFİ FOTO GALERİ KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL SAĞLIK SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:54
Yeni Toyota Aygo X Hibrit, güç artışı ve çevreci özellikleriyle
13:50
36 yıllık araştırmada ortaya çıktı
13:48
Radar ve Trafik Kontrolleri 81 İlde Artıyor
12:54
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILIYOR
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Aralık 2023 - 18:28

Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek

Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek Haber : Caner Çam / Termevizyon AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, bir belediye başkanının verdiği kararların toplumu onlarca yıl et

GÜNDEM
14 Aralık 2023 - 18:28
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek
Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek

Haber : Caner Çam / Termevizyon

AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, bir belediye başkanının verdiği kararların toplumu onlarca yıl etkilediğini bu nedenle belediye yönetiminde bilgi birikimin, uzmanlığın, liyakat ve ehliyetin çok önemli olduğunu söyledi. Kul, "Ehliyeti, liyakatı göz önünde bulunduran peygamberin bir ümmeti olarak vatandaşlarımıza da yöneticilerimize de böyle bir sorumluluk düşüyor" dedi ve kimseye karşı, kimseye rağmen ya da kimsenin adayı olarak değil, halkın teveccühü üzerine sorumluluğunu yerine getirmek için aday adayı olduğunu belirtti.

- - -

Samsun'un Terme ilçesi AK Parti Belediye başkan aday adayı Şenol Kul, YouTube üzerinden yayın yapan Kapı Medya TV'de Kenan Koç'un sunduğu programa katıldı.

KİMSEYE KARŞI OLARAK ORTAYA ÇIKMADIM
Programda kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandıran Şenol Kul, belediye başkan aday adaylık sürecini, projelerini anlatırken, kimseye karşı, kimseye rağmen ya da kimsenin adayı olarak ortaya çıkmadığını, halkın teveccühü ile üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Kul, "Bundan sonraki kısımda partimiz uygun görür, Allah'ın takdir etmesiyle ömrümüzün kalan kısmında verebileceğimiz hizmetleri veririz" dedi.

KENDİ KENDİMİZİ SÜPER KAHRAMAN İLAN ETMEYE GEREK YOK
Terme'nin yüzyıllıktan fazla olan tarihinde belediyenin ilk şehir plancılarının kendi döneminde istihdam edildiğine de dikkat çeken Kul, belediye başkanının verdiği kararların toplumun onlarca yılını etkilediğini, bu nedenle yönetimsel olarak bilgi, birikim ve uzmanlığın çok önemli olduğunu vurguladı. Şenol Kul, "Teknik elemanlar varken, mimar, mühendis, harita mühendisi, şehir plancısı, bölge şehir plancısı varken kendi başımıza, kendi kendimizi süper kahraman ilan etmemize gerek yok. Bu bir ekip işidir ve halk bunun olmazsa olmazıdır. Hayat geçmişe dönük anlaşılır ama geleceğe dönük yaşanır. Ben o nedenle geçmişte 'o oldu, bu oldu' diye bakmıyorum. Geçmişten ders alacağız ama Terme'yi geleceğe taşımak için de elimizden gelen her şeyi yapacağız" açıklamasında bulundu.

BELEDİYECİLİK GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEKTİR
Eğitimin ne kadar değerli olduğunu bildiğini ve 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde Terme'de belediye ve hayırseverler öncülüğünde 11 okul yapıldığını, hayırsever olarak kendisinin de okul için Kozluk'ta 30, Gündoğdu Mahallesi'nde 4 dönümlük arazisini bağışladığını, ayrıca annesi adına okul da yaptırdığını anlatan Kul, "Belediyecilik sadece şehirleri şekillendirmek değil, insanların geleceğini de şekillendirmektir" diyerek, "Yoksa 'o onu yapmış, bu bunu yapmış, onda da var, bizde de olsun' değil. Toplumun gelecek projeksiyonlarını göz önüne alarak yatırımlar da yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

TERME'NİN KAYBEDECEK VAKTİ YOK
Terme'de fark yaratmak istediğini de söyleyen Şenol Kul, "Eğer fark yaratmayacaksak, eğer bizim Terme'ye vereceğimiz hizmetler arkadaşlarımız kadar olmayacaksa, öyle bir durum varsa, bize Allah bu görevi nasip etmesin.Her zaman söylediğim bir söz var. Geri döndürülemeyen tek şey zaman, parayla satın alınamayacak tek şey de tecrübedir. O nedenle Terme'nin kaybedecek vakti yok" şeklinde konuştu.

LİYAKAT ÖNEMLİ
Terme'nin geleceğiyle ilgili hemşehrilerinin yapacağı tercihin çok önemli olduğunu ifade eden Şenol Kul, "Liyakat ve ehliyet çok önemli. Peygamberimiz Mekke'yi fethedince Kabe'nin anahtarını kime vereceğiz diye konuşuluyor. Bütün etrafındaki sabiiler almak istiyor. Peygamberimiz diyor ki 'Buraya daha önce kim bakıyordu.' 'Bir Gayrimüslim.' denilince diyor ki 'Anahtarı ona verin.' En kıymetli yerinizi, emaneti teslim ederken ehliyet ve liyakatı göz önünde bulunduran bir peygamberin bir ümmeti olarak vatandaşlarımıza da, yöneticilerimize de böyle bir sorumluluk düşüyor. Bunu örnek almamız lazım" dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI KONUŞALIM
Terme'de sorunların yanı sıra çözümlerin de konuşulması gerektiğini savunan Şenol Kul, ilçede kişilerin yerine projelerin konuşulmasını arzu ettiğini, bunun sağlanması halinde Terme'nin yarını ve geleceğinin daha parlak olacağını söyledi.

AĞABEYİNE CEZA YAZDI
Kozluk Belediye başkanlığı döneminde meclis üyelerine, 'Siz ve akrabalarınız dahil herkes emlak vergisini ödeyecek' dediğini ve ağabeyine bu kapsamda 32 bin TL ceza yazdığını dile getiren Şenol Kul, "Bizim adaletli olmamız gerekir. Partinin adı Adaletle ve Kalkınma Partisi. Adaleti biz eğer örnek almazsak kim alacak" diyerek göreve gelmesi halinde adaletli bir yönetim sergileyeceğini vurguladı.

BEN TİCARET YAPMADIM
Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, açıklamalarının son bölümünde, 10 yıllık belediye başkanlıkları döneminde 2 dairesini, bir aracını sattığını ve Terme'de kirada oturduğunu da anlatarak, "İnsanların kafasında bir şey kalmasın; Babamdan bana kalan yer, fındık bahçesi dışındaki servetim bankada kayıtlıdır. Turizmde çalıştım. Hepsi alın teri ve akıl teriyle kazanılmıştır. Çünkü ben ticaret yapmadım ama emeğimle kazandım her şeyi. Bunun dışında zaten benim şuyum buyum olsun diye bir hayalim yok. Ben, herkesin mutlu olduğu, herkesin rahatça yaşayabileceği,çocukların geleceği rahat olsun diye çabalıyorum. Eğer hizmet etme dışında başka bir niyetim olsa niye geleyim" dedi.

  •  Paylaş
  •  Paylaş
  •  Paylaş
  •  Paylaş
  •  2
  • A
  • A
Genel Haber Girişi : 14 Aralık 2023 21:14

Diyarbakır'ın Hanımağası'ndan Mesaj Var

Diyarbakır'ın Hanımağası'ndan Mesaj Var

Haber : Murat Genç

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman Diyarbakır’ın coğrafi isaretli ürünlerininde yer aldığı ikram sofrasını farklı yorumlayan medya kuruluşlarına hitaben bir mesaj paylaştı.

Suna Kepolu Ataman resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Ben gösterişten asırlarca uzak kalmış Diyarbakır halkının malumu, bir ailenin Mahmut AĞA’nın kızıyım. Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında her partiden Milletvekillerinin yaptığı gibi ben de bir ikramda bulunmak istedim.

Meclis işleyişi içinde ikram günüm Salı günü akşam 18:00 olmasına rağmen bir muhterem Milletvekilimizin meclis kürsüsünde rahatsızlanması nedeniyle ikramımızı ertesi gün yani çarşamba günü saat 14:00’e erteledik. Tüm parti gruplarını ve meclis çalışanlarını kapsayacak şekilde Diyarbakırımızın coğrafi işaretli ürünlerini ikram etmek üzere hazırlıklarımızı yaptık.

Yaptığımız bu ikramda gösteriş yoktur alayiş yoktur. Bu ülke insanına has misafirperverlik vardır ve bir Diyarbakırlı olarak misafire olan hürmetimiz gereği doğal olarak hemen herkesle de bire bir ilgilendim.

Bütün parti gruplarının davetimize icabet etmesinden de çok mutlu oldum. Gerçi böyle bir iddiada bulunulmadı ama ben yine de söyleyeyim. Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında ima edilmeye çalışılan kasıtlı haberlerin aksine Kamu kaynaklarının bir kuruşu dahi bu işe dahil edilmemiştir.

Herkes bilir ki; benim karakterim ve asaletim böyle bir şeye müsaade etmez. İyi niyetle meselenin farkında olmadan tenkitte bulunan vatandaşlara arkadaşlara saygı çerçevesinde bunu arz etmeyi uygun gördüm.

İlginizi Çekebilir
Radar ve Trafik Kontrolleri 81 İlde Artıyor
Radar ve Trafik Kontrolleri 81 İlde Artıyor
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
Ayvacık Ziraat Odası’ndan Geleneksel Bahar Şenliği
Ayvacık Ziraat Odası’ndan Geleneksel Bahar Şenliği
Başkan Türkel:
Başkan Türkel: " Geleceğimize umutla bakmamızı sağlıyor"
Son Haberler
Yeni Toyota Aygo X Hibrit, güç artışı ve çevreci özellikleriyle
Yeni Toyota Aygo X Hibrit, güç artışı ve çevreci özellikleriyle...
36 yıllık araştırmada ortaya çıktı
36 yıllık araştırmada ortaya çıktı
Radar ve Trafik Kontrolleri 81 İlde Artıyor
Radar ve Trafik Kontrolleri 81 İlde Artıyor
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILIYOR
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILIYOR
Çok Okunan Haberler
Kurbanlıklarınız Hazır!
Kurbanlıklarınız Hazır!
Diksoy'dan 19 Mayıs Mesajı:
Diksoy'dan 19 Mayıs Mesajı:
Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosuna  plaket
Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosuna  plaket
Alper Afşin Özdemir, Global Espor Federasyonu'nun Yönetim Kuruluna Seçildi
Alper Afşin Özdemir, Global Espor Federasyonu'nun Yönetim Kuruluna Seçildi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
SAĞLIK
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.