SAMSUNLU 2 HALK ŞAİRİ HASTANEDE
Aslen Alaçamlı olup Bafra’ da ikâmet eden; Birfani mahlaslı Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve emekli öğretmen Mehmet ALAN; geçirdiği bir kalp krizi nedeniyle Samsun Medikal Park Hastanesi’ ne kaldırıldı.
Yoğun Kroner Bakım’ da tedaviye alınan şair Birfani Mehmet Alan’ a 2 stend takıdı. Mehmet Alan’ a 11 Aralık Cuma günü bir stend daha takılacağı öğrenildi.
Ayrıca yine bir başka Kültür Bakanlığı Halk Şairi; aslen Artvinli olup Samsun Ondokuzmayıs ilçesi Engiz Mahallesi’ nde ikâmet edenAlaeddin DURSUN ie eşi Havva Kaya Dursun’ un epilepsi hastası kızları Cansu Sultan Dursun da geçirdiği rahatsızk nedeniyle Samsun Tıp Fakültesi Yoğun Bakım’ da müşahade ve tedaviye alındı.
Dursun Ailesi’ nin yine epilepsi hastası olan 2 erkek evladı ( Hasan Hüseyin ) ve Ahmt Mücahit ) vefat etmişti.
Her 2 hastamıza ve aileleri ile sevdiklerine geçmiş olsun deriz.
Haber : Oktay Zerrin- Samsun
Halk Şairi Alaeddin Dursun; yoğun bakıma alınan kızları Cansu Sultan için şu şiirle evlâdına olan sevgi ve duygusunu ifade etti :
ŞİFA ALLAH’TAN
Epilepsi tanı kızı bitirdi
Konuşma gezmeyi görme yitirdi
Gülmesi gezmesi bize yeterdi
Nöroloji yoğun şifa Allah’tan
Nöbetler çoğaldı gözler görmüyor
Solunum cihazı cevap vermiyor
Enfeksiyon yoğun hiçte durmuyor
Nöroloji yoğun şifa Allah’tan
Yüreğinde sevgi umutlu izler
Annen ile baban görmese özler
Cansu kızım dostlar yolunu gözler
Nöroloji yoğun şifa Allah’tan
İnşallah buradan sağ salim çıkar
Sağlıklı yaşama umutla bakar
Alaeddin der ki gönlüme akar
Nöroloji yoğun şifa Allah’tan
Halk Şairi Alaeddin Dursun
09 12 2020
Haber : Oktay ZERRİİN- Samsun