• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:34
“Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı şehrimizin ulaşım vizyonuna önemli bir katkı”
13:31
“Terörsüz Türkiye” hedefi ve Meclis süreci
13:25
Meme kanserine karşı pembe farkındalık yürüyüşü
13:19
Altınordu Şahincili’de yeni güzergâh çalışması başladı
13:13
"GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ"
13:09
Gazi Caddesi Işıl Işıl olacak
13:02
Canik Belediyesi Tüm Gençleri Çanakkale'ye Gönderiyor
12:55
BÜYÜKŞEHİR’DEN CENAZE HİZMETLERİNDE YENİ BİR ADIM DAHA
12:51
İlkadım’da Çocuklar Atık Pil Topladı, Doğa Kazandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Kanal İnegöl'e Görkemli Açılış
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Ekim 2023 - 14:47

Kanal İnegöl'e Görkemli Açılış

 Kanal İnegöl’e Görkemli Açılışİnegöl Belediyesi’nin Mesudiye Mahallesinde Bedre Su deresi üzerinde hayata geçirdiği Kanal İnegöl projesi, düzenlenen coşkulu törenle açıldı

GÜNDEM
23 Ekim 2023 - 14:47
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Kanal İnegöl'e Görkemli Açılış
 

Kanal İnegöl’e Görkemli Açılış

İnegöl Belediyesi’nin Mesudiye Mahallesinde Bedre Su deresi üzerinde hayata geçirdiği Kanal İnegöl projesi, düzenlenen coşkulu törenle açıldı. 850 metre uzunluğundaki kanal boyunu yeni bir yaşam alanına çeviren proje, Mesudiye Mahallesinin de çehresini değiştirdi. Şehrin yeni çekim noktası, ilk günden yüzlerce vatandaşı ağırladı.

İnegöl Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan ve Mesudiye Mahallesinde adeta bölgenin çehresini değiştiren Kanal İnegöl projesi tamamlandı. 850 metre uzunluğunda derenin her iki yakasını da kapsayacak şekilde yapılan uygulamayla Bedre Su Deresi yeni bir görünüme kavuşurken, kanal boyu 7’den 77’ye her yaştan bireyin zaman geçirebileceği bir sosyal donatı alanına dönüştü. 37 bin m2 alan üzerinde projelendirilen Kanal İnegöl, aynı zamanda 630 yeni ağacın toprakla buluştuğu, 18 bin 280 adet süs bitkisi ve çalı bitkisinin yer aldığı bir oksijen deposuna dönüştü.

BURSA VE İNEGÖL PROTOKOLÜNDEN YOĞUN İLGİ

İnegöl’ün yeni çekim merkezi Kanal İnegöl, bugün düzenlenen coşkulu törenle açıldı. Henüz ilk günden yüzlerce misafiri ağırlayan Kanal İnegöl’ün açılış törenine İnegöl ve Bursa protokolün yoğun ilgi gösterdi. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ayhan Salman ile Refik Özen, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli ile vatandaşların katıldığı Kanal İnegöl açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilavetleriyle devam eden programda, Tarihi İnegöl Mehteri de mini bir konser verdi.

BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ

Konser sonrası tören konuşmalarla devam etti. İlk olarak kürsüye Kanal İnegöl projesini şehre kazandıran İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban çıktı. Şehre bir değer kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden ancak Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını kaydeden Başkan Alper Taban, “Burada olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok heyecanlıyız. Ancak bir yandan da içimiz buruk. Filistin ve Gazze’de yaşananlar hepimizi derinden üzüyor. Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yapanları lanetliyorum” dedi.

630 AĞAÇ, SOSYAL DONATI ALANLARI, SPOR ALANLARI, KİTAPHANE VE OYUN ALANLARIYLA DONATILDI 

“Mesudiye Mahallemiz gelişmekte olan bir mahalle” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Mesudiye mevcut yerleşim yerinin dışında gibi gözükse de bu dönem içerisinde yaptığımız çalışmalarla çok daha güzel bir hale bürünmeye başladı. Burada 7’den 77’ye her vatandaşımızın gelip vakit geçireceği örnek bir proje yapmış olduk. Bu kanal, şehir içinde kalan kısmı 850 metre uzunluğunda. Bu alanda başta DSİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kanal ıslahını gerçekleştirdik. 37 bin m2 alan üzerinde; yeşil alanlar, 1500 metre bisiklet yolu ve yaya yolu, 4 ayrı noktada farklı oyun gruplarından oluşan çocuk oyun alanları, Nöbetçi Kitaphane, zipline alanı, 2 ayrı noktada fitness alanları, 2 ayrı noktada antrenman alanları, 2 ayrı noktada basketbol sahaları, voleybol sahası ve 53 araçlık otopark alanı bulunuyor. Yine burada proje içerisinde 630 adet yeni ağaç ekimi yapıldı ve 18 bin 280 adet süs ve çalı grubu bitkileri dikimi yapıldı.”

30 MİLYON TL’LİK YATIRIM

“30 milyon TL gibi bir bütçeyle bu proje yapıldı. Büyükşehir Belediyemizin de katkıları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum.”

YAPTIK, VATANDAŞLARIMIZA EMANET EDİYORUZ

“Kanal İnegöl projesine başladığımız ilk günden itibaren sürekli geldik, heyecanla bekledik bu projeyi. Vatandaşlarımız da aynı heyecanla bekledi. Ancak burayı yapmaktan daha zoru yaşatmak… Ben bu alanı vatandaşlarımıza hediye ediyorum. Buraya sadece Mesudiye değil, tüm mahallelerimizden vatandaşlarımız gelecekler. Biz bu güzel eserin korunması noktasında da vatandaşlarımızdan ciddi anlamda katkı ve destek bekliyoruz. Kanal İnegöl’ün Mesudiye Mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

BURSA’NIN HER KÖŞESİNDE PROJELER YÜKSELİYOR

Alper Taban’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıktı. Biz burada daha yeni bir proje yapar mıyız diye düşünürken, Filistin’de zulüm altında olan masum insanlar olduğunu belirten Başkan Aktaş; hangi dinde, hangi millette olursa olsun masun insanlara, camiye, kiliseye, hastaneye bomba atmanın bir vahşet olduğunu kaydederek; “İsrail bir katildir, yaptığı da katliamdır” dedi. Yapılan Kanal İnegöl projesi için de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür eden Aktaş, “Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Burada hayırlı bir projeyle ilgili bir arya geldik. Bursa’nın her köşesinde yeni yeni projeler var. Deprem oldu, pandemi sürecindeyiz belediyemizin geliri düştü gibi bir anlayışın arkasına sığınmıyoruz. Bütün ilçelerimizde projeler var. Kimini biz yapıyoruz, kimini destekliyoruz. Bu projenin de bütçesinin yüzde 35’ini biz karşıladık. Güzel bir proje. Ancak yapmak bir boyutu. Asıl mesele yaşatmak. Bunlar sizin vergilerinizle yapılan çalışmalar. Ne kadar sahip çıkarsak o kadar uzun süre yaşatırız” diye konuştu.

ŞEHİRLERİMİZİ ABAT ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şehirleri abat etmek için çalıştıklarını kaydeden Aktaş, “İnegöl’de 1 milyarı aşkın altyapıyla ilgili çalışma yapıyoruz. Özellikle şu an Alanyurt’ta sıkıntı var. Altyapıya milyarlar gömüyoruz. Bunlar 50-60 yıllık çalışmalar. Yapılan çalışmalar gerçekten büyük çalışmalar. Dokunmadığımız hiçbir şey yok. Bir yandan Cumhurbaşkanımız ve yöneticilerimiz devletimiz için mücadele ederken bir yandan Belediye Başkanlarımız ve Milletvekillerimizle şehitlerimizi abat etmek için çalışıyoruz. Bir tane niyetimiz var, dünyada bizim kadar geleceği için çalışan bir millet yoktur. Dolayısıyla bizim bu güzel hasletlerimizi, birlik beraberliğimizi devam ettirmemiz lazım” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI

Selamlama konuşması yapan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise “Haftanın ilk günü böyle güzel bir günde, güzel bir açılışta bir araya getiren, bu güzel eseri hayata geçiren Belediye Başkanımız Alper Taban ve ekibine teşekkür ediyorum. İnegöl üretkenliğiyle, sanayisi ve istihdamıyla sadece Bursa’mızın değil, Türkiye’nin yüz akı” dedi. 

“DERDİMİZ YAŞADIĞIMIZ ŞEHİRLERE HİZMET ETMEK”

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da Başkan Aktaş ve Taban’a teşekkürlerini sunarak; “Ben İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerin hedefi, derdi yaşadığımız şehirlere, ülkeye hizmet etmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti teşkilatlarımız gelen yerel seçimleri de geçirecektir. Ben kanal projesinin de İnegöl’ümüz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başkanlarımızla birlikte güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkarak konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan da güzel bir hizmeti açmak için bir arada olduklarını kaydederek “Bu güzel eserleri ilçemize kazandıran Belediye Başkanlarımıza, ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası Kanal İnegöl’ün açılış kurdelesi kesildi. Ardından alanı gezen protokol üyeleri, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı şehrimizin ulaşım vizyonuna önemli bir katkı”
“Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı şehrimizin ulaşım vizyonuna önemli bir katkı”
Altınordu Şahincili’de yeni güzergâh çalışması başladı
Altınordu Şahincili’de yeni güzergâh çalışması başladı
"GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ"
Gazi Caddesi Işıl Işıl olacak
Gazi Caddesi Işıl Işıl olacak
Son Haberler
“Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı şehrimizin ulaşım vizyonuna önemli bir katkı”
“Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı şehrimizin ulaşım vizyonuna önemli...
“Terörsüz Türkiye” hedefi ve Meclis süreci
“Terörsüz Türkiye” hedefi ve Meclis süreci
Meme kanserine karşı pembe farkındalık yürüyüşü
Meme kanserine karşı pembe farkındalık yürüyüşü
Altınordu Şahincili’de yeni güzergâh çalışması başladı
Altınordu Şahincili’de yeni güzergâh çalışması başladı
"GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ"
Çok Okunan Haberler
BAKAP’ta hasat dönemi başladı
BAKAP’ta hasat dönemi başladı
Projenin amacı
Projenin amacı
Başkan Bakır’dan Tekvando Sporcularına Destek
Başkan Bakır’dan Tekvando Sporcularına Destek
Edremit Belediyesi Gürespor, galibiyet serisine devam ediyor
Edremit Belediyesi Gürespor, galibiyet serisine devam ediyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.