• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
14:24
Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şubeden Anlamlı Film Gösterimi
13:53
Kavak AK Parti, 2025 Yılının Son İlçe Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi
13:44
Öykü KADEMOĞLU’nun 2026 Yılı Mesajı
13:36
Canik Belediyesi'nden Karla Etkin Mücadele
13:29
KESKİN’in 2026 Yılı Mesajı
13:21
SUKAS’ın 2026 Yılı Mesajı
13:15
UMAR’ın 2026 Yılı Mesajı
13:12
MHP Kavak İlçe Başkanlığı’na Ferit Candemir Atandı
12:56
SEZEN’in 2026 Yılı Mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Konut satışlarına 3 güçlü etki
EKONOMİ
Yayınlanma: 19 Haziran 2023 - 13:00

Konut satışlarına 3 güçlü etki

Konut satışları mayıs ayından itibaren üç itici gücün etkisinde canlandı

EKONOMİ
19 Haziran 2023 - 13:00
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Konut satışlarına 3 güçlü etki
Konut satışları mayıs ayından itibaren üç itici gücün etkisinde canlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar indiren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar karını yönlendirecek uygun liman aramaya başladı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş asgari ücret zammı ve enflasyon nedeniyle konut maliyetlerinin ve fiyatlarının daha da artacağı beklentisiyle konuta yönelimin canlandığını söyledi.

Devletin sektörü canlandırmak adına başlattığı Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk oldu. Piyasada kredi oranlarının daha da artarak ev almanın zorlaşacağı beklentisi canlılığını korurken, kampanya kapsamında yüzde 0.69 ve 0.79 düşük oranların uygulandığı evlere talep yüksek. Bir daha böyle uygun kredi oranları bulunamayacağını görenlerin ev arayışını hızlandırdığını anlatan Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bu dönemde konut satışlarının üç güçlü etkinin altında olduğunu söyledi. Emrullah Yedikardeş, son dönemde ciddi prim yapan döviz tasarrufundan kazananların da uygun yatırım limanı aradığını, bir yandan da artacak asgari ücret zammı ve enflasyon nedeniyle önce maliyetlerin ardından konut fiyatlarının artacağı beklentisinin tasarrufları sektöre çekmeye başladığını açıkladı.

Yeni Evim kampanya konutlarında sıra var

Mayıs ayında yeniden yükselen konut satışlarının devlet teşvikli Yeni Evim kampanyasının etkisini gösterdiğini belirten Emrullah Yedikardeş “Sektörde neredeyse dibe vurmuş olan satışlar mayıs ayı ile toparlandı. Biz bu eğilimi, kampanya kapsamında satışa çıkardığımız Karmar Sakura konutlarında bizzat gözlemledik. Kısa vadede yüzde 0.69 ve yüzde 0.79 gibi kredi oranlarının bulunamayacağını bilen müşteri adayları, kampanya kapsamındaki konutlar için sıradalar. Bankalar normalde konut kredi taleplerini karşılamakta isteksizler ama kampanyaya destekleri sürüyor, bizim de birçok satışımız bu şekilde gerçekleşti, birçok satışımız da banka sürecinde” diye konuştu.

Dövizde kar satışları gayrimenkule alım olarak yansıyacak

Emrullah Yedikardeş enflasyonu körükleyen döviz kurlarındaki yükselişin bir açıdan gayrimenkul sektörüne olumlu yansımaya başladığına da dikkat çekti. Emrullah Yedikardeş “Normalde dövizin bu kadar yükselmesi rahatsız edici. Ama bir gerçek de var ki zamanında dövize yatırım yapmış olanlar için kazançlı bir dönem. Dövizin daha ne kadar yükseleceğinin garantisi yok. Bu nedenle kar satışı yapıp, döviz kazancını değerlendirecekleri uygun limanı arıyorlar. Dövizde kar satışlarının gayrimenkul sektörüne alım olarak yansıyacağını düşünüyoruz ki gerçekten de son 10 gündür dövizini bozdurup yüksek peşinatla ev almak isteyenlere de satış yaptık. Projemizin tamamlanma aşamasına gelmiş olması, kira getirisi bekleyenlere cazip geliyor. Ayrıca yine döviz yatırımcıları, projemizin ticari birimleriyle de yakından ilgileniyor” dedi.

Bağcılar’ın aile sitesi Karmar Sakura ofisi hareketli

Karmar tarafından İstanbul Bağcılar’da Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirilen ve bu yıl sonu tamamlanması planlanan Karmar Sakura projesi, Yeni Evim kampanyasına dahil oldu. Basın Ekspres Yolu’nun tek aile sitesi olan Karmar Sakura, 180 ay vade ve 0.69’dan başlayan kredi faiz oranları ile ev hayali kuranların yüzünü güldürdü. 2018 deprem yönetmeliği başta olmak üzere yasa ve mevzuata uygun, afet güvenliği sağlanmış evler sunan Karmar Sakura, 241 konut ve 57 ticari üniteden oluşuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Altın 2025'te Yatırımcısını Sevindirdi
Altın 2025'te Yatırımcısını Sevindirdi
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
Altın haftaya rekorla başladı
Altın haftaya rekorla başladı
YARIN SON GÜN
YARIN SON GÜN
Son Haberler
Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şubeden Anlamlı Film Gösterimi
Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şubeden Anlamlı Film Gösterimi
Kavak AK Parti, 2025 Yılının Son İlçe Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi
Kavak AK Parti, 2025 Yılının Son İlçe Yönetim Kurulu Toplantısını...
Öykü KADEMOĞLU’nun 2026 Yılı Mesajı
Öykü KADEMOĞLU’nun 2026 Yılı Mesajı
Canik Belediyesi'nden Karla Etkin Mücadele
Canik Belediyesi'nden Karla Etkin Mücadele
KESKİN’in 2026 Yılı Mesajı
KESKİN’in 2026 Yılı Mesajı
Çok Okunan Haberler
ESEN: “Gençlerimizle El Ele, Kol Kola Her Daim Birlikteyiz”
ESEN: “Gençlerimizle El Ele, Kol Kola Her Daim Birlikteyiz”
Esen’den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret
Esen’den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Sivas Belediyesi Geleneksel Futbol Yaz Okulu Açıldı
Sivas Belediyesi Geleneksel Futbol Yaz Okulu Açıldı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.