• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:49
Altın haftaya rekorla başladı
15:46
MTV'de ilk taksit için son 15 gün
15:43
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
15:40
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
15:35
Özel Eğitim ve Yabancı Diller Birden Fazla Merkezde
15:34
Thomas Reis: Genç oyuncularla sahaya çıktık
14:33
KA-DEF Dernekler Federasyonumuzun dernek başkanları istişare toplantısını gerçekleştirdik.
14:30
AKDAĞ KAYAK MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ
14:28
Kurnaz: 'Özel Çocuklarımız ve Ailelerinin Yanındayız'
14:26
Canik'te Dev Dönüşüm
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Beydağ'da Çomaklar Mahallesi 3. Kestane Festivali Coşkusu
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 07 Kasım 2022 - 11:41

Beydağ'da Çomaklar Mahallesi 3. Kestane Festivali Coşkusu

Beydağ Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Beydağ Çomaklar Mahallesi'nde 3

KÜLTÜR SANAT
07 Kasım 2022 - 11:41
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Beydağ’da Çomaklar Mahallesi 3. Kestane Festivali Coşkusu
Beydağ Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Beydağ Çomaklar Mahallesi'nde 3. Kestane Festivali düzenledi.

Meşhur Beydağ keşkeği ve 1 ton pişmiş kestanenin dağıtıldığı festivalde gelen tüm misafirler kestaneye doydu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun da katıldığı etkinliklerde ilçenin önemli gelir kaynaklarından biri olan kestanenin tanıtımı ve pazar payının artırılması için yapılacak çalışmalar gündeme geldi.

Türkiye'nin sayılı kestane üretim merkezlerinden Beydağ’da festival coşkusu yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çomaklar Köyü'ndeki festivalin açılışına CHP İl Başkan Yardımcısı Kazım Özdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çam, İzbb Tarım Dairesi Başkanı Şevket Meriç, İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, İzbb Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen, Beydağ Ziraat Odası Başkanı Ünal İçmesu, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı İbrahim Sürav, siyasi partilerin temsilcileri, üreticiler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odaların başkanları ile temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda yurttaş katıldı. Festivalde kestanenin tanıtımı ve pazar payının artırılması için yapılacak çalışmalar da ele alındı.

Binlerce vatandaşın katıldığı festivalde vatandaşlara yaklaşık 1 ton kestane ve Beydağ keşkeği dağıtıldı. Kestanenin yanında belediye arazilerinde üretilen steviadan irmik helvası ve şerbet yapılarak gelen misafirlere tattırıldı. Fırın kestane, yahni kestane tadan katılımcılar kestanenin tadına doydu. Kestane alabilmek için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kestane ile yapılan yöresel lezzetler, kestane unu ekmeği, kurabiyesinin de sunumunun gerçekleştiği festivalde vatandaşlar kestaneye doydu. Festival kapsamında sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara eğlenceli bir gün yaşattı.

"Kestane Kış Aylarımızın Eşsiz Lezzeti"

Festivale vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, " Dünyadaki en bereketli topraklar üzerinde olmanın sevinci ve gururuyla bugün Kestane Festivalimizin üçüncüsünde bir aradayız. Beydağ’da 14 köyümüzde toplam 5 bin ton kestane üretiliyor, çoğu yurt dışına gidiyor, kalanı da Bursa’da kestane şekeri olarak değerlendiriliyor. Kestane üreticisi Beydağ’ın ve yörenin kestanesi işlenerek değer kazansın ve tüm dünyaya Beydağ kestanesi olarak adını duyursun istiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu esas alarak en büyük zenginliğimizin bu bereketli topraklar ve iklimimiz olduğu bilinciyle ilçemizde alternatif tarım ürünleri arttırıyor; salep, kuşkonmaz, stevia, karakılçık yetiştiriciliğini de destekliyoruz. Geçtiğimiz yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz Kestane Unu Tesisimizde doğal olarak glütensiz kestane unumuzun üretimini yapıyor, çölyak hastalarımızın da derdine derman oluyoruz. 17 Şubat 2023’te İzmir İktisat Kongresi’nin yüzüncü yılındaki Milli Numune Sergisi’nde kestanemiz sergide en önemli ürünlerinden biri olacak.

Kıymetli Başkanımız öncülüğünde sadece kestanemizi değil, çilek, barbunya, fasulye, mantar, incir, ceviz, kiraz, erik, cennet elması gibi birbirinden kıymetli ürünlerimizi kooperatiflerimiz aracılığıyla birlikte ham madde değil son madde olarak satacağız.

Yöremizdeki kıymetli ürünlerimizi öne çıkararak bu köylümüzün emeklerinin karşılığını bulması için bu tür tanıtım festivallerine devam edeceğiz, küçük ölçekli üreticimizin yanında olup yerel ve kırsal kalkınmayı hep birlikte sağlayacağız.

Kestane Festivalimize katılım sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, keyifli ve güzel bir gün geçirmenizi diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

"Kestaneyi Marka Yapmak Bizim Görevimiz”

Beydağ'ın yıllık 5 bin ton civarında kestane üretim kapasitesi olduğunu ama "kestane dal kanseri" hastalığından olumsuz etkilendiğini söyleyen Başkan Vekili Özuslu, şöyle konuştu: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, daima bu konuda üreticilerimizin yanında olacak. İzmir'de tarımsal üretimi büyütmek ve desteklemekte kararlı olduğumuzu bir kere daha hatırlatmak isterim.”

Başkan Yılmazlar: "Kestaneyi tüm Türkiye'ye tanıtacağız"

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, "Bu bereketli topraklar bizlere yurt olmuştur. Tunç Soyer'in sık sık tekrarladığı söz var: 'İnsan doğduğu toprakta doymalıdır.' Çok anlamlı ve yerinde bir sözdür. Son yıllarda insanlarımız topraklarını terk etmek zorunda kaldılar. Bizler üreticimize nasıl yardımcı oluruz diye düşündük. Başkanımızın Başka Bir Tarım Mümkün politikasıyla hareket ettik. Kestanemizi tanıtmak için bu festivali düzenledik. Kestanemizin bir kısmı Bursa'da şeker oluyor, bir kısmı da yurt dışına gidiyor. Bunun Beydağ'da işlenmesi ve tanınmasını kendimize görev bildik. Üreticimizin yüzünü güldüreceğiz" dedi.

En iyi kestane yarışmasında dereceye giren birinci Çamlık Mahallesinden Taşkın Yüksel, ikinci Çamlık Mahallesinden Mehmet Yüksel ve üçüncü Eğridere Mahallesinden Ali Dural’a da hediyeleri takdim edildi.

Festivalde engelli vatandaş Mevlüt Anbak’a da Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği tarafından bir adet akülü tekerlekli sandalye takdim edildi. Sürprizden habersiz olan Mevlüt Anbak akülü tekerlekli sandalyeyi görünce çok mutlu oldu. Başkan Yılmazlar engelleri hep birlikte aşacaklarını belirtti.

Çomaklarlı üretici Gülay Tekeli ise "Bu gibi etkinlikler bizim gibi küçük üreticiler için çok önemli. Biz ev kadınları evlerimizde ürettiğimiz ufak tefek malzemeleri buralarda satıyoruz, artık İzmir ve çevre illerden de yerel ürünlerimizi almaya geliyorlar bu tanıtıcı festivaller hepimiz için gelir getirici. İyi ki buradasınız hoş geldiniz sefalar getirdiniz." dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
Türk dizilerinin küresel gücü öne çıkıyor
Türk dizilerinin küresel gücü öne çıkıyor
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
“Bir Kitap, Bin Hayal”
“Bir Kitap, Bin Hayal”
Son Haberler
Altın haftaya rekorla başladı
Altın haftaya rekorla başladı
MTV'de ilk taksit için son 15 gün
MTV'de ilk taksit için son 15 gün
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
Kuvvetli Buzlanma ve Don Beklenen Bölgeler
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
500 Bin Sosyal Konutta Kura Heyecanı Sürüyor
Özel Eğitim ve Yabancı Diller Birden Fazla Merkezde
Özel Eğitim ve Yabancı Diller Birden Fazla Merkezde
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak'tan
Albayrak'tan "Yarın Seninle Başlar" Daveti
Sonbaharda Seyr-i Sefa Keçiören
Sonbaharda Seyr-i Sefa Keçiören

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.