• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:14
Festival programı devam ediyor
13:11
Gastronomi mirası vurgusu
13:04
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
13:01
Yoğun Çalışma
12:57
Samsun’a yakışır bir rekreasyon projesi
12:55
ORDU'NUN YENİ TURİZM ROTASI: ABLAKTAŞI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Nilüfer Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine ulaşım desteği
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Eylül 2023 - 13:03

Nilüfer Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine ulaşım desteği

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer’deki üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verecek

GÜNDEM
12 Eylül 2023 - 13:03
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Nilüfer Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine ulaşım desteği
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer’deki üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verecek. Nilüfer Belediye Meclisi’nden geçen kararla Nilüfer’de ikamet eden ve Bursa’daki üniversitelerde eğitim gören iki bin öğrenciye 9 aylık Burulaş öğrenci abonman kartı desteği sağlanacak.  

 Nilüfer Belediye Meclisi’nde Fadıllı’da göl kenarına yeni bir çehre kazandıracak proje hakkında da bilgi verildi.

Nilüfer Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısının ikinci oturumunu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Nilüfer Belediye Meclisi, Nilüfer’deki üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bir karar aldı.  Oy birliğiyle alınan kararla birlikte Nilüfer’deki üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacak. Alınan karara göre, ikameti Nilüfer’de bulunan ve Bursa Uludağ Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören iki bin öğrencinin, Ekim 2023-Haziran 2024 ayları arasındaki ulaşım giderleri, Nilüfer Belediyesi tarafından karşılanacak. Nilüfer Belediyesi, kampanyaya başvuru yapan üniversite öğrencilerinin 9 aylık zaman diliminde Burulaş öğrenci abonman 1. tip (Kısa hatlar) 160 binişlik ulaşım masraflarını üstlenerek, öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen üniversite öğrencilerinin, daha sonra açıklanacak tarihlerde Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Sosyal Hizmetler Bürosu’na başvuruda bulunması gerekiyor.

İlk etapta iki bin öğrencinin bu hizmetten faydalanabileceğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Talebin artması halinde yeniden Meclis’te görüşülüp, sayının artırılması için yeni bir karar alınabilir” dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi’nde Nilüfer Belediyesi’nin Fadıllı Mahallesi’nin Uluabat Gölü kenarında gerçekleştirdiği proje de gündeme geldi. Toplantıda proje hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi.
Bölgeye yeni bir çehre kazandıracak olan proje tamamlandığında Fadıllı Mahallesi’nin göl turizminden hak ettiği değeri alacağını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “İnsanların daha güzel ve sağlıklı bir ortamda piknik yapmalarını sağlayacağız. Proje tamamlandığında, vatandaşlarımız daha modern bir alanda vakitlerini geçirme imkanı bulacak” dedi. Göl kenarında bulunan metruk binada herhangi bir eklenti olmadan sadece yenileme çalışması yaparak, turizm amaçlı kullanıma açacaklarını belirten Başkan Turgay Erdem, “Göl kenarındaki 20 dönümün üzerinde bir alana, lavanta diktik. Yaklaşık iki yıl içinde lavantalardan verim almaya başlayacağız. Lavantalar büyüdüğünde hem görsel anlamda güzel bir alan oluşmuş olacak hem de aromatik bitkiler sayesinde S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) gelir elde edebilecek. Ayrıca NİLKOOP tarafından 3,5 dönümlük diğer bir arazide de, bostan oluşturulacak. Gelen ziyaretçilerin bostanda üretilecek sağlıklı gıdaları tüketme fırsatı bulacağı bu alan, eğitim çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Atıl durumdaki spor alanını da yeniden düzenleyerek, vatandaşların hizmetine sunacağız. Gelen ziyaretçiler, bu alanda top oynayabilecek, koşabilecek, dileyen de uçurtmasını uçurabilecek. Bölgeye özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde araçların çok yoğun bir şekilde gidebiliyor olması, alanın doğal yapısına zarar veriyor. Bu nedenle hem yolun hem de otoparklanmanın daha sağlıklı olabilmesi için yollar iyileştirilip, otopark cepleri oluşturulacak. Alanda ayrıca zemin iyileştirmeleri, çim zemin çalışması, anıtsal meşe ağacı çevresinde modern piknik alanı, yürüyüş yolu ile göle uzanan ahşap teraslar yapılacak. Bir diğer amacımız da, Fadıllı, Akçalar ve Gölyazı arasında gelecekte yapılabilecek göl ve tekne gezisi turizmine ön ayak olmak. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gölyazı, Akçalar ve Fadıllı arasında tekne gezisi rotası hedefi vardı. Göl taşımacılığının kararını verecek olan Büyükşehir Belediyesi. Biz, sadece bu üç aksın Fadıllı bağlantısında iyileştirmeler yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
ORDU'NUN YENİ TURİZM ROTASI: ABLAKTAŞI
ORDU'NUN YENİ TURİZM ROTASI: ABLAKTAŞI
DOĞA İLE VAKİT GEÇİRMEK İSTEYENLERİN TERCİHİ: ÇINARSUYU TABİAT PARKI
DOĞA İLE VAKİT GEÇİRMEK İSTEYENLERİN TERCİHİ: ÇINARSUYU TABİAT PARKI
Bafra Görme Engelliler Derneği’nden Unutulmaz Piknik Etkinliği
Bafra Görme Engelliler Derneği’nden Unutulmaz Piknik Etkinliği
“Biorezonans vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor”
“Biorezonans vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor”
Son Haberler
Festival programı devam ediyor
Festival programı devam ediyor
Gastronomi mirası vurgusu
Gastronomi mirası vurgusu
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
Yoğun Çalışma
Yoğun Çalışma
Samsun’a yakışır bir rekreasyon projesi
Samsun’a yakışır bir rekreasyon projesi
Çok Okunan Haberler
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
Üsküdar'da Öğrenci olmak çok güzel
Üsküdar'da Öğrenci olmak çok güzel

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.