• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:40
Performansı Yine Hayranlık Uyandırdı
12:37
Bolat: 'Fırsatçılara affımız yok
12:17
Yılmaz: 'İsrail'in saldırısı barbarca bir tutumdur'
12:15
Engelli ve kronik hastalar için randevusuz işlem dönemi bitiyor
12:13
Survivor 2025 Finali İstanbul’da Başlıyor
12:10
5 suçlu daha iade edildi
12:08
Sabah Aç Karnına Yenen 1 Dilim Kavun Vücutta Bakın Nelere Yol Açıyor
12:06
Lif, vitamin ve mineralle dolu
11:58
Su Tutan Vücutlara Doğal Çözüm
11:52
Asya Piyasalarındaki Düşüşler
11:49
İyiliğin Adı 157 Yıldır Aynı. Kızılay 157 Yaşında.
11:47
“Bir Okuldan Çok Daha Fazlası”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Nilüfer belediyesi: öğrenciye eşya desteği
GÜNDEM
Yayınlanma: 19 Aralık 2023 - 08:43

Nilüfer belediyesi: öğrenciye eşya desteği

Ekonomik krizin derinleşmesi ve artan hayat pahalılığı, öğrencilerin hayatını giderek zorlaştırıyor

GÜNDEM
19 Aralık 2023 - 08:43
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Nilüfer belediyesi: öğrenciye eşya desteği
Ekonomik krizin derinleşmesi ve artan hayat pahalılığı, öğrencilerin hayatını giderek zorlaştırıyor. Bu şartlarda, eve çıkmaları gibi, eşyalarını tamamlamaları bile hayal olabiliyor.

Öğrencilerin kalacak yer, yemek, ulaşım, burs, kitap gibi birçok destekle sorunlarını çözmeye çalışan Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, eşya desteği ile ilgili önemli bir projeye daha imza attı: Öğrenci evlerine destek olmak isteyen Bursalı vatandaşların iyi durumdaki eşyalarını evlerinden alıyor, ihtiyacı olan öğrencilerin evlerine teslim ediyor. 

Eşya desteği alan bir öğrenci, "Nilüfer Belediyesi ekipleri ile karşılaştım. Bana ‘eksiğin var mı evde’ dediler. Yaklaşık 10-15 dakika içinde bulaşık makinesi ve halı geldi" dedi. 

_________________________________________________________________ 

Uzun yıllar hayallerindeki üniversitelerde okumak, bir meslek sahibi olmak için çalıştılar… Ama şimdi dünya çapında derinleşen ekonomik krizle baş etmeye çalışıyorlar. Kira, mutfak alışverişi, ders kitabı, kıyafet, ulaşım gibi temel masraflara çoğu yetişemiyor. Pek çok öğrenci eğitim hayatlarını devam ettirebilmek için bir işte çalışmak zorunda kalıyor.

Öğrenciler yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını, masrafları karşılayamadıklarını söylüyor. Uludağ Üniversitesi'nden bir konservatuar bölümü öğrencisi, "Türkiye'de öğrenci olarak yaşamak zor. Günden güne zorlaşıyor. Dün bugüne hiç benzemiyor. Çalışmak zorunda kalıyoruz. Bazen sınav haftaları dahil çalışmak zorunda kalıyoruz, sınavlara giremiyoruz" diyor.

Bir başka öğrenci ise "Verilen KYK bursları ya da aileden gönderilen ücretler yeterli olmuyor. Bu enflasyon ortamında öğrenciler gerçekten çok büyük bir yük altında. Ev kiraları inanılmaz uçtu. Artık öğünler 100 lirayı aşıyor bütün öğünlerimiz. Bir öğünün bile belediye tarafından karşılanması totale vurduğunuzda çok fayda sağlıyor öğrenci bütçesine" diye ekledi.

“EVDE NE EKSİK?”

Bursa Nilüfer Belediyesi, bölgesindeki Uludağ Üniversitesi öğrencileri için, barınmadan beslenmeye, ev eşyasından çay-kahveye kadar öğrencilerin para harcamak zorunda kalacağı pek çok temel ihtiyaca destek oluyor. Öğrencilerin geçim sıkıntısına değil geleceklerine odaklanmalarını hedefleyen projelerle; öğrencilere, kalacak yer, düzenli ücretsiz yemek, giysi ve çalışma alanları desteği veriliyor.

Eve çıkabilen öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de eşya eksiklikleri…

Nilüfer Belediyesi vatandaşların kullanmadığı, iyi durumdaki eşyaları alıyor, öğrenci evlerine ücretsiz ulaştırıyor. Öğrencilerin en beğendiği destekler arasında gelen eşya desteği, yeni eğitim öğretim yılı başladığından buyana aralıksız sürüyor.

Eşya desteği alan bir öğrenci, "Nilüfer Belediyesi'nin ekipleri ile karşılaştım. Bana ‘eksiğin var mı evde’ dediler. Yaklaşık 10-15 dakika içinde evde olmayan bulaşık makinesi ve halı geldi" dedi.

Nilüferliler de belediyenin öğrenciler için köprü olmasından memnun. Eşyalarını öğrencilerle paylaşan bir vatandaş, "Oğlumuz da Uludağ Üniversitesi'nde okuyor. Oradan da biliyoruz öğrencilerin ihtiyaçlarını. Yemek sıkıntıları var, ulaşım sıkıntıları var, eşya özellikle... Günümüz koşullarında edinmeleri çok zor. Kanepelerin kılıfına kadar yıkadık, teslim ediyoruz. Ufacık katkımız olursa çok mutlu oluruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİYE TAM DESTEK 

Her zaman ve her ihtiyaçta gençlerin yanında olduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Öğrencilik yılları insan hayatında en güzel ama aynı zamanda en çok yokluk çekilen yıllardır. Biz kentimizde misafirimiz olan üniversite öğrencilerinin yaşamını kolaylaştırmak için çok sayıda çalışma yapıyoruz” dedi. Erdem, üniversite öğrencileri için neler yaptıklarını şöyle anlattı:

"Yurtlarda yer bulamayan öğrenciler için huzurevlerimizin boş odalarını açıyoruz. Gençlik Evi'nde ücretsiz internet, çay-kahve-sandviç, sıcak bir ders çalışma ortamı sağlıyoruz. Çamaşırlarını yıkamaları ve kurutmaları için NİL-PAK tesisini kullanabiliyorlar. Görükle’deki Giymiyorsanız Giydirin Kampüs ismi verilen mağazayı ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunuyoruz. Bütçe olanaklarımız elverdiği ölçüde, gençlerimiz ekonomik krizin ağırlığı altında ezilmesin diye desteklerimizi sürdüreceğiz. İki binin üzerinde öğrenciye burs ve ulaşım desteği sağladık. Öğrencilerin en yoğun yaşadığı Görükle’de ücretsiz çorba ikramında bulunuyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Survivor 2025 Finali İstanbul’da Başlıyor
Survivor 2025 Finali İstanbul’da Başlıyor
Bilim İnsanları Uyarıyor
Bilim İnsanları Uyarıyor
Adalarda Yaşayan Kuş Türleri
Adalarda Yaşayan Kuş Türleri
Otomobil Sahipleri Dikkat
Otomobil Sahipleri Dikkat
Son Haberler
Performansı Yine Hayranlık Uyandırdı
Performansı Yine Hayranlık Uyandırdı
 Bolat: 'Fırsatçılara affımız yok
Bolat: 'Fırsatçılara affımız yok
 Yılmaz: 'İsrail'in saldırısı barbarca bir tutumdur'
Yılmaz: 'İsrail'in saldırısı barbarca bir tutumdur'
Engelli ve kronik hastalar için randevusuz işlem dönemi bitiyor
Engelli ve kronik hastalar için randevusuz işlem dönemi bitiyor
Survivor 2025 Finali İstanbul’da Başlıyor
Survivor 2025 Finali İstanbul’da Başlıyor
Çok Okunan Haberler
Kurbanlıklarınız Hazır!
Kurbanlıklarınız Hazır!
Diksoy'dan 19 Mayıs Mesajı:
Diksoy'dan 19 Mayıs Mesajı:
Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosuna  plaket
Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosuna  plaket
Glutatyon Tedavisinin 13 Faydası
Glutatyon Tedavisinin 13 Faydası

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.