• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
16:08
Şubatta 1573 Engelli Vatandaş Kamuya Yerleştirilecek
16:06
“Tüm Kademelerde Uygulanacak”
14:58
200 Bin TL Üzerindeki Transferlerde Açıklama Şartına Erteleme
14:57
YENİDEN REFAH'TA DOĞU KARADENİZ LÜTFİ ŞENOCAK'A EMANET
13:31
Başvurular 28 Şubat’a Kadar
13:28
Bu Hafta 21 Bin 49 Konut İçin Kura Çekilecek
13:25
Genel Merkezde Geniş Katılımlı Toplantı
13:21
81 İlde İl Ticaret Müdürlükleri Sahadaydı
13:19
17 İlde Eş Zamanlı Operasyon
13:17
Aralık Ayında Tarihi Rekor
13:06
Sandıkçı, "Araç filomuzu 4 katına çıkardık" dedi.
13:01
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
12:46
SAMSUN’DA ÇEVREYE TARİHİ KATKI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Rahim Ağzı Kanserine Karşı 500 Kız Çocuğuna Ücretsiz HPV Aşısı
SAĞLIK
Yayınlanma: 30 Eylül 2022 - 10:03

Rahim Ağzı Kanserine Karşı 500 Kız Çocuğuna Ücretsiz HPV Aşısı

Pi Kadın Kanserleri Derneği, genç dansçı Alya Dormen’in gönüllü olarak desteklediği “Bize İyi Gelecek” projesini başlattı

SAĞLIK
30 Eylül 2022 - 10:03
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Rahim Ağzı Kanserine Karşı 500 Kız Çocuğuna Ücretsiz HPV Aşısı
Pi Kadın Kanserleri Derneği, genç dansçı Alya Dormen’in gönüllü olarak desteklediği “Bize İyi Gelecek” projesini başlattı.

Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği tüm kanserler içinde aşı ile önlenebilen tek kanser türü olan Rahim Ağzı Kanserine karşı “Bize İyi Gelecek” isimli yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında maddi gücü olmayan ailelerin kız çocuklarına yönelik ücretsiz HPV aşısı sağlanıyor. 20 Eylül Dünya Jinekolojik Kanserler Günü’nde başlatılan projeye gönüllü olarak destek veren isimler ise Alya Dormen, Gökçe ve Ayşe Arman… Dans atölyelerinin de gerçekleştirileceği projede Alya Dormen ve Gökçe’nin katılacağı ilk dans atölyesi 11 Ekim’de, 50 kız çocuğunun aşı giderlerini üstlenen Mall of İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Pi Kadın Kanserleri Derneği, rahim ağzı kanserinin önlenmesine yönelik “Bize İyi Gelecek” isimli yepyeni bir projeye start verdi. 20 Eylül Kadın Kanserleri Günü’nde kamuoyu ile paylaşılan projenin hedefi, aşısız kız çocuğu kalmaması. Maddi gücü olmayan ailelerin 9-14 yaş arası kız çocuklarına yönelik ücretsiz aşı desteği verilecek projede, rahim ağzı kanserine karşı toplumsal farkındalığın artması da amaçlanıyor. Dernek, ilk etapta 500 kız çocuğuna ücretsiz aşı sağlayacak. Dernek, yıl içinde bağışlanacak aşı sayısını artırmayı hedefliyor.

“Kız çocuklarına aşı imkanı sağlamak istiyoruz”

Proje konusunda bilgi veren Pi Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş şunları söyledi: “Rahim ağzı kanseri Human Papilloma Virüs (HPV), yüzden fazla türü olan bir virüs grubu. Bu virüslerden bazıları rahim ağzı kanserine yol açıyor. Tüm dünyada her gün 7 kadın bu kansere yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü” dedi.

9-14 yaş arası kız ve erkek çocuklarına yapılan HPV aşısı ile rahim ağzı kanseri riskinin düştüğüne dikkat çeken Arzu Karataş, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde henüz rahim ağzı kanserinin önlenebileceğine dair toplumsal olarak yeterli farkındalık olmadığını görüyoruz. Biz de dernek olarak istedik ki, hem ülkemizde bu farkındalık artsın hem de bu aşıyı çocuklarına yaptırmak isteyen ama maddi gücü olmayan ailelere destek olalım. Projemizde 500 kız çocuğu için ücretsiz aşı amacıyla yola çıktık. Fakat daha çok kız çocuğumuza bu imkanı sağlamak istiyoruz.”

“Daha çok aşı için daha çok desteğe ihtiyaç var”

Sosyal medyadaki ilk duyurudan sonra ücretsiz aşı için derneğe yüzlerce başvuru yapıldığına dikkat çeken Dernek Başkanı Arzu Karataş, “9-14 yaş arası 500 kız çocuğumuza yönelik başlattığımız ücretsiz aşı projesine başvuru sayısı her gün artıyor. Buna seviniyoruz ama bir yandan da ücretsiz sağladığımız aşı sayısını artırmak için daha çok maddi destek sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden tüm kurum ve kuruluşları bu konuda destek olmaya davet ediyoruz. Bu konuda da umutluyuz. Zira birçok kurum, aşı desteği için bizlerle görüşmeye başladı. Ancak istiyoruz ki, bu sayı daha çok olsun, kız çocuklarımız aşısız kalmasın.”

Alya Dormen, Gökçe ve Ayşe Arman ile el ele

Sosyal medya üzerinden tanıtıma başlayan derneğin projesine gönüllü olarak destek veren genç dansçı Alya Dormen’e gençlerin en sevdiği müzisyenlerden olan müzisyen Gökçe ve sosyal medyada yüz binlerce kişinin severek takip ettiği gazeteci Ayşe Arman da eşlik ediyor. Alya Dormen’in annesi Ayşe Arman ile sosyal medyada başlattığı dans zinciri ise Gökçe’nin “Tuttu Fırlattı Kalbimi” şarkısı ile ilerliyor. Alya Dormen’in figürlerini videolarla öğrettiği dans zincirinin amacı daha çok insanın HPV aşısı konusunda bilgilenmesi ve daha çok marka ve kuruluşun bu kampanyaya destek olmasını sağlayarak, ücretsiz aşı yapılacak çocuk sayısını yükseltmek.

“Böyle bir amaç için dans etmek beni çok mutlu ediyor”

Projeye özel olarak hazırladığı koreografi ile takipçilerini dansa davet eden, henüz 17 yaşında olmasına rağmen dedesi usta sanatçı Haldun Dormen gibi sahne sanatlarına gönül veren Alya Dormen paylaştığı videoda HPV aşısı ve rahim ağzı kanserine dikkat çekerken “HPV aşısı bize iyi gelecek, bu dans da bize iyi gelecek” dedi. Alya Dormen ile aynı duyguları paylaşan Gökçe de “Müziğin ve dansın insanları aynı amaç için birleştirdiğine ve bu proje için de hepimizin el ele vereceğine inanıyorum.” dedi. Ayşe Arman ise sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla özel sektörü bu kampanyaya katılmaya davet etti.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde dans atölyesi yapılacak

Proje kapsamında dans atölyeleri yapılacak. Dansçı Alya Dormen ve müzisyen Gökçe’nin katılacağı ilk dans atölyesi, 50 kız çocuğunun aşı giderlerini üstlenen Mall of İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“Enfeksiyonlu çocuklar okula yollanmamalı”
“Enfeksiyonlu çocuklar okula yollanmamalı”
 “TÜRKİYE’DE HEKİM VE UZMAN AÇIĞI YOK, SİSTEM GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR”
“TÜRKİYE’DE HEKİM VE UZMAN AÇIĞI YOK, SİSTEM GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR”
Isparta Kitap Fuarı’ndayız!
Isparta Kitap Fuarı’ndayız!
VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Saç Ekimi Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı
VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Saç Ekimi Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı
Son Haberler
Şubatta 1573 Engelli Vatandaş Kamuya Yerleştirilecek
Şubatta 1573 Engelli Vatandaş Kamuya Yerleştirilecek
“Tüm Kademelerde Uygulanacak”
“Tüm Kademelerde Uygulanacak”
200 Bin TL Üzerindeki Transferlerde Açıklama Şartına Erteleme
200 Bin TL Üzerindeki Transferlerde Açıklama Şartına Erteleme
YENİDEN REFAH'TA DOĞU KARADENİZ LÜTFİ ŞENOCAK'A EMANET
YENİDEN REFAH'TA DOĞU KARADENİZ LÜTFİ ŞENOCAK'A EMANET
Başvurular 28 Şubat’a Kadar
Başvurular 28 Şubat’a Kadar
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Evde bakım hizmetinin kapsamı genişledi
Evde bakım hizmetinin kapsamı genişledi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.