• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
14:45
OMÜ Vakıf Koleji, World Scholar’sCup’tabüyük başarı elde etti
14:44
 "2026 yılı yol çalışma programımız hazır"
13:57
Altın haftaya rekorla başladı
13:03
TEŞEKKÜR
12:42
GÜLER,“30–40 Yıllık Sorunları Çözdük”
12:34
“Savunma ihracatında dünyanın en büyük 11. ülkesiyiz”
12:30
Samsunspor Kan Kaybetmeye Devam Ediyor
12:26
Takım olarak zor bir süreçten geçiyoruz.
12:23
Üreten belediye, güçlü şehir
12:21
İlkadım'ın Gençleri Doğada Buluştu
12:17
Canik'te Örnek Dönüşüm
12:16
“Engelsiz Samsun”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Soyer, Kemeraltı'ndaki gece çalışmalarını inceledi
GÜNDEM
Yayınlanma: 11 Ağustos 2023 - 10:44

Başkan Soyer, Kemeraltı'ndaki gece çalışmalarını inceledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günlük yaşamı etkilememesi için gece başlayan ve sabaha kadar süren Kemeraltı’ndaki altyapı çalışmalarını inceledi

GÜNDEM
11 Ağustos 2023 - 10:44
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Soyer, Kemeraltı'ndaki gece çalışmalarını inceledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günlük yaşamı etkilememesi için gece başlayan ve sabaha kadar süren Kemeraltı’ndaki altyapı çalışmalarını inceledi. Gece yarısına doğru bölgeye giden Başkan Soyer, “Kemeraltı’nı kurtaracağız. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacağız” dedi.

Esnaf temsilcileri ise elli yıllık altyapı sorununa çözüm olacak çalışmayı başlatan Başkan Soyer’e cesaretinden ötürü teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırma ve bölgenin cazibesini artırma hedefi doğrultusunda Kemeraltı'nda başlatılan tarihi yatırımlar devam ediyor. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının beraber ilerlediği Kemeraltı'nda atık su, yağmur suyu ve içme suyu hatları ile aydınlatma, gerilim hatları yenileniyor, yollar beton ile kaplanıyor ve granit döşeniyor. Kemeraltı’nı sık sık ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün tarihi çarşıda saat gece yarısına yaklaşırken yürütülen çalışmaları inceledi.  Kemeraltı turuna İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Mahallesi Muhtarı Tamer Yıldırım ile belediye bürokratları katıldı.

Büyük bir iş yapıyoruz

Çalışmaları yerinde görmek ve gece çalışılan bu zor işte bir nebze de olsa hem esnafa hem de işçilere moral olmak istediklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geçmiş elli yılda Kemeraltı sokaklarında halı altına süpürülen ne varsa tüm sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Gelecek 50-100 yılda Kemeraltı’nın sorunları kalkacak. Tabii ki çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Esnafımızın anlayışına çok teşekkür ediyorum. Her gün toz duman ile boğuşuyorlar. Kemeraltı’nda yaptığımız bu çalışma da onları derinden etkiliyor. Ama çok şükür esnafımız çok büyük bir anlayışla yanımızda duruyor. Sokakların altındaki bütün altyapıyı değiştiriyoruz. Altyapının ardından yol yüzeyini taşla kaplıyoruz. Büyük bir iş yapıyoruz. İşimiz hiç kolay değil” dedi.

24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacağız

Kemeraltı’nı bir dünya markasına dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, “Kemeraltı’nı kurtaracağız; kurtarmakla kalmayacağız İzmir için kaldıraç olarak kullanabilecek bir dünya markası yaratacağız. Daha yetmez. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacağız.  Aydınlatmasıyla gece yaşayan, sadece gündüz esnafıyla değil gece ticaretiyle de canlanan bir Kemeraltı doğacak. Ve bütün dünyayı gururla davet edeceğimiz bir Kemeraltı olacak. Bu heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşattığımız bütün sıkıntılar için Kemeraltı esnafımızın, çarşıyı ziyarete gelen yurttaşlarımızın affına sığınıyoruz. Ama emin olsunlar ki çalışmalar bittiğinde onların ekmeğini büyütecek, çok daha güler yüzle hizmetlerini yapmalarını sağlayacak bir Kemeraltı’na kavuşacağız” diye konuştu.

Siyaset üstü bir çaba var

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale ise Kemeraltı’nın her yerinden tarih fışkırdığını belirterek, “Esnaf ekonominin kalbi. Kemeraltı da esnafın ve İzmir’in kalbi. Çok hummalı bir çalışma var. Kemeraltı’nı sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın beşiği haline getirmek için çalışıyoruz. Bu siyaset üstü bir çaba. Burada Tunç Başkanımızla ağabey kardeş Kemeraltı’na hak ettiği değeri kazandırmaya çalışıyoruz. Çocukluğumuzun Kemeraltı günlerine çok yakında kavuşacağız; biliyorum. Herkese emekleri için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Buraya girmek cesaret isterdi

Cesaretinden dolayı Başkan Tunç Soyer’i tebrik eden Kemeraltı esnafından restoran işletmecisi Yalçın Özkan “Biliyor ve görüyoruz ki Kemeraltı’ndaki çalışmalar az kaldı bitiyor. Buraya girmek cesaret isterdi. Birlikte daha güzel günler göreceğiz eminim. Bir sene dişimizi sıkacağız ama sonunda güzel bir Kemeraltı’na kavuşacağız” dedi.

Çalışmalar gece saatlerinde yapılıyor

Kemeraltı’nın en kritik noktalarından olan, yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu 871 Sokak’ta yürütülen çalışmalara hız verildi. Yağmur suyu, kanalizasyon ve temiz su hatları tamamlanan sokakta, haberleşme ve elektrik altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Altyapı çalışmalarının ardından kazı kapatma işlemleri başlatılacak ve yolda granit kaplama ile aydınlatma çalışmaları yürütülecek. İzmir’in gözbebeği Kemeraltı’nı hak ettiği değere kavuşturmak için en büyük adımlardan biri olarak görülen proje kapsamındaki çalışmalar, çarşıdaki işleyişi aksatmamak ve esnafı mağdur etmemek için özellikle gece saatlerinde yapılıyor.

Aydınlatma projesine ödül

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı için hazırladığı aydınlatma projesi Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin düzenlediği “Şehirler ve Aydınlatma Yarışması”nda birincilik ödülüne layık görüldü. Kemeraltı’ndaki aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Kemeraltı’nın da içinde yer aldığı İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası 2023 adaylığı için çalışmalar sürüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
 TEŞEKKÜR
TEŞEKKÜR
DOĞAN,Organ bağışının öneminin farkındayız.
DOĞAN,Organ bağışının öneminin farkındayız.
Candal,Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini daha huzurlu bir ortamda gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla sahadayız.
Candal,Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini daha huzurlu bir ortamda gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla sahadayız.
 Akman, Canik Kaymakamı Sayın Şeref Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Akman, Canik Kaymakamı Sayın Şeref Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Son Haberler
OMÜ Vakıf Koleji, World Scholar’sCup’tabüyük başarı elde etti
OMÜ Vakıf Koleji, World Scholar’sCup’tabüyük başarı elde etti
 
 "2026 yılı yol çalışma programımız hazır"
Altın haftaya rekorla başladı
Altın haftaya rekorla başladı
 TEŞEKKÜR
TEŞEKKÜR
GÜLER,“30–40 Yıllık Sorunları Çözdük”
GÜLER,“30–40 Yıllık Sorunları Çözdük”
Çok Okunan Haberler
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Uludağ Enerji, Hatay Kampüsünde Sokak Hayvanlarını Yalnız Bırakmadı
Uludağ Enerji, Hatay Kampüsünde Sokak Hayvanlarını Yalnız Bırakmadı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.