• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:50
Sandıkçı’dan Miraç Kandili Mesajı
15:48
“İyi Belediyecilik Emeklisine Hizmetle Ölçülür” 
14:38
ORDU'DA OTOPARK BULMAK ÇOK KOLAY!
12:15
“Tek Ses Olma Günüdür”
12:12
Kaçakçılık ve Uyuşturucuya Geçit Yok
12:09
“Hedef Güvenli ve Düzenli Ulaşım
12:08
Yan Giderler de Kira Borcu Kapsamında
12:02
Ortak Çalışma Komisyonu Protokolü İmzalandı
11:59
Temassız ödemelerde şifresiz limit yükseltiliyor
11:57
Gram altında İran etkisi: Hızla yükseliyor
10:49
İlkadım'da Kar Mesaisi
10:47
İlkadım ile Güzel Sanatlar Kampüsü için ortak adım
10:44
SAMSUN İTFAİYESİ MÜDAHALE GÜCÜ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
10:37
Atakum Belediyesi 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasıyla 10 binin üzerinde kitabı öğrencilerle buluşturdu 
10:34
 Eğitim Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Basın Mensuplarıyla Buluştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Huawei Bilişim Akademisi Ankara'da üniversitelerle buluştu
EĞİTİM
Yayınlanma: 11 Ekim 2022 - 07:12

Huawei Bilişim Akademisi Ankara'da üniversitelerle buluştu

Huawei, Türkiye’deki 20

EĞİTİM
11 Ekim 2022 - 07:12
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Huawei Bilişim Akademisi Ankara’da üniversitelerle buluştu
Huawei, Türkiye’deki 20. yılında genç yeteneklerin bilişim sektörüne kazandırılmasına yönelik, eğitim odaklı faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen etkinliklerden biri olan “Huawei Bilişim Akademisi Zirvesi”, Bilişim Akademisi yöneticilerinin ve programa dahil olan üniversite temsilcilerinin katılımıyla, 4 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirildi.

Huawei Bilişim Akademisi, üniversite işbirliklerine, 4 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen ve şirketin Bilişim Akademisi programı yöneticileriyle üniversite temsilcilerini buluşturan, “Huawei Bilişim Akademisi Zirvesi” ile devam etti.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Huawei Bilişim Akademisi programına dahil olan 25’ten fazla üniversiteden, yaklaşık 50 akademisyenin katıldığı Zirve’de; Huawei Bilişim Akademisi’nin vizyonu, yerel ve küresel platformlarda gerçekleştirilen faaliyetler, programın eğitim ekosistemi ve Huawei’ye kattığı değerler, bilişim sektörü özelinde sağlanan katkılar ve Bilişim Akademisi’nin gelecek dönem hedefleri, ele alınan temel konular arasındaydı.

Huawei Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo,Huawei Bilişim Akademisi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada; “2020 yılı sonunda hayata geçirdiğimiz Huawei Bilişim Akademisi projesi ile bugün Türkiye’de 26 üniversite ile işbirliği gerçekleştirdik ve 3.000`in üzerinde öğrenciye ulaştık. Huawei olarak Türkiye’deki 20. yılımızı kutluyoruz ve şuna inanıyoruz ki Huawei Bilişim Akademisi’nin de desteğiyle Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya ve her zaman olduğu gibi çok çalışarak yeni değerler yaratmaya devam edeceğiz. Hem küresel hem de yerel olarak hayata geçirdiğimiz yetenek programları ve yarışmalarla, öğrencilere kendilerini geliştirme imkanı tanırken, kariyer yollarında da onlara destek oluyoruz. Gençlerimizin en son teknolojiye rahatlıkla ulaşabilmesi ve her gencin eşit fırsatlara sahip olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamdaki yatırımlarımıza, katma değerli projelerle birlikte, hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Huawei Türkiye AR-GE Merkezi Direktör Yardımcısı Boran Demirciler ise konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Huawei kurulduğu ilk günden bu yana; yeniliğe, inovasyona ve Ar-Ge yatırımlarına çok değer veren bir şirket. Şirketimiz gelirinin her yıl 10’unu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırıyor. Huawei, sahip olduğu büyük Ar-Ge merkezlerinin yanı sıra, dünya çapında 172 ortak inovasyon laboratuvarı ve 86 temel teknoloji laboratuvarı ile akademilerle yakın bir çalışma prensibi izliyor. Türkiye’de 1.000’den fazla mühendisimiz ile yazılım geliştiriyor ve sektöre katma değerli çözümler sunuyoruz. Her yıl 100 yeni mezun arkadaşımızı bünyemize katmaya devam ediyor, uzmanlık alanlarına göre yetiştiriyor, gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Akademik işbirliklerine büyük önem veriyor, TÜBİTAK ve üniversitelerimiz ile projeler geliştiriyoruz. Tüm bunları yaparken, daha fazla yeni yeteneği sektöre kazandırmayı hedefliyoruz.”

Huawei Bilişim Akademisi Genel Müdür Yardımcısı Himanshu Mahajan ise konuşmasında şunları söyledi; “Dijital dönüşümün sürdürülebilir olması için yetenek geliştirme programları büyük bir önem taşıyor. Birçok ülkede, sektöre genç yetenekleri kazandırmak konusunda çalışmalar yapılıyor. Huawei olarak, Bilişim Akademisi programıyla genç yetenekleri teknoloji ile buluşturmayı, onları bilişim sektörüne kazandırmayı ve kariyerlerine istedikleri yönde devam etmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Huawei olarak, 170’ten fazla ülke ve bölgede, 3 milyardan fazla insanı teknoloji ile buluşturuyoruz. Bu büyük deneyimin de yardımıyla, Bilişim Akademisi projesini daha fazla geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Sağlıklı bir yetenek ekosistemi oluşturmak amacıyla; UNESCO, GEDS, IFEES gibi uluslararası organizasyonlarla birlikte çalışıyoruz. Yetenek geliştirme programları kapsamında dünya çapında yarışmalar düzenliyoruz ve üniversitelerdeki genç yeteneklerin projeler geliştirmelerine destek oluyoruz. Huawei dünya çapında da bu anlamda birçok devam eden eğitim programı uyguluyor. Türkiye’de de bu alanda her gün daha ileri bir noktaya ulaşmayı hedefliyoruz.”

İş dünyası ve eğitim kurumları arasında bir köprü görevi görüyor

Huawei Bilişim Akademisi (Huawei ICT Academy), ülkemizde ve yurtdışında faaliyet gösteren lise ve üniversitelerle ortaklaşa yürütülen eğitim odaklı bir proje olma özelliği taşıyor. Bu proje kapsamında, öğrencilerin gelecekteki iş yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla, tüm dünyada geçerliliği olan Huawei eğitim ve sertifikasyon kursları veriliyor.

Huawei Bilişim Akademisi ayrıca, şirketler ve eğitim kurumları arasında bir köprü görevi görerek, bilişim endüstrisi için yenilikçi bir yetenek ekosistemi oluşturulmasına da katkıda bulunuyor. Bilgi teknolojileri alanında yeni yeteneklerin yetiştirilmesi için en güncel teknolojik imkanlar, Huawei ile işbirliği yapılan eğitim kurumlarına yine bu program çerçevesinde sunuluyor. Huawei Bilişim Akademisi kapsamında, dünya genelinde bugüne kadar 170 binden fazla öğrenci sertifika alırken, yaklaşık 2.000 üniversite ile de işbirliği gerçekleştirildi.

Huawei Bilişim Akademisi Zirvesi, katma değerli çalışmalarıyla Bilişim Akademisi programına destek veren; Ankara Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi temsilcilerine ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Atakum Belediyesi 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasıyla 10 binin üzerinde kitabı öğrencilerle buluşturdu 
Atakum Belediyesi 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasıyla 10 binin üzerinde kitabı öğrencilerle buluşturdu 
İller Arası Yer Değiştirme Süreci
İller Arası Yer Değiştirme Süreci
Atakum Belediyesinden örnek sıfır atık etkinliği
Atakum Belediyesinden örnek sıfır atık etkinliği
Başvurular 28 Şubat’a Kadar
Başvurular 28 Şubat’a Kadar
Son Haberler
Sandıkçı’dan Miraç Kandili Mesajı
Sandıkçı’dan Miraç Kandili Mesajı
“İyi Belediyecilik Emeklisine Hizmetle Ölçülür” 
“İyi Belediyecilik Emeklisine Hizmetle Ölçülür” 
ORDU'DA OTOPARK BULMAK ÇOK KOLAY!
ORDU'DA OTOPARK BULMAK ÇOK KOLAY!
“Tek Ses Olma Günüdür”
“Tek Ses Olma Günüdür”
Kaçakçılık ve Uyuşturucuya Geçit Yok
Kaçakçılık ve Uyuşturucuya Geçit Yok
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Karabağlar’daki çocuklara farkındalık eğitimi
Karabağlar’daki çocuklara farkındalık eğitimi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.