• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:54
İsrail Suriye Genelkurmay Başkanlığı binasına saldırdı
13:50
Adalet Bakanı Tunç, DEM parti heyetiyle görüştü
13:49
"Geçmişin İzleri Kazındıkça Ortaya Çıkıyor"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. MTÜ ve TİHEK arasında iş "İnsan Hakları İş Birliği" protokolü
GÜNDEM
Yayınlanma: 29 Eylül 2021 - 11:54

MTÜ ve TİHEK arasında iş "İnsan Hakları İş Birliği" protokolü

MTÜ ve TİHEK arasında iş “İnsan Hakları İş Birliği” protokolü Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında insan hakları alanında iş birliği proto

GÜNDEM
29 Eylül 2021 - 11:54
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
MTÜ ve TİHEK arasında iş “İnsan Hakları İş Birliği” protokolü

MTÜ ve TİHEK arasında iş “İnsan Hakları İş Birliği” protokolü

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında insan hakları alanında iş birliği protokolü gerçekleştirildi. İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, ayrımcılıkla mücadele edilmesi ile kötü muamelenin önlenmesi doğrultusunda deneyim, bilgi, belge, materyal ve literatürlerin paylaşılması konularının içeren protokol MTÜ Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç arasında gerçekleştirildi.

İnsan haklarına ilişkin mevzuatın geliştirilmesinin, kurumlar arası temel değerler ve beklentiler doğrultusunda “insan hakları” ile ilgili farkındalık artırıcı projeleri iş birliği halinde ortaklaşa hayata geçirici etkinlikler yapılması ve nihayetinde insan haklarına saygıda özen ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunulması amacıyla gerçekleştirilen protokol ile TİHEK ve MTÜ, “insan haklarını korumak ve geliştirmek, ayrımcılıkla mücadele etmek” konuları çerçevesinde iş birliği yaparak gerekli her tür çalışmaları yapacaktır.

“İnsan hakları derslerine yer verilecek”

İnsan hakları ve eşitlik kavramlarının küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “İnsan hakları, tüm insanların doğuştan sahip olduğu, ırk millet, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eşit olarak yararlanabileceği temel hak ve özgürlüklerdir. İnsan haklarının korunması ve ileri götürülmesi, bizim ilkelerimiz ve temel hedeflerimiz arasında olmalıdır.  Yalnızca insan haklarının değil, tüm varlıkların hakkının en ince detaylarına kadar korunduğu, gözetildiği ve aynı zamanda yükümlülüklerinin de belirlendiği bir medeniyete sahibiz. Bunun için bu bilinci öğrencilerimiz üzerinde de oluşturmalı, geleceğimizi teminatı gençlerimizi bu bilinçte yetiştirmeliyiz. Bu anlamda bölümlerimiz ve programlarımızda müfredatlarımıza insan hakları konulu dersler ekleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“MTÜ İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacak”

MTÜ bünyesinde İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurmayı planladıklarını ifade eden Rektör Karabulut, “Sosyal sorumluluk bilincine sahip gençler yetiştirme hedefimizi bir adım daha ileriye taşıyoruz. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz bu protokol ile TİHEK iş birliği ile öğrencilerimizi insan haklarına duyarlı bilinçli bireyler olarak yetiştirmek ve toplumda bilinci artırmaya yönelik adımlar atmış olduk. Aynı zamanda üniversitemiz öğrencilerine TİHEK bünyesinde staj yapma imkanı da sağlamış olacağız. Bunan belki birkaç yıl sonra bu protokolün etkilerini göreceğiz, çünkü bilinçli nesiller yetiştirerek geleceğe bilimin eşliğinde ışık tutuyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize bu alanda öğrenci toplulukları kurma imkanları sağlayarak, onlara sosyal aktiviteler yapmaları konusunda sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

“Farkındalığı arttıran projeler yapılacak”

TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, “Gerçekleştirdiğimiz protokol ile insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, ayrımcılık ile mücadele edilmesi yoluyla kötü muamelenin önlenmesi doğrultusunda deneyim ve bilgilerin paylaşılması, insan hakları alanına ilişkin mevzuatın geliştirilmesi, bu konu ile ilgili farkındalık artırıcı projelerin kurumlar arası beklentiler ve değerler doğrultusunda koordineli bir biçimde hayata geçirilmesi ve nihai olarak insan haklarına saygılı ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz protokolün hayırlara vesile olması diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir
İsrail Suriye Genelkurmay Başkanlığı binasına saldırdı
İsrail Suriye Genelkurmay Başkanlığı binasına saldırdı
"Geçmişin İzleri Kazındıkça Ortaya Çıkıyor"
Vizyon Kuyumcusu Sahibi Osman Türk’ten 15 Temmuz Mesajı
Vizyon Kuyumcusu Sahibi Osman Türk’ten 15 Temmuz Mesajı
 Köse’den 15 Temmuz Mesajı
Köse’den 15 Temmuz Mesajı
Son Haberler
İsrail Suriye Genelkurmay Başkanlığı binasına saldırdı
İsrail Suriye Genelkurmay Başkanlığı binasına saldırdı
Adalet Bakanı Tunç, DEM parti heyetiyle görüştü
Adalet Bakanı Tunç, DEM parti heyetiyle görüştü
"Geçmişin İzleri Kazındıkça Ortaya Çıkıyor"
“ÖDÜLLER ÖDÜLÜ, EN BÜYÜK ÖDÜL”
“ÖDÜLLER ÖDÜLÜ, EN BÜYÜK ÖDÜL”
Vizyon Kuyumcusu Sahibi Osman Türk’ten 15 Temmuz Mesajı
Vizyon Kuyumcusu Sahibi Osman Türk’ten 15 Temmuz Mesajı
Çok Okunan Haberler
İş insanı Üzeyir BAHADIR,
İş insanı Üzeyir BAHADIR,"Deprem Değil, İhmal Öldürür! Samsun'da...
 Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
“SAMSUN MARKET”
“SAMSUN MARKET”
        “İHA”, “SİHA”, “TİHA”;  ŞİMDİ  DE “DİHA”...
        “İHA”, “SİHA”, “TİHA”;  ŞİMDİ  DE “DİHA”...

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.