• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:28
SİMDER'den "Ekonomide Ortak Akıl" Vurgusu: "İnşaat Sektörü Güçlüyse Şehir de Ülke de Güçlü Olur"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Midas'a 45 milyon dolarlık rekor yatırım!
EKONOMİ
Yayınlanma: 19 Nisan 2024 - 21:38

Midas'a 45 milyon dolarlık rekor yatırım!

Yenilikçi yatırım uygulaması Midas, global yatırımcılardan 45 milyon dolarlık yatırım alarak Türkiye’nin en büyük erken aşama yatırımını alan finansal teknoloji şirketi olduAmerikan borsalarına ve Bor

EKONOMİ
19 Nisan 2024 - 21:38
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Midas'a 45 milyon dolarlık rekor yatırım!
Yenilikçi yatırım uygulaması Midas, global yatırımcılardan 45 milyon dolarlık yatırım alarak Türkiye’nin en büyük erken aşama yatırımını alan finansal teknoloji şirketi oldu

Amerikan borsalarına ve Borsa İstanbul’a düşük komisyon oranları ile masrafsız yatırım yapma imkânı sunan finans uygulaması Midas, global yatırımcılardan aldığı 45 milyon dolarlık Seri A yatırımı ile önemli bir başarıya imza attı. Bu yatırım, Türkiye'nin en büyük erken aşama fintech yatırımı ve en büyük 2. erken aşama yatırımı olarak kayıtlara geçti.

Üç yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en çok kullanılan borsa uygulaması olan Midas’ın kullanıcı sayısı geçtiğimiz günlerde 2,5 milyonu geçti. Bugüne kadar Amerikan borsalarına ve Borsa İstanbul’a düşük komisyonlarla tek bir platform üzerinden yatırım yapma imkanı sağlayan Midas, 45 milyon dolarlık yeni yatırımla kullanıcılarına kripto varlıklar ve yatırım fonlarına da masrafsız ve kolay şekilde yatırım yapma fırsatını sunmayı hedefliyor.

Nasdaq, Midas’ı New York’taki Times Meydanı’nda dev ekrandan kutladı

Midas'ın 45 milyon dolarlık rekor yatırımı, global ekonomide resesyonun konuşulduğu, finansal istikrar açısından kritik bir dönemde gerçekleşti. Zor bir dönemde alınmış olması itibarıyla sektör açısından da oldukça değerli olan bu yatırımın Midas'a sağladığı güven dünya çapında yankı uyandırdı. Dünyanın en büyük teknoloji borsası olan ABD merkezli Nasdaq, Times Meydanı’nda dev ekrandan Midas’ı kutladı.

Eski ve yeni yatırımcılar rekor yatırım turunda buluştu

Global çapta finansal teknolojiler alanındaki önemli şirketlerin yatırımcısı olarak dikkat çeken Kanada menşeli Portage Ventures 45 milyon dolarlık rekor yatırım turuna liderlik etti. Turdaki diğer yeni yatırımcı ise Dünya Bankası'nın yatırım kolu IFC oldu. Ayrıca Midas’ın dünyaca ünlü mevcut yatırımcıları Spark Capital, Earlybird Digital East Fund ve Revo Capital de bu turda yatırımlarını yineleyerek Midas’a güvenlerini tazeledi. Midas, bundan önce 2022 yılında Spark Capital, Earlybird Digital East Fund ve Revo Capital'den 11 milyon dolar yatırım almıştı. 

Seri A turuna liderlik eden Portage Ventures Kurucu Ortağı Paul Desmarais III, "Midas, Türkiye'nin finans dünyasındaki dönüşüm trendine liderlik ediyor. Portage olarak yenilikçi finansal teknolojilere global ölçekte yatırım yapıyoruz. Yeni finansal teknolojilere açık bir bölgede Midas’ın dönüşüm ve inovasyona öncülük etmeye hazır olduğunu düşünüyoruz. Midas'ın yolculuğunun bir parçası olmaktan ve Türkiye’deki kullanıcıların yatırım araçlarına erişimi konularında bu güçlü ekibi desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Kullanıcılarımızın tüm yatırım ürünlerinde en düşük komisyonlara ve en pürüzsüz deneyime sahip olması en büyük amacımız”

Midas CEO’su Egem Eraslan, “Bu yatırım, Midas’ın tüm yatırım ihtiyaçları için tek mobil uygulama olma yolundaki kararlığını bir kez daha gösterdi. Dünyanın en büyük fonlarının Midas’a bu denli büyük bir yatırım yapması, Midas’a duydukları güveni gösteriyor. Kullanıcılarımızın tüm yatırım ürünlerinde en düşük komisyonlara ve en pürüzsüz deneyime sahip olması en büyük amacımız. Kullanıcılarımız önümüzdeki günlerde Türk ve Amerikan borsalarının yanında kripto varlık ve TEFAS fonlarına da Midas üzerinden yatırım yapabilecekler. Bu yatırımın bize sağladığı destek ile Türkiye yatırım ekosistemindeki dönüşümü hızlandıracağız.”

Not: Bu yatırıma ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve Rekabet Kurulu başvuru ve onay süreçleri devam etmektedir. Tamamlandığında TTSG ve KAP'ta gerekli duyurular yayınlanacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
İnşaat maliyetlerinde yükseliş devam ediyor
İnşaat maliyetlerinde yükseliş devam ediyor
Motorin 3.10 liralık zamla 70 lira sınırını aştı
Motorin 3.10 liralık zamla 70 lira sınırını aştı
ALTIN SABIR İŞİDİR
ALTIN SABIR İŞİDİR
Ferrero Fındık, Fındık ve Mamulleri Sektörünün İhracat Şampiyonu Oldu
Ferrero Fındık, Fındık ve Mamulleri Sektörünün İhracat Şampiyonu Oldu
Son Haberler
SİMDER'den
SİMDER'den "Ekonomide Ortak Akıl" Vurgusu: "İnşaat Sektörü Güçlüyse...
Lipödem Obezite Değildir
Lipödem Obezite Değildir
Maraş'ın 15 Temmuz Mesajı
Maraş'ın 15 Temmuz Mesajı
Benli'nin 15 Temmuz Mesajı
Benli'nin 15 Temmuz Mesajı
Türk'den 15 Temmuz Mesajı
Türk'den 15 Temmuz Mesajı
Çok Okunan Haberler
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
Arslan: Yaşanılabilir Bir Mali Tatil İstiyoruz
37.yıl kutlama programı gerçekleştirildi
37.yıl kutlama programı gerçekleştirildi
Muhtar Yalçın Sinkaya,Hizmet Bekliyoruz
Muhtar Yalçın Sinkaya,Hizmet Bekliyoruz
İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'luğuna Selahattin Bilgen asaleten atandı
İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'luğuna Selahattin Bilgen asaleten atandı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.