• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:46
YERİŞKİN’den 2026 Yılı Mesajı
13:41
 Mustafa SEVEN İş İnsanı – SAMGÜDEF Başkanı
13:36
KURUOĞLU’ndan 2026 Yılı Mesajı
13:34
KÖSE’den 2026 Yılı Mesajı
13:25
TÜRK’ten 2026 Yılı Mesajı
13:24
Atakum CHP İlçe Başkanı Adem KÜREK’ten 2026 Yılı Mesajı
13:15
Albayrak'tan 2026 Yılı Mesajı
13:08
ÜN'DEN  2026 Yılı Mesajı
13:03
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
13:00
CANDAL’dan 2026 Yılı Mesajı
12:57
Bakır’dan 2026 Yılı Mesajı
12:51
“Bağımlılık yerine bağımsızlık”
12:45
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİM SINIR TANIMIYOR
12:44
SAMSUN’DA SAKEP KAPSAMINDA KARİYER ODAKLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Cevdet İnci Eğitim Vakfı'ndan gençlere yurt dışında eğitim ve gönüllülük fırsatı…
EĞİTİM
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 - 14:52

Cevdet İnci Eğitim Vakfı'ndan gençlere yurt dışında eğitim ve gönüllülük fırsatı…

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı sorumluluğu olarak gören Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında aldığı kalite sertifikası (akreditasyon) sayesinde 8 gen

EĞİTİM
23 Haziran 2023 - 14:52
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Cevdet İnci Eğitim Vakfı'ndan gençlere yurt dışında eğitim ve gönüllülük fırsatı…
Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı sorumluluğu olarak gören Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında aldığı kalite sertifikası (akreditasyon) sayesinde 8 genç katılımcıyı, gönüllülük deneyimi kazanmaları için İtalya’nın Lecce kentine gönderiyor. Gençler, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda eğitim, çocuk ve çevre temalı projelere katılarak, kendileri ve çevreleri için farkındalık çalışmaları yürütecek.

Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps-ESC) kapsamında gönüllülük projelerini uygulamak üzere “Lider” kalite sertifikası bulunan Cevdet İnci Eğitim Vakfı, ülkeler arası gönüllü hareketliliği sağlamaya başlıyor. Vakıf, 2021 yılında Avrupa Dayanışma Programı’nın yürütücülüğü için 7 sene geçerliliği olan kalite sertifikası almaya hak kazanmıştı. İzmir’deki iki lider kuruluştan biri olan İnci Vakfı, 2021 yılı başından bu yana yürüttüğü hazırlık faaliyetleri sonucunda 2023 yılı itibarıyla programı resmi olarak yürütmeye başladı. 

Çocuklara ve gençlere sosyal sorumluluk bilinci, çevre ve sürdürülebilirlik farkındalığı kazandırmak için faaliyetler yürüten Vakıf, 2023 yılı için planlanan proje kapsamında 8 genç katılımcıyı, İtalya’nın Lecce kentine gönderiyor. Katılımcı belirleme sürecinde İnci Vakfı bursiyerlerinden ve dış katılımcılardan gelen başvurular doğrultusunda adayların özgeçmişleri ve motivasyon mektupları incelendi. Vakıf, gönüllülük faaliyeti yürütebilecek, çevresine ve dünyaya karşı farkındalığı yüksek 100’ün üzerindeki adayın başvurusunu değerlendirmeye aldı. Yapılan mülakatlar sonucunda cinsiyet ve fırsat eşitliği kapsamında, öncelikle dezavantajlı gençler programa dahil edildi. Uzmanlık alanı gönüllü değişim programları üzerine olan Associazione Culturale Jumpin kuruluşu iş birliğinde yürütülecek projede gençler, kendi ilgi alanları, yetenekleri ve çalışmak istedikleri proje teması kapsamında kuruluşun yürüttüğü projelerden kendilerine en uygun olan projeye dahil olarak gönüllülük faaliyetlerinin yürütülmesinde destek olacaklar.

1 Temmuz ile 28 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek projede, katılımcı gençlerin barınma, ulaşım ve vize masrafları da karşılanacak. Katılımcılara, deneyimleyecekleri kültürler arası iletişim ve adaptasyon, çocuk iletişimi ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri gibi konu başlıkları altında proje sürecini en verimli şekilde deneyimleyebilmeleri adına bir seminer verilecek.

 

Gençlere fırsat eşitliği sağlıyor

Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen bir Avrupa Birliği girişimidir. Program, daha önce Avrupa Gönüllü Hizmeti olarak bilinen ve mevcut Erasmus+ altında yer alan Gönüllülük programına ve diğer AB finansman programlarına artı değer katıyor. Gönüllülük projeleri ile 18-30 yaşları arasındaki gençlere, mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, 1 yıla kadar Avrupa’da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alma fırsatı sunuyor. İnci Vakfı daha önce bu akreditasyon sayesinde “Mobil Atölyeler Okullarda” ve ‘M.U.S.E.’ projeleri kapsamında 3 gönüllüye ev sahipliği yaptı.

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, “Vakfımız ulusal ve uluslararası STK ortaklıkları ile faaliyet kapasitesini ve topluma sağladığı katma değer etkisini artırmak için 2016 yılından itibaren Avrupa Birliği Bakanlığı – Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ‘Avrupa Gönüllü Hizmeti’ için akreditasyon almış ve Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Akreditasyonu almaya hak kazanan ilk İzmirli Vakıf olmuştu. Şu anda da değişen adıyla Avrupa Dayanışma Programı için akreditasyonumuz bulunuyor. Gençlere, mevcut projelerimiz haricinde deneyim alanları yaratmayı ve farklı fırsatlar sunmayı önemsiyoruz. Genç Gelişim ve Burs Programımızda da burs devam kriteri olarak öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını bekliyoruz. Tüm bu önemsediğimiz değerler kapsamında öncelikle bursiyerlerimizden olmak üzere gençlere yurt dışı deneyim fırsatı sunabildiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİM SINIR TANIMIYOR
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİM SINIR TANIMIYOR
SAMSUN’DA SAKEP KAPSAMINDA KARİYER ODAKLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR
SAMSUN’DA SAKEP KAPSAMINDA KARİYER ODAKLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR
“Gençlerin Teknoloji Okuryazarlığı Güçleniyor”
“Gençlerin Teknoloji Okuryazarlığı Güçleniyor”
28 Merkezde 409 Kurs Açıldı
28 Merkezde 409 Kurs Açıldı
Son Haberler
YERİŞKİN’den 2026 Yılı Mesajı
YERİŞKİN’den 2026 Yılı Mesajı
 Mustafa SEVEN İş İnsanı – SAMGÜDEF Başkanı
 Mustafa SEVEN İş İnsanı – SAMGÜDEF Başkanı
KURUOĞLU’ndan 2026 Yılı Mesajı
KURUOĞLU’ndan 2026 Yılı Mesajı
KÖSE’den 2026 Yılı Mesajı
KÖSE’den 2026 Yılı Mesajı
 TÜRK’ten 2026 Yılı Mesajı
TÜRK’ten 2026 Yılı Mesajı
Çok Okunan Haberler
ESEN: “Gençlerimizle El Ele, Kol Kola Her Daim Birlikteyiz”
ESEN: “Gençlerimizle El Ele, Kol Kola Her Daim Birlikteyiz”
Esen’den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret
Esen’den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret
Seven’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Seven’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
800CK seferleri 24 Haziran'da başlıyor
800CK seferleri 24 Haziran'da başlıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.