• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:51
Türkiye’den küresel pazarlara yeni hamle
12:48
Kredi Limiti 10 Milyar TL’ye Yükseltildi
12:45
“Yasadışı ticaret çok yönlü bir tehdittir”
12:42
Hedef Uluslararası Arenada Türkiye’yi Temsil Etmek
12:38
İller Arası Yer Değiştirme Süreci
12:34
Atakum Belediyesinden örnek sıfır atık etkinliği
12:32
Başkan Sandıkçı'dan Yakın Takip
12:27
ÖRNEK DAVRANIŞ
12:19
“Araştırma üniversitesi hedefi kararlılıkla sürdürürüyoruz”
12:17
Hayırlı Günler Komşum Ziyaretleri"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Hasarlı dokulara kendi onarıcı hücreleri ile tedavi: Yağdan gelen gençlik
SAĞLIK
Yayınlanma: 30 Eylül 2022 - 09:00

Hasarlı dokulara kendi onarıcı hücreleri ile tedavi: Yağdan gelen gençlik

Destekleyici (stromal) hücre tedavisi ile yaşlanan, yıpranmış dokuların yeniden canlandırılması mümkün

SAĞLIK
30 Eylül 2022 - 09:00
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Hasarlı dokulara kendi onarıcı hücreleri ile tedavi: Yağdan gelen gençlik
Destekleyici (stromal) hücre tedavisi ile yaşlanan, yıpranmış dokuların yeniden canlandırılması mümkün. Hastanın kendi sağlıklı destek hücreleriyle şifa ve gençlik bulduğu Adinizer yöntemini açıklayan Prof. Dr. Eray Copcu, “Yağ dokunuzdan herhangi bir enzim kullanılmadan, tamamen mekanik yollarla ayrıştırılan onarıcı, yenileyici stromal hücreler iyileştirilmesi istenilen bölgeye uygulanıyor ve dokunun tamiri sağlanıyor. Tüm uygulamalarını başarıyla sonuçlandırdığımız bu tedavinin herhangi bir kendine özgü yan etkisi bulunmuyor” dedi.

Organlarımız içinde parankimal ve stromal olarak adlandırılan iki tip hücre bulunmaktadır. Parankimal hücreler, organ fonksiyonlarının gerçekleşmesini sağlarken, stromal hücreler bu işleyişin devamlılığı için hücre yenilenmesi ve tamiri görevlerini üstleniyor. Parankimal yani fonksiyonu sağlayan hücreler hastalık, yaşlılık ya da yaralanmalar sonucunda yıpranarak işlevlerini kaybedebiliyor. Bu hücrelere destekleyici hücrelerin uygulaması ise bu olumsuz durumları ortadan kaldırıyor. Vücudun sağlıklı işleyişi için canlandırıcı stromal hücrelerin önemine dikkat çeken Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Eray Copcu, destekleyici hücre tedavisi ile dokuların yenilenebildiğine işaret etti.

Yağ dokusu 100 kat daha zengin

Tedavi yönteminin detaylarını paylaşan Prof. Dr. Copcu, “Bazı dokularımızın rejenerasyon yeteneği neredeyse hiç yok. Başka bir hücredeki stromal hücreler toplanıp o alana verildiğinde tedavi sağlanıyor. Stromal hücrelerin en büyük kaynağı ise yağ doku. Diğer dokulardan ortalama 100 kat, kemik iliğinden 40 kat daha fazla rejeneratif hücre yağ dokusunda var. Hastadan kolay bir yöntemle aldığımız yağ dokuyu, patentli ultra-keskin titanyum bıçaklara sahip Adinizer cihazıyla keserek doku içerisinde bulunan ancak aktif olmayan iyileştirici hücreleri açığa çıkartıyoruz. Bu işlem tamamen mekanik, yani doğal, herhangi bir enzim kullanılmıyor. Ardından istenilen bölgeye uygulanarak hücrelerde gençleştirme elde ediliyor. Böylece hastanın kendini iyileştirme kapasitesi kullanılmış oluyor” dedi.

Birçok hastalığa karşı başarılı sonuç

Her cerrahi işlemde olabilecek standart yan etkiler bir kenara bırakılırsa, tedavinin kendine özgü bir yan etkisi bulunmadığını belirten Prof. Dr. Copcu, “Adinizer’ın en büyük farkı dünyadaki bütün sertifikalara sahip olan tek ürün olması. Bugüne kadar 34 ayrı endikasyonda uyguladık ve çok başarılı sonuçlar aldık” diye konuştu. Copcu, tedavinin uygulama alanlarını ise şöyle sıraladı: “Destekleyici hücre tedavisi yüz bölgesinde, estetik olarak uygulanıyor. İyileşmeyen yaraların tedavisinde, damarsal problemlerde, radyasyon yaralanmalarında da etkili. Ayrıca erkeklerde ereksiyon ve kadınlarda yumurtlama fonksiyonu sorunlarında bu tedaviye başvurulabiliyor. Saçta bir kerede bile ciddi sonuçlar elde ediyoruz. Tedavisi bulunmayan kireçlenme rahatsızlıklarında ise kıkırdağı güçlendirip ağrının kesilmesini sağlıyoruz.”

“Kök hücre tedavisinden farklı bir uygulama”

Destekleyici hücre tedavisinin bir kök hücre tedavisi olmadığının altını çizen Prof. Dr. Copcu, “Koyduğumuz hücrelerin içerisinde kişiye göre değişen oranda yetişkin kök hücre var. Ama asıl olan yüzde 85-90'lık kısım bizim iyileştirici hücrelerimiz. Biz bu rejeneratif kapasiteden faydalanıyoruz. Bizim yaptığımız işlem destekleyici hücre tedavisi. Kök hücre ise vücutta farklı dokulardan alınıp özel merkezlerde çoğaltılıyor. Kök hücre tedavisini yapabilmek için bakanlıktan özel izinlerin alınması gerekiyor. Yapılan tüm işlemlerin kalite kontrol testlerinden geçmesi, mevzuatın ve uluslararası otoritelerin belirlediği en üst seviyede olması şart” bilgisini paylaştı.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“Enfeksiyonlu çocuklar okula yollanmamalı”
“Enfeksiyonlu çocuklar okula yollanmamalı”
 “TÜRKİYE’DE HEKİM VE UZMAN AÇIĞI YOK, SİSTEM GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR”
“TÜRKİYE’DE HEKİM VE UZMAN AÇIĞI YOK, SİSTEM GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR”
Isparta Kitap Fuarı’ndayız!
Isparta Kitap Fuarı’ndayız!
VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Saç Ekimi Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı
VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Saç Ekimi Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı
Son Haberler
Türkiye’den küresel pazarlara yeni hamle
Türkiye’den küresel pazarlara yeni hamle
Kredi Limiti 10 Milyar TL’ye Yükseltildi
Kredi Limiti 10 Milyar TL’ye Yükseltildi
“Yasadışı ticaret çok yönlü bir tehdittir”
“Yasadışı ticaret çok yönlü bir tehdittir”
Hedef Uluslararası Arenada Türkiye’yi Temsil Etmek
Hedef Uluslararası Arenada Türkiye’yi Temsil Etmek
İller Arası Yer Değiştirme Süreci
İller Arası Yer Değiştirme Süreci
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Ceviz ve tarım sektörünün geleceği masaya yatırıldı
Ceviz ve tarım sektörünün geleceği masaya yatırıldı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.