• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:29
Canik'te Dev Ulaşım Hamlesi
12:24
Canik'te Tatil Yok!
11:32
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Emirates ve IATA, pilot eğitimi ve uçuş güvenliğine dair en iyi uygulamaların paylaşılması için sektöre öncülük ediyor
EKONOMİ
Yayınlanma: 23 Kasım 2022 - 10:11

Emirates ve IATA, pilot eğitimi ve uçuş güvenliğine dair en iyi uygulamaların paylaşılması için sektöre öncülük ediyor

Bir uçak kokpiti, pilotların tüm dikkatlerini vermelerini ve teknolojinin de yardımıyla bilinçli kararlar almalarını gerektiren karmaşık, zorlu ve riskli ortamdır

EKONOMİ
23 Kasım 2022 - 10:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Emirates ve IATA, pilot eğitimi ve uçuş güvenliğine dair en iyi uygulamaların paylaşılması için sektöre öncülük ediyor
Bir uçak kokpiti, pilotların tüm dikkatlerini vermelerini ve teknolojinin de yardımıyla bilinçli kararlar almalarını gerektiren karmaşık, zorlu ve riskli ortamdır. Havayolu seyahatindeki artan talep ve operasyonların genişlemesi, global olarak her gün, her uçuşta, her rotada milyonlarca yolcu ve mürettebatın güvenliğinden sorumlu oldukları için pilot eğitimleri giderek önem kazanıyor. Havacılık endüstrisi, iş gücünü yüksek performans için eğitmek üzere en son ve en iyi uygulamaları şimdi her zamankinden daha fazla kullanmak zorunda.

Emirates ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) türünün ilk örneği olan bir forumda bir araya gelerek havacılık sektörü için pilot eğitimi ve uçuş güvenliği üzerine bir çalıştay düzenledi. IATA iş birliğiyle Emirates'in Uçuş Operasyonları Eğitim Departmanı tarafından düzenlenen Kanıta Dayalı Eğitim - Yetkinlik Temelli Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı, Ekim ayında Dubai'deki Emirates Havacılık Koleji’nde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Lufthansa, Singapore Airlines, Iceland Air, UAE Presidential Flight, Etihad, flydubai, Air Arabia ve Indigo gibi havayolu şirketlerinin eğitim uzmanlarının yanı sıra BAE Sivil Havacılık Otoritesi (GCAA) ve İrlanda Havacılık Otoritesi gibi sivil havacılık otoriteleri de katıldı. Uçak üreticileri Airbus ve Boeing'in yanı sıra Uluslararası Havayolu Pilotları Dernekleri Federasyonu (IFALPA) ve Emirates Uçuş Eğitim Akademisi (EFTA) ve CAE gibi eğitim kuruluşları da etkinlikteki yerlerini aldılar.

Tüm gün boyunca konuşmaların ve sunumların yapıldığı çalıştayda sektörden katılımcılar bir araya gelerek kanıta dayalı eğitim (EBT) ve yetkinlik temelli eğitim ve değerlendirme programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve etkili bir şekilde yürütülmesiyle ilgili olarak karşılaşılan zorlukları ve alandaki en iyi uygulamaları paylaştılar.

Çalıştayda Emirates Uçuş Eğitimi Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Bader Al Marzooqi, İnsan Faktörleri Müdürü Dr. Nicklas Dahlstrom, Boeing Eğitim Müdürü Kaptan Pilot David Swarbrick ve Uçuş Eğitimi Standartları Müdürü Kaptan Pilot Stephen Mercer konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe katılan diğer konuşmacılar arasında ise IATA Emniyet ve Uçuş Operasyonları Bölümü Eğitim ve Lisanslama Sorumlusu Kaptan Pilot Yann Renier, flydubai Sorumlu Uçuş Eğitmeni Kaptan Pilot Jason Alves, Airbus Dünya Çapında Eğitim Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Olivier Mazzoleni, Boeing Global Hizmetler Yetkinlik Temelli Eğitim ve Değerlendirme Programı Lideri Kaptan Pilot Graham McNally, Lufthansa A380 Eğitimlerinden Sorumlu Kaptan Pilot Richard Lenz ve CAE Eğitimi Sorumlusu Kaptan Pilot Chris Ranganathan gibi isimler yer aldı.

Emirates Uçuş Eğitimi Başkan Yardımcısı Bader Al Marzooqi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Forum, pilot eğitim programlarının verimliliğinin ve etkinliğinin artırılması amacı ile havacılık sektöründeki kilit paydaşların yürüttükleri iş birliği ve ortaklığın en iyi örneklerinden biri oldu. Kanıta dayalı eğitim programlarının uygulanmasını olumlu yönde etkileyen gerçek dünyaya ve uygulanabilir çözümlere yol açacak kritik öngörüleri, bilgileri ve en iyi uygulamaları paylaştık. Forum, sektörden isimlerin bir araya gelerek pilot eğitiminde sık sık karşılaşılan zorlukları ele almaları için müthiş bir platform sundu. IATA'ya, katılımcılara ve foruma katkıda bulunan herkese sonsuz destekleri için teşekkür ediyoruz.”

IATA Emniyet ve Uçuş Operasyonları Bölümü Eğitim ve Lisanslama Sorumlusu Kaptan Pilot Yann Renier, şunları söyledi: “Emirates Uçuş Eğitimi Departmanı, Kanıta Dayalı Eğitimi de kapsayan yetkinlik temelli eğitim yaklaşımını ele almak üzere havayolu şirketlerini, eğitim kuruluşlarını ve uçak üreticilerini temsilen 40'tan fazla eğitim sorumlusunun yer aldığı bir Yetkinlik Temelli Eğitim ve Değerlendirme (CBTA) çalıştayı düzenledi. Etkinlik, Yetkinlik Temelli Eğitim ve Değerlendirme alanındaki en son gelişmelerin ele alınmasını ve sektörün bu yaklaşımı uygularken karşılaştıkları temel zorlukların belirlenerek çalıştaya online olarak katılan 80 katılımcıyla paylaşılmasını sağladı. Dubai'de ve sanal platformda yanımızda olan tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. Operasyonlar için yeni bir sayfa niteliğindeki bu çalıştayın ileride de devam edeceğinden eminim.”

GCAA Uçuş Operasyonları Müfettişi Sham Suddin Bin Khalid, ise şunları söyledi “Emirates çalıştayında, havacılık emniyeti doğrultusunda pilotlarımızı en iyi şekilde nasıl eğitebileceğimizi düşünme ve konuşma imkanı bulduk. Havayolu şirketleri, uçak üreticileri ve eğitim kuruluşları gibi paydaşlar arasındaki bilgi ve veri paylaşımını izlemek oldukça ilham verici bir deneyim oldu. Bu diyalog ve iş birliğinin önümüzdeki yıllarda da devam ederek pilot yetkinliklerini geliştirme vizyonuna katkıda bulunmasını ve sektör genelinde emniyeti artırmasını umuyoruz.”

Çalıştayda Kanıta Dayalı Eğitim (EBT) ve Yetkinlik Temelli Eğitim ve Değerlendirme (CBTA) programlarının nasıl başarılı bir şekilde uygulanacağı ve yaygınlaştırılacağı gibi konular ele alındı. Etkinlikte özellikle bu programlar için müfredat oluşturulması ve eğitimcilere yönelik standartlar geliştirilmesi sırasında karşılaşılan zorluklara ve eğitim verilerinin yönetimi, kullanımı gibi konulara odaklanıldı. En iyi uygulamaların paylaşılmaya devam edilmesi ve pilot eğitiminin tüm havacılık sektörü için geliştirilmesi amacıyla etkinliğin ileride devam ettirilmesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Akaryakıta Çifte İndirim Geliyor
Akaryakıta Çifte İndirim Geliyor
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
 Bolat: 'Fırsatçılara affımız yok
Bolat: 'Fırsatçılara affımız yok
Toyota, zirveyi kimseye bırakmadı:
Toyota, zirveyi kimseye bırakmadı:
Son Haberler
Canik'te Dev Ulaşım Hamlesi
Canik'te Dev Ulaşım Hamlesi
Canik'te Tatil Yok!
Canik'te Tatil Yok!
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
BÜYÜKŞEHİR’İN YAZ OKULU PROGRAMLARI BAŞLADI
BÜYÜKŞEHİR’İN YAZ OKULU PROGRAMLARI BAŞLADI
81 ilde ücretsiz spor eğitimi başladı
81 ilde ücretsiz spor eğitimi başladı
Çok Okunan Haberler
İş insanı Üzeyir BAHADIR,
İş insanı Üzeyir BAHADIR,"Deprem Değil, İhmal Öldürür! Samsun'da...
 Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
ANTRENMAN GÜNLÜĞÜ
ANTRENMAN GÜNLÜĞÜ

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.