• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:50
“Ünye, Turizmde Çekim Merkezi Olacak”
15:38
BAKIR,Kavak Mesleki Eğitim Merkezi ilçemize hayırlı olsun..
15:08
KARS-IĞDIR-ARALIK-DİLUCU DEMİRYOLU HATTI'NIN TEMELİ ATILDI
15:05
“Ebeveynlere öneriler”
14:58
Tur Samsun'a Kaldı 2-1
14:54
Zafer Bayramı kutlamaları
14:51
Talu’nun gizemli aşkı ortaya çıktı
14:44
Avrupa ve Suudi Arabistan kulüpleriyle anılmaya devam ediyor.
14:40
Gece gündüz süren çalışmalar
14:37
Samsun Termeliler Derneği’nden Başkan Doğan’a Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, en sevilen marşlar ve türkülerle Cumhuriyet Bayramı'nda yeniden Galataport İstanbul'da
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 27 Ekim 2022 - 07:42

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, en sevilen marşlar ve türkülerle Cumhuriyet Bayramı'nda yeniden Galataport İstanbul'da

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Galataport İstanbul’da bu yıl da Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın özel konseri ile kutlanacak

KÜLTÜR SANAT
27 Ekim 2022 - 07:42
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, en sevilen marşlar ve türkülerle Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden Galataport İstanbul’da
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Galataport İstanbul’da bu yıl da Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın özel konseri ile kutlanacak. 29 Ekim özel konseri, 7 marş ve 7 türküden oluşan repertuvar ve 80’den fazla müzisyen ile gerçekleşecek. Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda saat 14.00 ve 17.00’da ücretsiz ve herkese açık iki seans olarak düzenlenen konserlerle, tüm misafirler Cumhuriyetimizin 99. yılının coşkusunu yaşayacaklar.

Galataport İstanbul’da, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası eşliğinde kutlanacak. Türkiye’de klasik müziğin çocuklar ve gençler aracılığıyla daha fazla yaygınlaşması amacıyla 2006 yılında çalışmalarına başlayan ve ülkemizde çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerini bir araya getiren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda çocuklara ve gençlere ilham veren repertuvarıyla sahne alacak. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstendiği Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın tüm üyelerini temsilen 56 öğrenci ve SİRENE’den 28 kişinin olacağı Galataport İstanbul konserlerinde toplam 84 müzisyen yer alacak.

Türk marşları ve türküler Galataport İstanbul’dan yükselecek

Galataport İstanbul, misafirlerini ağırlamaya başladığı günden bu yana herkes için erişilebilir bir kültür sanat alanı yaratarak ücretsiz olarak düzenlediği etkinlikler ve genç sanatçılara verdiği desteklerle öne çıkıyor. Galataport İstanbul, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği 77 konserde, 1000’i aşkın çocuk sanatçıyı orkestra bünyesinde bir araya getiren ve 100 binden fazla izleyiciye ulaşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın iki konserine ev sahipliği yapacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenecek Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Galataport İstanbul Özel Konseri, 14.00 ve 17.00’de iki ayrı seans olarak Doğuş Meydanı’nda gerçekleşecek.

Şef Volkan Akkoç önderliğinde 2014 yılında kurulan, Türkiye’de kadın korolarının gelişmesine öncülük eden SİRENE korosu ile DÇSO ilk kez birlikte sahne alacak. Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenecek, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan DÇSO konserinde, 7 marş ve 7 türkü icra edilecek. İstiklal Marşı ile açılacak konser Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği türküler arasında yer alan Ah Bir Ataş Ver ile sona erecek.

Galataport İstanbul, FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak

Galataport İstanbul, Cumhuriyet Bayramı’nda ayrıca dünyanın dört bir yanından gelecek üniversite 3x3 basketbol takımlarını ağırlayacak. Ülkemizi üç üniversitenin temsil edeceği şampiyonanın final karşılaşmaları 29 Ekim saat 10:00’dan itibaren Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda oynanacak. Çeyrek finalist sekiz kadın ve sekiz erkek takım şampiyonluk için kıyasıya yarışırken, smaç ve şut yarışmaları güne renk katacak.

Galataport İstanbul Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali, “Misafirlerimizi ağırlamaya başlamamızın üzerinden geçen bir yıl içinde ev sahipliği yaptığımız kültür sanat etkinlikleri ile herkes için erişilebilir bir kültür sanat alanı yaratarak topluma fayda sağlıyor, genç sanatçıları destekliyor, Karaköy ve çevresi başta olmak üzere katılımcılığı teşvik ediyoruz. Çocuklar ve gençler için ilham verici olan, onları gerek enstrümanlarla gerekse de vokallerle müziğe teşvik eden Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konserine ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. 23 Nisan’dan sonra bu yıl tekrar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Galataport İstanbul’da sahne alacak Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın repertuvarında yer alan marş ve türkülerin tüm misafirlerimize 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşatacağını düşünüyor ve herkesi Doğuş Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Demirtaş,Samsun için bende varım diyen herkese kapımızı ardına kadar açtık.
Demirtaş,Samsun için bende varım diyen herkese kapımızı ardına kadar açtık.
“Marcus Aurelius heykelinin ülkemize dönmesi tarihi bir adımdır”
“Marcus Aurelius heykelinin ülkemize dönmesi tarihi bir adımdır”
Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Coşku 21 Haziran'da Başliyor…
Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Coşku 21 Haziran'da Başliyor…
Canik Bölge Turizminde Zirveye Koşuyor
Canik Bölge Turizminde Zirveye Koşuyor
Son Haberler
“Ünye, Turizmde Çekim Merkezi Olacak”
“Ünye, Turizmde Çekim Merkezi Olacak”
BAKIR,Kavak Mesleki Eğitim Merkezi ilçemize hayırlı olsun..
BAKIR,Kavak Mesleki Eğitim Merkezi ilçemize hayırlı olsun..
KARS-IĞDIR-ARALIK-DİLUCU DEMİRYOLU HATTI'NIN TEMELİ ATILDI
KARS-IĞDIR-ARALIK-DİLUCU DEMİRYOLU HATTI'NIN TEMELİ ATILDI
“Ebeveynlere öneriler”
“Ebeveynlere öneriler”
Tur Samsun'a Kaldı 2-1
Tur Samsun'a Kaldı 2-1
Çok Okunan Haberler
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Muradiye Ergin Oldu
İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Muradiye Ergin Oldu
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
10. Boğaziçi Film Festivali’nde ILDIKÓ ENYEDİ’nin Masterclass’ı Gerçekleştirdi
10. Boğaziçi Film Festivali’nde ILDIKÓ ENYEDİ’nin Masterclass’ı Gerçekleştirdi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.