Emine Erdoğan: “Yeşil Vatan Seferberliği ile yarınlarımız için bir fidan sahiplenelim, ormanlarımızı çoğaltalım”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında başlatılan “Yeşil Vatan Seferberliği”ne destek çağrısında bulundu. Emine Erdoğan, vatandaşları “geleceğenefes.gov.tr” adresi üzerinden bir fidan sahiplenmeye davet ederek, doğaya ve geleceğe katkı sağlama çağrısı yaptı. Kampanya kapsamında Türkiye genelinde 1 yılda 550 milyon fidan ve tohumun toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Yeşil Vatan Seferberliği” kapsamında, Türkiye genelinde fidan dikim çalışmaları hız kazandı. Kampanya, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne kadar devam edecek.
“Ormanlarımız İnsanlığın Vicdanıdır”
Emine Erdoğan, sosyal medya hesabı NSosyal üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ormanlarımız suyun sesi, havanın nefesi, kuşun yuvası, insanın da yeryüzündeki vicdanıdır.” ifadesini kullandı. Erdoğan, her vatandaşın bu süreçte sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek, “Yeşil Vatan Seferberliği ile yurdumuzun dört bir yanında toprağa hayat, yarınlara umut olacak fidanlar yeşertelim, ormanlarımızı çoğaltalım.” çağrısında bulundu.

Vatandaşlara Fidan Sahiplenme Çağrısı
Erdoğan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne kadar tüm vatandaşları “yarınlarımız için bir fidan sahiplenmeye” davet etti. Vatandaşlar, gelecegenefes.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak kampanyaya katılabiliyor.
550 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak
“Yeşil Vatan Seferberliği” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, ülke genelinde 1 yılda 550 milyon fidan ve tohumun toprakla buluşturulması hedefleniyor. Kampanya ile hem iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturulması hem de Türkiye’nin yeşil alan kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI