• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:29
Canik'te Dev Ulaşım Hamlesi
12:24
Canik'te Tatil Yok!
11:32
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Büyükşehirde toplu sözleşme sevinci
GÜNDEM
Yayınlanma: 31 Aralık 2020 - 13:02

Büyükşehirde toplu sözleşme sevinci

Büyükşehirde toplu sözleşme sevinci Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bin 476 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı

GÜNDEM
31 Aralık 2020 - 13:02
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Büyükşehirde toplu sözleşme sevinci
Büyükşehirde toplu sözleşme sevinci

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bin 476 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. 2 yıllık sözleşmeyle çalışanların maaş ve sosyal haklarında yüzde 13 oranında zam yapıldı. İmza töreninde değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Samsun’da 15 Ağustos 2022 tarihine kadar geçerli olacak toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi, başkanlık toplantı salonunda yapıldı. Başkan Mustafa Demir öncülüğünde yapılan imza törenine Genel Sekreter İlhan Bayram, Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ile sendika yöneticileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’ye örnek olacak bir toplu sözleşme yaptıklarını söyledi. Sözleşmenin Anakent Turizm, Ticaret Limited Şirketi ile Kültür Turizm A.Ş. bünyesindeki 2 bin 476 çalışanı kapsadığını ifade eden Başkan Demir, “Oluşturduğumuz komisyonumuzun 3 ay süren yoğun ve titiz çalışması sonucu işçi skalalarını birleştirerek 5 kategoriye indirdik. Belediyemizin imkanları ölçüsünde şartlarımızı zorlayarak en iyi ücreti vermeye çalıştık” diyerek, “2 yıllık sözleşmeye göre en düşük ücret alan işçimizin maaşı net olarak 3 bin 200 TL’ye yükseldi. İkinci yıl ücret artışı ise açıklanan enflasyon rakamının bir puan üzerinde olacak. Yani çalışanlarımız seneye ne alacağım diye düşünmeyecek“ dedi.
Çalışanlarını enflasyona ezdirmeyeceğini ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Çalışanlarımızın performansını ve verimliliğini düşünerek inceleyen, onları dışarıdaki emsallerine mahcup etmeyecek, görevinin başında huzurla, güvenle, iştiyakla, şevkle çalışacak bir noktaya getirdiğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Hizmet üretme noktasında çok iyi bir motivasyon yakalandığına da değinen Başkan Demir, “Çalışanlarımızın 2 yıllık performansı ile her alanda hizmet üretme noktasında Türkiye’ye örnek olacak hale geliyoruz. Görevi devraldığımız günkü hedeflerimizin önündeyiz. Bu konuda da tüm idarecilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hizmeti ve memnuniyeti gördükçe aşkımız şevkimiz arttı. Bütün bu hizmetlerin arkasında 4 bin 300 çalışan var.  2021 ve 2020 yılı bizim en yoğun ve verimli dönemimiz olacak. Yatırımlarımızı ve projelerimizin büyük bölümünü bitirmiş olacağız. Samsun yerel yönetim tarihinde hafızalardan kolay silinmeyecek şekilde çok aktif, gelecek vizyonumuza pozitif katkı sağlayacak çok büyük basamak atlayacak bir dönemi yaşamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit ise, “3 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerimiz nihayete erdi. Türkiye’ye örnek bir toplu sözleşme yapılması için gerçekten çok titiz çalışıldı. Gecesini gündüzüne katan bir ekip oluştu. Burada her şeyi noktasına virgülüne kadar incelenen büyük bir hassasiyet ortaya çıktı. Bu da başta belediye başkanımız olmak üzere idarecilerimizin çalışanlarla ilgili ne kadar kıymet verdiğinin bir göstergesidir. Bu anlamda herkese teşekkür ediyorum. Bu hassasiyetin gösterilmesi de bizim için çok kıymetlidir. Sayın Başkanımız Mustafa Demir’in Samsun’a yapmaya çalıştığı hizmetler konusunda yalnız olmadığını, çalışanlar olarak yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Toplu sözleşmemizin, Samsun’a, belediyemize, çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim” dedi.

İlginizi Çekebilir
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
İlkadımlı Güreşçiler Turnuvaya Damga Vurdu 
İlkadımlı Güreşçiler Turnuvaya Damga Vurdu 
Büyükşehir Belediyesinden 15 Yeni Otobüs
Büyükşehir Belediyesinden 15 Yeni Otobüs
Aquapark'ta yaz keyfi başka 
Aquapark'ta yaz keyfi başka 
Son Haberler
Canik'te Dev Ulaşım Hamlesi
Canik'te Dev Ulaşım Hamlesi
Canik'te Tatil Yok!
Canik'te Tatil Yok!
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
Meteorolojiden Samsun Geneli İçin Yoğun Yağış ve Sel Uyarısı
BÜYÜKŞEHİR’İN YAZ OKULU PROGRAMLARI BAŞLADI
BÜYÜKŞEHİR’İN YAZ OKULU PROGRAMLARI BAŞLADI
81 ilde ücretsiz spor eğitimi başladı
81 ilde ücretsiz spor eğitimi başladı
Çok Okunan Haberler
İş insanı Üzeyir BAHADIR,
İş insanı Üzeyir BAHADIR,"Deprem Değil, İhmal Öldürür! Samsun'da...
 Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
BAŞKAN TOGAR’IN YENİ YIL MESAJI
BAŞKAN TOGAR’IN YENİ YIL MESAJI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.