• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:33
Canik TEKNOFEST İstanbul'da Gençlerle Buluşuyor
15:22
Destici: "Kızılcık Şerbeti Türk aile yapısına doğrudan saldırıdır"
15:20
145 bin TL ödül dağıtılacak
15:18
“Ritmi Paylaş, Umudu Büyüt”
12:03
Ücretsiz ulaşım imkânı
12:01
Projenin amacı
11:59
Kültürel mirasa katkı
11:39
Samsun Çarşambalılar Vakfı’ndan Başkan Doğan’a Ziyaret
11:32
PETEK GENÇ AÇILDI
11:29
BAKAP’ta hasat dönemi başladı
11:22
Özel Çocuklarımızın Sessiz Savaşı: Akran Zorbalığı 
11:20
Türk hekimlerinin başarısını Çin’den canlı izlediler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. HAYRANLAR İLE BULUŞUYOR!…
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Ağustos 2018 - 08:57

HAYRANLAR İLE BULUŞUYOR!…

HAYRANLAR İLE BULUŞUYOR!… Dünyaca Ünlü Piyanist Gulsin Onay, ”Sevgili Dostlarım, Yaz aylarınız güzel başlamıştır umuyorum

GÜNDEM
01 Ağustos 2018 - 08:57
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült

HAYRANLAR İLE BULUŞUYOR!…

Dünyaca Ünlü Piyanist Gulsin Onay, ”Sevgili Dostlarım, Yaz aylarınız güzel başlamıştır umuyorum. Huzur ve müzik dolu bir yaz dönemi diliyorum” dedi.
Son birkaç haftadır katıldıkları etkinlikleri ve gelecek günlerdeki konserleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Dünyaca Ünlü Piyanist Gulsin Onay,” Yaz başında başarılı bir dünya prömiyeri gerçekleştirdik. 45.İstanbul Müzik Festivali kapsamında, 11 Haziran’da Süreyya Operası’nda, müzikle filmi birleştiren “Yolda”, seyirci karşısına çıktım. Bu konserde seslendirdiğim, “yolda olmak, veda etmek, ayrılmak” gibi temalar etrafında şekillendirdiğimiz özel ve renkli repertuara, Murathan Özbek’in filmine eşlik ettim. “Yolda” 8 Ağustos’ta 14.Bodrum Müzik Festivali’nin kapanışında da Bodrum prömiyeri yapacağım” dedi.
KEYİF VERİCİ ANLAR YAŞADIM
4-8 Temmuz tarihleri arasında, bu yıl ikinci kez düzenlenen Eğirdir Oda Müziği Yarışması’nda jüri üyeliği yaptıktan hemen sonra, İspanya’ya gittiğini hatırlatan Onay,”  Barcelona yakınlarındaki Vila-Seca’da düzenlenen Piyano Festivaline katıldım ve Josep Carreras Oditoryumu’nda bir resital verdim. Festival çerçevesinde dünyanın dört bir yanından gelen genç piyanistlerin katıldığı yarışmada jüri üyeliği yaptım ve masterclass dersleri verdim. Çok yoğun ama keyifli bir haftaydı. Barcelona’dan sonra, beni çok yoğun bir temponun beklediği Bodrum’a geldim.  4 Ağustos’ta, 14.Bodrum Müzik Festivali’nin açılış gecesinde, bu yılki Onur Ödülü’nü alacağım için çok mutluyum. 8 Ağustos’ta da festivalin kapanış gecesinde az önce bahsettiğim gibi, “Yolda”yı Bodrumlu müzikseverlerle buluşturacağım” diye konuştu.
DOLU DOLU BİR PROGRAM
Konser Bach’ın üç eseri etrafında şekillendiğini vurgulayan Onay,”   Bunlardan ikisi Busoni’nin Koral Prelüdlere yaptığı düzenlemeler; “Ich ruf’ zu dir” ve ünlü “Wachet auf”. Brahms’ın iki nostaljik Internezzosu’nun ardından Liszt’in yaptığı bir Schubert transkripsiyonu var; “Auf dem Wasser zu singen”. Su üzerinde, huzurlu bir akşam manzarası eşliğinde zamanın akışından kaçışı tasvir ediyorum. Beethoven’ın programlı sonatı “Les Adieux”, bestecinin arkadaşı ve destekçisi Avusturya Arşidükü Rudolf’ün, 1809’da Napolyon saldırısından kaçışından esinlenen bir eser. Üç bölümlü: “Veda”, yavaş bir girişin ardından karmaşa ve yansıtma (belki de Arşidük’ün zorlu yolculuğunun ve ayrılırken hissettiklerinin tasviri); “Yokluk” minör tonda yavaş ve duygusal bir melodi, son bölüm şenlikli ve hızlı “Dönüş”. Ravel’in Ondine’i, dinleyenleri baştan çıkartan şarkılarıyla denizin derinliklerine götüren efsanevi su perisinin tasviri. Ardından Schubert’in geç sonatları arasında yer alan do minör sonatın meşhur yavaş bölümü yer alıyor. Programda. Tezatlarla dolu Chopin’in dramatik 2.Baladı’nın ardından, Bach’ın İtalyan Konçertosu’nun, derin düşünceleri çağrıştıran yavaş bölümü ile konser sakin bir sona ulaşıyor” dedi.
SEVENLERİMLE BİRLİKTE OLACAĞIM
Bu konserden hemen iki gün sonra, kuruluşundan bu yana Sanat Danışmanlığı’nı yürüttüğü ve bu yıl 15.kez gerçekleştireceğinin atını çizen Onay, ”Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin açılış konseri var. Festivalin ana sahnesi olan 25 asırlık tarihiyle, Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici konser mekanı olan Antik Taş Ocağı’nda, sevgili Alexander Markov’la, çok keyifli bir keman-piyano programı seslendireceğim. Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında, festival merkezimizdeki Toprak Ev’de, meslektaşlarım Cyprien Katsaris ve Konrad Richter ile piyano masterclassları vereceğim. 1 Ağustos’ta Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) Kontrbas Masterclass öğrencileri ve Fora Baltacıgil’in konseriyle başlayan 15’inci festivalimiz, 04 Eylül’de sürpriz bir konserle sona erecek. “440 Tuş” adlı konserin detaylarını çok yakında açıklayacağım. Haberleri Gümüşlük Müzik Festivali’nin sosyal medya hesaplarında ve basında takip edebilirsiniz. Yeni sezonun heyecan verici konserlerinde buluşmak üzere, hepinize en güzel dileklerimi gönderiyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

İlginizi Çekebilir
145 bin TL ödül dağıtılacak
145 bin TL ödül dağıtılacak
Samsun Çarşambalılar Vakfı’ndan Başkan Doğan’a Ziyaret
Samsun Çarşambalılar Vakfı’ndan Başkan Doğan’a Ziyaret
PETEK GENÇ AÇILDI
PETEK GENÇ AÇILDI
Özel Çocuklarımızın Sessiz Savaşı: Akran Zorbalığı 
Özel Çocuklarımızın Sessiz Savaşı: Akran Zorbalığı 
Son Haberler
Canik TEKNOFEST İstanbul'da Gençlerle Buluşuyor
Canik TEKNOFEST İstanbul'da Gençlerle Buluşuyor
Destici:
Destici: "Kızılcık Şerbeti Türk aile yapısına doğrudan saldırıdır"
145 bin TL ödül dağıtılacak
145 bin TL ödül dağıtılacak
“Ritmi Paylaş, Umudu Büyüt”
“Ritmi Paylaş, Umudu Büyüt”
Ücretsiz ulaşım imkânı
Ücretsiz ulaşım imkânı
Çok Okunan Haberler
Termeli Şehit Kander Babür Unutulmadı Unutulmayacak 
Termeli Şehit Kander Babür Unutulmadı Unutulmayacak 
Havvanur & Kenan, Julıet Event House’da “Mutluluğa Evet” Dediler
Havvanur & Kenan, Julıet Event House’da “Mutluluğa Evet” Dediler
SULTAN TEMİZLİK – Profesyonel Temizlikte Yeni Adresiniz!
SULTAN TEMİZLİK – Profesyonel Temizlikte Yeni Adresiniz!
Sancaktepe Samsun'un gözdesi olacak
Sancaktepe Samsun'un gözdesi olacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.