• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
16:16
AVRUPA MİRAS GÜNLERİ BAŞLADI
16:14
Derebahçe'de Büyük Coşku: Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Binlerce Kişi Katıldı
14:32
Şehrin İlk Doğa Festivali Canik'te Başladı
14:30
“Aileleri Güçlendiren Sürdürülebilir Destek Mekanizmaları Sunuyoruz”
14:06
“İkili Ticarette 30 Milyar Dolar Hedefi”
14:02
CUMHURİYETİMİZİN 102. YAŞI BULVAR AVM’DE COŞKU İLE KUTLANDI..!
13:59
Türkel: "Demokratik ve özgür Türkiye hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz"
13:57
'İlkadım'ın Gücü Saha Personellerinde'
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. SAMSUN'UN MENFAATLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BİR ARAYA GELMESİNİ BİLMELİYİZ'
GÜNDEM
Yayınlanma: 25 Ocak 2019 - 12:02

SAMSUN'UN MENFAATLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BİR ARAYA GELMESİNİ BİLMELİYİZ'

‘SAMSUN'UN MENFTLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BİR ARAYA GELMESİNİ BİLMELİYİZ'         Valimiz Sayın Osman Kaymak, 24

GÜNDEM
25 Ocak 2019 - 12:02
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
SAMSUN'UN MENFAATLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BİR ARAYA GELMESİNİ BİLMELİYİZ'
‘SAMSUN'UN MENFAATLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BİR ARAYA GELMESİNİ BİLMELİYİZ'
        Valimiz Sayın Osman Kaymak, 24.01.2019 Perşembe günü saat 14.30’da 26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasında düzenlenen programa katıldı.
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Dr. Nurullah Erem yaptığı konuşmasında, “26 Ocak Dünya Gümrük Günü, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmakta olup, 2019 yılında Dünya Gümrük Günü için, kesintisiz ticaret, seyahat ve taşımacılık için ‘Akıllı Sınırlar’ tema olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız, yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla ülkemizi, gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay v en güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirmek için azami gayret ve çaba göstermektedir.
        Gümrük idareleri, vergi toplama ve kaçakçılıkla mücadele gibi bilinen klasik işlevlerinin yanı sıra, ülke güvenliği, insan sağlığı, bitki hayvan ve çevrenin korunması gibi işlevleriyle de görevini ifa etmek te olup, bugün ayrıca rekabetçilik ve ekonomik büyüme alanındaki katkıları da giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Bu vesileyle başta gümrük işlevlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen personelim olmak üzere, dış ticaret erbabımız Gümrük Müşavirlerimiz, Gümrük Müşavir Yardımcılarımız, tüm paydaşlarımız ve gümrük camiamızın Dünya Gümrük Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.
        Dünya Gümrük Günü nedeniyle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Samsun’un il olarak ihracatı 550 milyon dolar civarında. Bu şahsen ilimiz için çok yetersiz bir rakam. Bizleri tatmin etmiyor. O anlamda her zaman söylediğimiz bir cümle var. Samsun potansiyeli yüksek bir il. Daha çok üretebilecek kapasiteye sahibiz. Biz bu üretim süreçlerini, eksiklerimizi gidererek daha çok üretmenin yollarını bulmak durumundayız. O anlamda hep söylüyoruz. Samsun ticaret merkezi, turizm merkezi, sağlık ve spor merkezi. Her alanda yüksek potansiyeli var ama asıl bizim için önemli olan ihracat rakamlarını artıracak Organize Sanayi Bölgelerinde büyük fabrikaların olması. Artık Samsun’da ortak akıl, ortak payda ve bütün paydaşlarla birlikte Samsun’da mutlaka yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurarak,  yeni fabrikaların ilimizde üretim yapmasını sağlayacak alanlar oluşturmak durumundayız. Kavak ve Havza Organize Sanayi Bölgelerinde boş arsalar var ama maalesef iş insanları buraları merkeze mesafesi var diye çok tercih etmiyor. O anlamda biz şimdi Samsun merkezde tersane bölgesi denen yerde ve civarlarında yeni yerler oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
        Geçtiğimiz hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaret etmeleri bizim için çok anlamlıydı diyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Çünkü devlet büyüklerinin ilimize her geldiğinde ilimiz bundan çok büyük bir kazanım sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan önce gelişinde Samsun’a ikinci devlet üniversitesinin kurulacağı müjdesini vermişti. Bu üniversitemiz, hepinizin bildiği gibi kuruldu ve rektörü atandı, faaliyetlerine devam ediyor. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu üniversitemizin Samsun’a kazandırılmasından sonra Samsun bir eğitim kenti olma yolunda çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gelişinde de kendisine Samsunumuzun sorunlarıyla ilgili sunumlar yaptık. Biz şuna inanıyoruz, Samsun üretmek durumunda. Samsun ortak aklı oluşturursa çözemeyeceği sorun yoktur. Onun için tek ihtiyacımız bir araya gelmek. Samsun’un menfaatleri söz konusu olduğunda kişisel, şahsi, kurumsal menfaatleri bir tarafa bırakıp mutlaka bir araya gelmesini bilmeliyiz. İlimizde gerçekten ihracatı artıran ve üretim yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
        Samsun bu potansiyellerini kullandığı takdirde bölgenin lider olma özelliğini daha da ileriye taşıyacağını ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Samsun artık göç veren değil, göç alan il durumunda. Samsun artık göç almaya başladı. Son zamanlarda kentsel dönüşüm ve kentsel şehirleşme alanında yapılan çalışmalar şehrimizi cazip hale getirdi. Artık, Atakum bölgesi başta olmak üzere insanlar şehrimize gelip göç ediyorlar.
      Değerli katılımcılar hepinizin malumu 2019 yılı Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Bu etkinlikler Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılacak. İnşallah 2019 yılında Milli Hakimiyet ve Milli İrada Ruhunu Samsun’dan bütün Türkiye’ye yayacağız. Hem de bu sayede Samsun’un tanıtımına büyük katkı sağlayacağız.”dedi.
        Vali Osman Kaymak programın sonunda, ülke ekonomisinin kalkınmasına ve ihracat seferberliğine katkılarından dolayı başarı ödülüne layık görülen iş insanlarına plaketlerini vererek, başarılarının devamını dileyip, tebrik etti. Plaket töreninin ardından, diğer protokol üyeleri ile birlikte Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulunan Valimiz Sayın Osman Kaymak, Bölge Müdürü Dr. Nurullah Erem'i makamında ziyaret etti.
        Ziyaretin sonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak diğer protokol üyeleri ile birlikte 26 Ocak Dünya Gümrük Günü için hazırlanan pastayı kesti.
        Programa ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Vekili Sg. Alb. Ahmet Bahadır, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, İş insanları ve davetliler katıldı.
İlginizi Çekebilir
AVRUPA MİRAS GÜNLERİ BAŞLADI
AVRUPA MİRAS GÜNLERİ BAŞLADI
Derebahçe'de Büyük Coşku: Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Binlerce Kişi Katıldı
Derebahçe'de Büyük Coşku: Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Binlerce Kişi Katıldı
CUMHURİYETİMİZİN 102. YAŞI BULVAR AVM’DE COŞKU İLE KUTLANDI..!
CUMHURİYETİMİZİN 102. YAŞI BULVAR AVM’DE COŞKU İLE KUTLANDI..!
Türkel:
Türkel: "Demokratik ve özgür Türkiye hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz"
Son Haberler
AVRUPA MİRAS GÜNLERİ BAŞLADI
AVRUPA MİRAS GÜNLERİ BAŞLADI
Derebahçe'de Büyük Coşku: Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Binlerce Kişi Katıldı
Derebahçe'de Büyük Coşku: Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Binlerce...
Şehrin İlk Doğa Festivali Canik'te Başladı
Şehrin İlk Doğa Festivali Canik'te Başladı
“Aileleri Güçlendiren Sürdürülebilir Destek Mekanizmaları Sunuyoruz”
“Aileleri Güçlendiren Sürdürülebilir Destek Mekanizmaları Sunuyoruz”
“İkili Ticarette 30 Milyar Dolar Hedefi”
“İkili Ticarette 30 Milyar Dolar Hedefi”
Çok Okunan Haberler
Samsun Futbolunda Yeni Bir İsim Yükseliyor: Kaan Buğra Işık
Samsun Futbolunda Yeni Bir İsim Yükseliyor: Kaan Buğra Işık
ŞENKAL YENİDEN BAŞKAN...
ŞENKAL YENİDEN BAŞKAN...
Yeniden Refah Partisi Samsun’da Muzaffer Candemir Yeniden Başkan
Yeniden Refah Partisi Samsun’da Muzaffer Candemir Yeniden Başkan
Sandıkçı’dan MHP’ye ziyaret
Sandıkçı’dan MHP’ye ziyaret

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.