• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
17:52
YEŞİL ENERJİ İLE DAHA GÜÇLÜ SAMSUN!
17:51
'Her biri değerli ve kıymetli'
17:07
Başkan Candal’dan Anadolu Gençlik Derneği’ne Teşekkür
17:06
Sezen: “Gelişim Yolculuğu Cesaretle Başlar”
15:21
Akman, Canik Kaymakamı Sayın Şeref Aydın’ı makamında ziyaret etti.
13:16
Göz altına alındılar
13:14
YARIN SON GÜN
12:40
“Diktiğimiz Her Fidanın Anlamı ve Önemi Büyük”
12:33
“Sosyal Belediyecilik Bir Sorumluluktur”
12:31
“Bilimsel Basamak Eğitimi”
12:29
Yılmaz: “Külliye halka açık, ziyaret için tccb.gov.tr üzerinden randevu alınabilir”
12:07
Samsun CHP Milletvekili, Havza İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
12:06
“Mavi Yolculuk”
12:00
ASKIDA EKMEK PROJESİ
11:52
ÇAN,TEKKEKÖY'DE İNCELEMELERDE BULUNDUK
11:49
DONDURUCU SOĞUKTA SU MESAİSİ
11:41
Esnafımız, yılların tecrübesini ve Gülsan’dan taşıdığı ahlakı, Toybelen’de yeni bir umutla yaşatacak.
11:36
"Eğitim seferberliğimizi sürdürüyoruz"
11:34
OMÜ’de Türkiye yüzyılı vizyonu anayasa tartışmalarıyla ele alındı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Castrol Ford Team Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi'nde Genç Pilotları ile Başarı Peşinde Koşacak
SPOR
Yayınlanma: 18 Mayıs 2023 - 15:24

Castrol Ford Team Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi'nde Genç Pilotları ile Başarı Peşinde Koşacak

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi için hazırlıklarını tamamladı

SPOR
18 Mayıs 2023 - 15:24
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Castrol Ford Team Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi'nde Genç Pilotları ile Başarı Peşinde Koşacak
Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. Bodrum Rallisi’nde podyumu domine ederek sezona hızlı bir giriş yapan Türkiye’nin en genç ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, Bursa’da da güçlü Ford araçları ve yetenekli pilotlarıyla tam kadro mücadele edecek.

 

Türkiye motor sporlarında sezonun ilk organizasyonu olan 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, Yeşil Bursa Rallisi ile tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 47.’si koşulacak olan organizasyon, 19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından hazırlıkları sürdürülen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışında start seremonisi, 19 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Sheraton Hotel’de verilecek. İki gün boyunca asfalt zeminde koşulacak ralli, 21 Mayıs Pazar günü Aloft Hotel’de yapılacak finiş seremonisi ve ödül töreni ile sona erecek.

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye’de genç pilotlar Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz güçlü Ford araçlarıyla 47. Yeşil Bursa Rallisi’nde yarışacak.

Türkiye’nin en genç takımı liderlik için yarışıyor

Sezonun ilk yarışı olan, toprak zeminli Bodrum Rallisi’nde 4 çeker Ford Fiesta Rally3’leri ile yarışı uzun süre lider götürerek hem kendilerinin hem de araçlarının hızını ispat eden Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener, Yeşil Bursa Rallisi’nde asfalt zeminde neler yapabileceklerini gösterecekler.

İlk yarışta sezona hızlı bir başlangıç yapan Efehan Yazıcı ve co-pilotu Sevi Akal da zirveyi hedefliyor. Genç Pilotlar Şampiyonasında lider, 2 çeker Şampiyonasında ise ikinci sırada bulunan Efehan Yazıcı, Yeşil Bursa Rallisi’nde de şampiyonadaki pozisyonunu korumak ve zirvede kendine yer bulmak için start alacak. Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen co-pilotu Sevi Akal ise Kadın co-pilotlar sınıfında lider konumunda bulunuyor.

Bodrum Rallisi’nde kariyerinin ilk startını almasına karşılık etap dereceleriyle ümit vaat ettiğini gösteren takımın en genç pilotu Mert Yudulmaz, tecrübeli co-pilotu Özden Yılmaz ve iki çeker Fiesta R2T aracıyla asfalt zeminde ilk yarışına katılıyor. Yudulmaz, Yeşil Bursa Rallisi’nde tecrübesini ve hızını artırmak hedefiyle start alacak.

Fiesta Rally Cup’da dengeler değişti

Türkiye’nin en uzun soluklu tek marka ralli kupası olan ‘Fiesta Rally Cup’ da yoğun bir katılıma ve kıyasıya rekabete sahne oldu.

Geçtiğimiz yarışta Fiesta Rally3’ün koltuğuna ilk defa oturmasına rağmen Kağan Karamanoğlu ve Oytun Albayrak ekibi birinci, Çağlayan Çelik ve Sedat Bostancı ekibi ise ikinci sırada finişe gelerek daha tecrübeli rakiplerine gözdağı vermişti.

Yeşil Bursa Rallisi’nde ev sahibi olarak start alacak çok sayıda Bursalı pilotun bulunması bu yarıştaki rekabeti de bir üst seviyeye taşıyacak.

Dünyada ralli sporunun geleceği olarak görülen 4 çeker Rally3 kategorisinde yarışan Fiesta Rally3’lere bu yarışta bir yenisi daha ekleniyor. Toplamda 10 adet Fiesta Rally3’ün yarışacağı Türkiye Ralli Şampiyonası, dünya genelinde bu kategoride en fazla aracın yarıştığı ülke konumunda bulunuyor.

Şampiyon pilot Murat Bostancı, genç pilotlara yol gösteriyor 

Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyon pilotu Murat Bostancı bu yıl da pilot koçu olarak, uzun yıllar Türkiye’de ve Avrupa’da elde ettiği tecrübe ve bilgilerini takımın genç pilotlarına aktarmak için çalışıyor.

Castrol Ford Team Türkiye; 2022 ralli sezonunu da Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu, Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu ve diğer katıldığı sınıflarda podyum ve birinciliklerle geride bırakmıştı. Ayrıca TOSFED’in desteğiyle Türk Milli Takımı olarak katıldığı FIA Motorsporları Oyunları’nda Türkiye adına tek madalyayı genç pilot Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener kazanmıştı.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

  • 10- 11 Haziran Eskişehir Rallisi
  • 2-3 Eylül Kocaeli Rallisi
  • 30 Eylül- 1 Ekim İstanbul Rallisi
  • 28- 29 Ekim 100. Yıl Rallisi
  • 18- 19 Kasım Ege Rallisi
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Samsunspor Taraftar Grupları'ndan Ortak açıklama
Samsunspor Taraftar Grupları'ndan Ortak açıklama
Samsunspor: 0 - Rams Başakşehir: 2
Samsunspor: 0 - Rams Başakşehir: 2
Samsunspor Çalışıyor
Samsunspor Çalışıyor
Samsunspor Ateş Küpü!
Samsunspor Ateş Küpü!
Son Haberler
YEŞİL ENERJİ İLE DAHA GÜÇLÜ SAMSUN!
YEŞİL ENERJİ İLE DAHA GÜÇLÜ SAMSUN!
'Her biri değerli ve kıymetli'
'Her biri değerli ve kıymetli'
Başkan Candal’dan Anadolu Gençlik Derneği’ne Teşekkür
Başkan Candal’dan Anadolu Gençlik Derneği’ne Teşekkür
Sezen: “Gelişim Yolculuğu Cesaretle Başlar”
Sezen: “Gelişim Yolculuğu Cesaretle Başlar”
 Akman, Canik Kaymakamı Sayın Şeref Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Akman, Canik Kaymakamı Sayın Şeref Aydın’ı makamında ziyaret etti....
Çok Okunan Haberler
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen bağımsızlık mücadelesinin başladığı 19 Mayıs'ın 104. Yılını kutladığı bir mesaj yayımladı
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen bağımsızlık mücadelesinin başladığı 19 Mayıs'ın 104. Yılını kutladığı bir mesaj yayımladı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.