• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:43
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
15:40
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
15:35
Özel Eğitim ve Yabancı Diller Birden Fazla Merkezde
15:34
Thomas Reis: Genç oyuncularla sahaya çıktık
14:33
KA-DEF Dernekler Federasyonumuzun dernek başkanları istişare toplantısını gerçekleştirdik.
14:30
AKDAĞ KAYAK MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ
14:28
Kurnaz: 'Özel Çocuklarımız ve Ailelerinin Yanındayız'
14:26
Canik'te Dev Dönüşüm
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Konya Büyükşehir Ereğli Kent Meydanı'ndaki Dükkanları İhya Ediyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 07 Nisan 2023 - 14:04

Konya Büyükşehir Ereğli Kent Meydanı'ndaki Dükkanları İhya Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Ereğli Kent Meydanı’nda bulunan 100 dükkanın cephe iyileştirme çalışmalarını başlattı

GÜNDEM
07 Nisan 2023 - 14:04
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Konya Büyükşehir Ereğli Kent Meydanı'ndaki Dükkanları İhya Ediyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Ereğli Kent Meydanı’nda bulunan 100 dükkanın cephe iyileştirme çalışmalarını başlattı. 

Proje başlangıç programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede ticaretin yeniden canlanması ve cephenin Ereğli’ye yakışır hale gelmesi için çalıştıklarını belirterek, “Projenin 2’nci ve 3’ncü etaplarını da devam ettirerek Ereğli’nin kalbinde, Ereğli’nin ticaretini canlandıracak önemli bir işi gerçekleştirmek istiyoruz. Hep beraber el ele verdik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ereğli’nin sorunlarını çözmek ve Ereğli’nin canlanması için gece gündüz demeden gayret edeceğiz” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “İnşallah Ereğli çok daha güzel olacak. Cumhur İttifakıyla bir ve beraber olacak. Önümüzdeki günler önemli günler. Allah’ın izniyle, milletimizin dua ve desteğiyle çok daha büyük işler başaracağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ereğli’de yapılacak Ereğli Kent Meydanı Cephe İyileştirme Projesinin 1. Etap çalışmalarını başlattı.

Ereğli Meydanı’nda düzenlenen iş başlangıç programında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Selçuklu ve Osmanlı mirası olan bölgenin bu dokunuşla çok ciddi manada mesafe alacağına inandığını ifade etti. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Oprukçu, “Deprem felaketini yaşadık. Büyükşehir Belediyemizin de deprem bölgesinde çok büyük hizmetlerini de müşahade etmiş olmaktan dolayı iftihar ediyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BÖLGEDE TİCARET YENİDEN CANLANACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek bir günde güzel bir başlangıç yapacaklarını dile getirerek, Ulu Camii’nin bulunduğu alan ve restorasyonunu yaptıkları Rüstem Paşa Kervansarayı’nın Ereğli’nin kalbi ve ticaretin en önemli merkezi olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başladı.

Bölgede ticaretin yeniden canlanması ve cephenin Ereğli’ye yakışır hale gelmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Altay, şöyle devam etti: “Aslında şöyle bir geçmişe dönersek, bu çalışmalar Konya Bedesteni’nde başladı. Sonra Akşehir’de çalışmalar yürüttük. Şimdi Ereğli’de inşallah yapıyoruz. Tabii Ereğli, merkezin dışındaki en büyük ilçemiz. Bugüne kadar çok önemli hizmetler yürüttük; hem altyapıyla ilgili hem üstyapıyla ilgili. Bugün önemli bir başlangıç yapacağız.”

“KONYA OLARAK HATAY’DA ACILARI DİNDİRMEK İÇİN ÇABA SARF ETTİK”

Başkan Altay, “Hem Konya’da bulunan hem deprem bölgesinde bulunan afetzedelerin sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden gayret ettiklerini belirterek, “Konya özellikle Hatay’da yaptığı çalışmalardan sonra tüm Türkiye’nin takdirini kazandı. Belki Büyükşehir Belediyesi olarak biz öne çıktık ama her zaman ifade ediyorum; bu bir Konya başarısıdır. İlçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız hep beraber orada acıları dindirmek için çaba sarf ettik. Oradaki işlerimiz biraz hafifledi, şimdi şehrimizdeki önemli hizmetlerin hem başlangıçlarını hem de açılışlarını inşallah gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“HEP BERABER EL ELE VERDİK”

Ereğli birinci etap cephe sağlıklaştırmasının hayırlı olmasını dileyen Başkan Altay, “Burada yaklaşık 100 dükkanın cepheleri iyileştirilecek. İhtiyaç halinde güçlendirme işlemlerini dükkanları tek tek inceleyerek gerçekleştireceğiz. Projeyi bir an önce tamamlayarak 2’nci ve 3’ncü etaplarını da süreçte devam ettirerek Ereğli’nin kalbinde, Ereğli’nin ticaretini canlandıracak önemli bir işi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu vesileyle Ereğli’deki tüm işlerimizle birlikte çalıştığımız Belediye Başkanımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hep beraber el ele verdik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ereğli’nin sorunlarını çözmek ve Ereğli’nin canlanması için gece gündüz demeden gayret edeceğiz.” Açıklamalarını yaptı.

“İNŞALLAH EREĞLİ ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ereğli’nin bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bir bölgenin çevresiyle beraber dinamik gücü. Burada tarih var. Burada turizm var. Burada tarım var. Burada İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan ulaşım güzergahı var. İnşallah Ereğli çok daha güzel olacak. Cumhur İttifakıyla bir ve beraber olacak. Önümüzdeki günler önemli günler. Allah’ın izniyle, milletimizin dua ve desteğiyle çok daha büyük işler başaracağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Emperyalizmin, küresel güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Okyanus ötesinin tezgahlarına düşmeyelim. Bu milletin sırtını kimse yere getiremeyecek. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ereğli Belediye başkanımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Köklü, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyr Dursun ve MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın da katıldığı programda konuşmaların ardından Ereğli Tarihi Kent Meydanı Cephe İyileştirmesi 1. Etap çalışmaları dualarla başladı.

1.ETAP’TA 100 DÜKKAN İHYA EDİLECEK

1. etap çalışmaları 50 parsel üzerindeki 36 yapıyı ihtiva eden; 100 dükkânı ve 1 dernek binasını kapsıyor. Toplam inşaat alanı 17.311 metrekare olan Kent Meydanı Cephe İyileştirme Çalışmasının 1. Etabı için 95 milyon 500 bin liralık bir kaynak ayrıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
AKDAĞ KAYAK MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ
AKDAĞ KAYAK MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ
Medicalpark'ta sağlık kontrolünden geçti
Medicalpark'ta sağlık kontrolünden geçti
Son Haberler
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
Özel Eğitim ve Yabancı Diller Birden Fazla Merkezde
Özel Eğitim ve Yabancı Diller Birden Fazla Merkezde
Thomas Reis: Genç oyuncularla sahaya çıktık
Thomas Reis: Genç oyuncularla sahaya çıktık
KA-DEF Dernekler Federasyonumuzun dernek başkanları istişare toplantısını gerçekleştirdik.
KA-DEF Dernekler Federasyonumuzun dernek başkanları istişare toplantısını...
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak'tan
Albayrak'tan "Yarın Seninle Başlar" Daveti
Soyer: "Dünyanın en güzel organizasyonlarından biri"
Soyer: "Dünyanın en güzel organizasyonlarından biri"

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.