Devlet Bahçeli 99 gün sonra Meclis'te: İlk durağı Önder'in anma töreni oldu
Kalp kapağı ameliyatı sonrası 99 günlük bir aranın ardından Meclis mesaisine yeniden başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk olarak kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma törenine katıldı.
Bahçeli'nin sağlık durumu ve ameliyat süreci
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Şubat 2025’te kalp kapakçığı değişimi operasyonu geçirmişti. MHP tarafından yapılan resmi açıklamada, Bahçeli'nin daha önce takılan kalp kapağında dejenerasyon tespit edildiği ve bu nedenle planlı bir şekilde ameliyat edildiği belirtilmişti. Operasyonun ardından taburcu edilen Bahçeli, uzun bir süre evinde istirahat etti.
Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti
İstirahat dönemini tamamlayan Bahçeli, Meclis'e dönüşünden önce MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından resmî mesaisine başlayan Bahçeli, 99 gün sonra ilk kez Meclis’te görüntülendi.
Sırrı Süreyya Önder için Meclis'te tören
Bugün Meclis’te, kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için bir anma töreni düzenlendi. Tören öncesinde saat 11.00 itibarıyla DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Şeref Salonu’nda taziyeleri kabul etti. Çok sayıda siyasi isim de taziye ziyaretinde bulundu.
Bahçeli Meclis’e geldi, taziyelerini iletti
Saat 13.00 civarında Meclis’e gelen Devlet Bahçeli, salona giriş yaptıktan sonra Tuncer Bakırhan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanına oturdu. DEM Parti heyeti ve Önder’in kardeşi Ali Fuat Önder’e başsağlığı dileklerini ileten Bahçeli, törenin ardından salondan ayrıldı.