• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA BİYOGRAFİ FOTO GALERİ KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL SAĞLIK SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:43
Madeni Sanatkârlar Odası’nda Mesleki Eğitim Öğrencileriyle Buluştuk
12:34
Hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı bilimin gücüyle inşa edeceğiz!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç BM Genel Kurulu Haftası Kapsamında UN Women Tarafından Düzenlenen Panelde Konuştu
EKONOMİ
Yayınlanma: 22 Eylül 2022 - 11:33

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç BM Genel Kurulu Haftası Kapsamında UN Women Tarafından Düzenlenen Panelde Konuştu

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ İPEK KIRAÇ: “TOPLUMSAL CİNSİYETE DAYALI EŞİTSİZLİKLERLE MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ, LİDERLER İÇİN DE KURUMLAR İÇİN DE TEMENNİ VE İYİ NİYET DİLİNE SON VERİP, SOMU

EKONOMİ
22 Eylül 2022 - 11:33
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç BM Genel Kurulu Haftası Kapsamında UN Women Tarafından Düzenlenen Panelde Konuştu
KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ İPEK KIRAÇ:

“TOPLUMSAL CİNSİYETE DAYALI EŞİTSİZLİKLERLE MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ, LİDERLER İÇİN DE KURUMLAR İÇİN DE TEMENNİ VE İYİ NİYET DİLİNE SON VERİP, SOMUT HEDEFLER ORTAYA KOYMAK VE BU HEDEFLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA GERÇEKLEŞTİRMEK OLMALI. KOÇ TOPLULUĞU OLARAK UN WOMEN İLE İŞ BİRLİĞİMİZ VE NESİLLER BOYU EŞİTLİK FORUMU’NDAKİ KÜRESEL LİDERLİĞİMİZ KAPSAMINDA BAŞLATTIĞIMIZ EŞİTLİK SEFERBERLİĞİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ VE EN YAKIN TAKİPÇİSİYİM.”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haftası kapsamında UN Women (BM Kadın Birimi) tarafından düzenlenen “A Year of Action: Building more equal and inclusive digital societies through multi-stakeholder partnerships (Eylem Yılı: Paydaşlarla Birlikte Daha Eşitlikçi ve Kapsayıcı Dijital Toplumlar İnşa Etmek)” başlıklı panele Koç Holding’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç katıldı. UN Women İcra Direktörü Sima Bahous’un açılışını yaptığı panelde Koç Holding’in UN Women bünyesindeki Teknoloji ve İnovasyon Eylem Grubu küresel liderliği kapsamında yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. İpek Kıraç, “Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerle mücadelenin en önemli göstergesi, liderler için de kurumlar için de temenni ve iyi niyet diline son verip, somut hedefler ortaya koymak ve bu hedefleri cesaretle ve kararlılıkla gerçekleştirmek olmalı. Koç Topluluğu olarak UN Women ile iş birliğimiz ve Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliğimiz kapsamında sürdürdüğümüz eşitlik seferberliğinin en büyük destekçisi ve en yakın takipçisiyim” dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haftası kapsamında UN Women (BM Kadın Birimi) tarafından düzenlenen “A Year of Action: Building more equal and inclusive digital societies through multi-stakeholder partnerships (Eylem Yılı: Paydaşlarla Birlikte Daha Eşitlikçi ve Kapsayıcı Dijital Toplumlar İnşa Etmek)” başlıklı panelde konuştu. Kıraç, UN Women bünyesindeki Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun teknoloji ve inovasyon alanlarında Koç Holding’in küresel liderliği kapsamında yürüttüğü çalışmaları anlattı.

UN Women İcra Direktörü Yardımcısı Anita Bhatia’nın moderatörlüğünü üstlendiği, UN Women İcra Direktörü Sima Bahous’un açılış konuşmasını yaptığı, Finlandiya Kalkınma İş birliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Skinnari, Ruanda İnovasyon, Bilişim ve İletişim Teknolojileri Bakanı Paula Ingabire, BM Genel Sekreteri Teknoloji Elçisi Amandeep Singh Gill ve Logitech CEO’su Bracken Darrell’ın katıldığı panelde soruları yanıtlayan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Topluluğu’nun toplumsal cinsiyet eşitliği alanında ve cinsiyete dayalı önyargılarla mücadelede uzun yıllardır önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.

İpek Kıraç şöyle devam etti: “Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikler ve önyargılar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli bir sorun. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir Topluluk olarak toplumsal cinsiyet eşitliği için hem ülkemizde hem de küresel ölçekte liderlik etme sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda önyargıları ortadan kaldırmak ve cinsiyet temelli kalıp yargıları dönüştürmek için Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile ortak projeler yürütüyor, akademik kuruluşlar ve STK’larla iş birliği yapıyoruz. Nesiller Boyu Eşitlik Forumu Teknoloji ve İnovasyon Eylem Grubu liderlerinden biri olarak teknoloji ve inovasyon alanlarında bu yıl başlattığımız eşitlik seferberliği de bu yolculuktaki kararlılığımızı ortaya koyuyor. Çünkü biliyoruz ki; gelecekte mesleklerin büyük çoğunluğu teknoloji ve inovasyon alanlarında yetkinlikler gerektirecek. Dolayısıyla bu günden hazırlıklı olmalıyız. Gençlerimizi bu alanlarda en donanımlı olacakları şekilde yetiştirmeliyiz. Biz de bu yönde çalışmalarımızı cesaretle sürdürüyoruz.”

İpek Kıraç: “Temenni dilinin ötesine geçen somut hedeflerimiz ile toplumdaki dönüşüme liderlik edeceğimize inanıyoruz.”

İpek Kıraç sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayaller Hedefimiz diyerek başlattığımız eşitlik seferberliği kapsamında şirketlerimizin STEM alanlarındaki kadın istihdam oranlarını analiz ederek somut hedefler belirledik. Bu kapsamda teknoloji ve inovasyon bölümlerindeki asgari kadın çalışan oranını 2026 yılına kadar en az 30 seviyesine çıkartmak ve her yaş grubundan 500.000 kadın ve kız çocuğuna ulaşmak için Topluluk şirketlerimiz 30 program yürütüyor. Taahhütlerimiz kapsamında ilkokul ve liselerde kız çocuklarının STEM alanlarına yönelmesi için farklı programları hayata geçiriyoruz. Ayrıca üniversite öğrencileri ve kariyerlerinin başındaki profesyoneller için teknoloji, inovasyon ve STEM alanlarında kariyerlerini ilerletmelerine yardım edecek burs, özel staj ve mentorluk programları sunmaya başladık. Topluluk şirketlerimizin hayata geçirdiği projelerin toplu bir etki oluşturacağına, temenni dilinin ötesine geçen somut hedeflerimiz ile toplumdaki dönüşüme liderlik edeceğimize inanıyoruz. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerle mücadelenin en önemli göstergesi, liderler için de kurumlar için de temenni ve iyi niyet diline son verip, somut hedefler ortaya koymak ve bu hedefleri cesaretle ve kararlılıkla gerçekleştirmek olmalı. Koç Topluluğu olarak UN Women ile iş birliğimiz ve Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki liderliğimiz kapsamında sürdürdüğümüz eşitlik seferberliğinin en büyük destekçisi ve en yakın takipçisiyim.”

İpek Kıraç: “Yeni ürün ve hizmetlerimizin inovasyon ve Ar-Ge süreçlerinin eşitlikçi bakış açısıyla ele alınmasını amaçlıyoruz.”

Teknoloji ve inovasyon alanlarındaki cinsiyet uçurumunu kapatmak amacıyla kadınlar tarafından kurulan girişimlerle iş birliklerinin de önemine dikkat çeken İpek Kıraç, “Bu taahhüdümüz kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) iş birliği ile BOOST: Kadın Teknoloji Girişimcileri Programı’na destek oluyoruz. Program kapsamında katılımcılara liderlik, iş geliştirme ve davranışsal iç görü eğitimleri veriyoruz. Ayrıca Topluluk şirketlerimizdeki yeni ürün ve hizmetlerimizin inovasyon ve Ar-Ge süreçlerinin eşitlikçi bakış açısıyla ele alınmasını amaçlıyoruz. Otomotiv, dayanıklı tüketim gibi sektörlerde faaliyet gösteren bir topluluk olarak bu dönüşümü sağlamak hiç kolay değil ancak bu yolda önemli adımlar atıyoruz. Şirketlerimizde eşitlikçi inovasyon süreçleri yürütebilmek üzere rehber hazırlığımız devam ediyor” dedi.

Koç Topluluğu’nun bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarda sadece Topluluk şirketlerini değil, tüm ekosistemi etkileyen bir anlayışla hareket ettiğinin altını çizen İpek Kıraç, “Bayilerimizden tedarikçilerimize, çalışma arkadaşlarımızın ailelerinden reklam ajanslarımıza kadar, bu alanda farkındalık ve bilinç geliştirecek projeler yürütüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurumsal kültürümüzün ve süreçlerimizin bir parçası olması için geçmişten bugüne merhum Mustafa Koç’un ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Koç’un UN Women bünyesinde ve HeForShe sürecinde üstlendiği küresel liderliklerle bugüne dek çok önemli proje ve iş birliklerini hayata geçirdik. Hayaller Hedefimiz diyerek başlattığımız yeni seferberlik ile de hayata geçirdiğimiz örnek projelerin ekosistemimize ilham olacağına ve çarpan etkisiyle eriştiğimiz kişi sayısının katlanarak artacağına inanıyoruz. Bu inancımızın arkasında yatan neden de aslında çok basit: Toplumsal cinsiyet eşitliğini ancak birlikte hareket ederek, kolektif etkiyi oluşturarak sağlayabiliriz. Nesiller Boyu Eşitlik Forumu Eylem Grubu liderleri olarak toplumların, devletlerin, sivil toplum kuruluşlarının, hayır kurumlarının ve özel kuruluşların kapsayıcı bir dijital dönüşümü sağlayacak şekilde birlikte çalıştığını görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Sima Bahous: “Eşitsizlik döngüsünü kırmanın ve gelecek nesiller için şeffaf, güvenli ve eşit bir dijital gelecek inşa etmek için güçlerimizi birleştirmenin tam zamanı.”

UN Women İcra Direktörü Sima Bahous ise açılış konuşmasında şöyle konuştu: “Toplumsal cinsiyet eşitliğine giden yol, uzun ve sürekli değişen bir yapıya sahip. Aynı zamanda ülkeler ve bölgeler arasındaki güç dinamiklerinden ve krizlerden de etkileniyor. Şimdi eşitsizlik döngüsünü kırmanın ve gelecek nesiller için şeffaf, güvenli ve eşit bir dijital gelecek inşa etmek için güçlerimizi birleştirmenin tam zamanı. İki yıl önce kurulan Teknoloji ve İnovasyon Eylem Grubu’nun sıklıkla göz ardı edilen bir alan olan toplumsal cinsiyet ve dijital teknolojilerde küresel standartların belirlenmesinde önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. 'Dijital haklar kadın haklarıdır' ifadesini güçlendirmek için her zamankinden daha fazla bir arada durmamız gerekiyor.”

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
MÜSİAD’da Bayrak Değişimi ve Ekonomiye Yönelik Net Mesajlar
MÜSİAD’da Bayrak Değişimi ve Ekonomiye Yönelik Net Mesajlar
Elektrikli Otomobil Satışlarında Togg T10X Zirveyi Bırakmadı
Elektrikli Otomobil Satışlarında Togg T10X Zirveyi Bırakmadı
’’Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla Ülkemizi, Şehrimizi ve İlçemizi Geleceğe Taşımaya Devam Edeceğiz.’
’’Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla Ülkemizi, Şehrimizi ve İlçemizi Geleceğe Taşımaya Devam Edeceğiz.’
10 yıl içinde en çok kazandıracak 20 meslek açıklandı
10 yıl içinde en çok kazandıracak 20 meslek açıklandı
Son Haberler
Madeni Sanatkârlar Odası’nda Mesleki Eğitim Öğrencileriyle Buluştuk
Madeni Sanatkârlar Odası’nda Mesleki Eğitim Öğrencileriyle Buluştuk
Hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı bilimin gücüyle inşa edeceğiz!
Hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı bilimin gücüyle inşa edeceğiz!
AK PARTİ SAMSUN'DAN GÜÇLÜ BULUŞMA
AK PARTİ SAMSUN'DAN GÜÇLÜ BULUŞMA
MEB yaz tatiliyle ilgili iddialara son noktayı koydu
MEB yaz tatiliyle ilgili iddialara son noktayı koydu
ŞERMİN YAŞAR SÖYLEŞİ PROGRAMIYLA SAMSUN’DA
ŞERMİN YAŞAR SÖYLEŞİ PROGRAMIYLA SAMSUN’DA
Çok Okunan Haberler
KADEF'te Şerif Korkmaz Dönemi Başladı
KADEF'te Şerif Korkmaz Dönemi Başladı
Kürek,
Kürek, "Millet iradesine sahip çıkıyor"
HAUNEDY YÖRESEL UĞRAK NOKTASI
HAUNEDY YÖRESEL UĞRAK NOKTASI
Esentepe Mahallesi’ne Modern Altyapı
Esentepe Mahallesi’ne Modern Altyapı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
SAĞLIK
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.