• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
18:38
Bakır.Birlikte daha güçlü KAVAK
16:28
“Hayırlı olsun”
16:24
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
16:18
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
16:05
Güvenli ve Estetik Sokaklar
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Engelsiz gönüller yaz şenliği Keçiören'de başladı
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 04 Ağustos 2023 - 16:56

Engelsiz gönüller yaz şenliği Keçiören'de başladı

Keçiören Belediyesi ve Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen 4-5 Ağustos tarihli Engelsiz Gönüller Yaz Şenliği, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müd

KÜLTÜR SANAT
04 Ağustos 2023 - 16:56
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Engelsiz gönüller yaz şenliği Keçiören'de başladı
Keçiören Belediyesi ve Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen 4-5 Ağustos tarihli Engelsiz Gönüller Yaz Şenliği, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Mehter Takımı’nın müzik dinletisi ile Keçiören’de başladı.

İlçedeki Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Katılımcılara hitaben konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Hayat bir kaderdir. Doğduğumuz yeri seçmek kimsenin elinde değil. Ancak ‘engelsiz şehir, engelsiz yaşam, engelsiz hayat, engelsiz kent, engelsiz ülke’ inşa etmek lazım.” dedi.

“CİDDİ BİR MESAFE ALDIK”

Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için son dönemle önemli yatırım ve sosyal desteklerin sunulduğunu da söyleyen Altınok konuşmasını söyle sürdürdü:

“Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için devletimize ve bizlere düşen görevler var. Bu konuda ciddi bir mesafe aldık. Daha önceleri engelli vatandaşlarımızla ilgili bir daire başkanlığı bile yoktu. Şimdi Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız var. Cumhurbaşkanımızdan da Rabbim razı olsun. Engelli vatandaşlarımızı ve engelli ailelerimizi düşündü ve birçok yasalar çıktı, sosyal haklar tanındı. Bunlar da yeterli değil daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Kaldırımlar, binalar, asansörler, sosyal tesisler, parklar ne varsa tamamından engelli vatandaşlarımız da istifade etmelidir. Engelli vatandaşımız evinden çıkmalı ve tüm hizmetlerden faydalanmalıdır.”

“ÇALIŞMALARIMIZ KANUNLAŞTI”

Keçiören Belediyesi tarafından engelli bireylere ve ailelerine yönelik sunulan hizmetlerden de söz eden Altınok, “Keçiören Belediyesi olarak yıllardır bu konuda birçok çalışmamız oldu. Özev Vakfımıza ve Saime Toptan Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. 1994 yılında Keçiören Belediyesi ve Özev Vakfı, eğitim ve öğretim merkezi açtı. Türkiye'de ilktir. Hem eğitim vardı hem üretim. Telkâri kurslarımız vardı, geleneksel üretim kurslarımız vardı. Engellilerimiz üretip satıyorlardı. Okumak isteyene okumayı kolaylaştırıyorduk, çalışmak isteyene çalışma konusunda imkân sağlıyorduk. Birçok paneller ve sempozyumlar yaptık. Engelli araçlarımız Türkiye'de ilktir. Engelli vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak üzere adresinden alıyor, istediği yere götürüyor geri getiriyor. Asansör işi vardı bir de. Beş kat ve üzerine asansör zorunluluğu getirdik. ‘Engelli vatandaşlarımız illa giriş katında mı oturacak’, hepimiz engelli adayıyız diyerek asansör zorunluluğu getirdik. Üçüncü katta niye oturmasın, dördüncü katta niye oturmasın. Sorunları kamuoyuna taşıdık. Üniversiteler ile programlar yaptık. Bu çalışmalarımız kanunlaştı. Birçok yasanın çıkmasında inanın Saime Toptan’ın ve bu fakirin geçmiş dönemde emekleri vardır.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK HİZMET, ENGELLİLERE YÖNELİK OLAN HİZMETTİR”

En büyük hizmetin engellilerin yaşamını kolaylaştıracak olan hizmetler olduğunu ve ilçeye iki adet engelli misafirhanesi kazandıracaklarını da belirten Altınok, “Burada bir gönül okyanusu var. Bu gönüllere girebilirsek, bu gönüllere hizmet edebilirsek ve bu gönüller için görevimizin gereğini yerine getirebilirsek en büyük hizmet budur. Şimdi Cumhuriyet Kulesini inşa ediyoruz. engellilerimize yaptığımız hizmet ondan daha büyük hizmettir. Engelli misafirhanesine çok ihtiyaç var. Bir engelli bireylerimiz var, bir de engelli bireylerimizin aileleri var. Bütün hayatı engelli olan çocuğuyla veya annesiyle, babasıyla geçiyor. Cenazesi var gidemiyor, bir ihtiyacı olsa gidip alamıyor, bir düğünü olsa gidemiyor, memlekete gideyim dese gidemiyor. Bu nedenle elzem bir hizmet. Görev süremizin dolmasına az kaldı ama imzaları attık. Şehrimize iki tane, engelli vatandaşlarımız için misafirhane hizmeti verecek merkezimizi kazandıracağız. Sancaktepe Mahallemizde şuan günübirlik engelli evimiz hizmet veriyor. En önemli hizmetlerin başında bu gönül hizmetleri geliyor. Park, bahçe, spor tesisleri yapıyoruz, tamamından daha büyük bir eser ve hizmettir. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, il ve ilçe müdürlüğümüze verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar stantları ziyaret etti.

Engelli özel bireylere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, DJ konseri ve sinema etkinliği, geleneksel sokak oyunları, okçuluk ve badminton alanı, yüz boyama atölyesi, akıl oyunları ve bilişim atölyesi, karaoke gibi eğlenceli etkinlikler yer alıyor. Etkinlik aynı noktada yarın da devam edecek. ​

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
“Bir Kitap, Bin Hayal”
“Bir Kitap, Bin Hayal”
“Her Şey Ailede Başlar”
“Her Şey Ailede Başlar”
Festival Geliri SMA Hastası Çocukların Tedavisinde Kullanılacak
Festival Geliri SMA Hastası Çocukların Tedavisinde Kullanılacak
Son Haberler
Bakır.Birlikte daha güçlü KAVAK
Bakır.Birlikte daha güçlü KAVAK
“Hayırlı olsun”
“Hayırlı olsun”
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
Başkan Türkel'den iş arayanlara destek
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
Güvenli ve Estetik Sokaklar
Güvenli ve Estetik Sokaklar
Çok Okunan Haberler
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Uluslararası 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun 4. Etabında bisikletçiler rüzgara karşı finişe vardı
Uluslararası 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun 4. Etabında bisikletçiler rüzgara karşı finişe vardı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.