Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı Sayın Vali Başkanlığında Gerçekleşti
Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, 14.09.2019 Cumartesi günü saat 14.00’te Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısına katıldı.
Vali Sayın Osman Kaymak’ın Başkanlığında gerçekleşen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısında, insanlığın tarıma ve gıdaya çok ihtiyacının olduğunu ifade eden Vali Sayın Osman Kaymak, ’Değerli katılımcılar, Çarşamba ve Bafra ovalarına sahip olan Samsun, bir tarım kentidir. Samsun, bu tarım kenti özelliği ile kendi insanına iş ve aş sağlıyor ve bu ovaları ile Türkiye'yi de besliyor. Ancak bir il, bir bölge veya bir ülke tarıma dayalı kalırsa, gelişmesi ve dünya ile rekabet etmesi mümkün olmamaktadır. Bu anlamda sanayileşmeye gereken önemi vermek zorundayız. Mesela Malatya kayısı ile geçinen bir şehir iken kayısıdan elde ettikleri tarımsal girdileri sanayide kullanarak orada güçlü bir Organize Sanayi Bölgesi kurdular ve Malatya bu şekilde hızlı bir kalkınma yakalamış oldu.Ben şahsen Samsun’un bunu daha iyi yapabileceğini düşünüyor ve sahip olduğu avantajlar bakımından müthiş bir gelişme potansiyeli gösteren bir il olduğuna inanıyorum. Şu anda Merkez OSB’de hiç yerimiz bulunmuyor ve Gıda OSB’de doluyor. Çarşamba İlçesi Samsun'un bir genişleme alanı ancak bizler bu güzel verimli ovayı da korumak zorundayız. Yani verimli olmayan arazileri sanayi için ayırıp planlamaları da bu şekilde yapmamız gerekiyor.' dedi.Toplantıdan önce Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alım tesisini ziyaret ettiğini ve devletimizin her zaman çiftçimizin yanında olduğunu bir kez daha gördüğünü söyleyen Vali Sayın Osman Kaymak, 'Sayın Cumhurbaşkanımız fındık fiyat alımı için çok güzel fiyat verdi. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Toprak Mahsulleri Ofisimizde alımlar güzel bir şekilde devam etmektedir. Buradan tüccarlara seslenmek istiyorum: Uygun fiyatları verin milleti mağdur etmeyin. Bu insanlar, bu çiftçiler bunu kolay üretmiyor. Tekrar belirtmek istiyorum ki fındığı sanayiye dönüştürmezsek fındıktan da tam olarak istediğimizi alamayacağız. Bu anlamda inşallah bu sanayi alanı bizi geleceğe bağlayacak ve güçlü bir kalkınma modeli olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, bu toplantının Çarşamba ve Samsunumuza hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum’ dedi.Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.
Toplantıya ayrıca Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, Tokat Erbaa TSO Başkanı Gökalp Çoşkun, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yatırımcı firma temsilcileri katıldı.