• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA BİYOGRAFİ FOTO GALERİ KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL SAĞLIK SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:54
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILIYOR
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Dündar projelerini anlattı iş adamları hayran kaldı
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Mayıs 2023 - 12:48

Başkan Dündar projelerini anlattı iş adamları hayran kaldı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) Bursa Şubesini ziyaret etti

GÜNDEM
23 Mayıs 2023 - 12:48
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Dündar projelerini anlattı iş adamları hayran kaldı
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) Bursa Şubesini ziyaret etti. MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak ve Yönetim kurulu Üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve devam eden projelerini anlattı. Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin Bursa’ya çok farklı bir hava kattığını belirten iş insanları Osmangazi Meydanı’nın ise biran önce tamamlanmasını beklediklerini söylediler.

MÜSİAD Bursa Şubesi’ne konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin yakaladığı istikrarın devam etmesi için 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçimine dikkat çekti. Türkiye’de istikrarın devam edeceğinin altını çizen Dündar, 29 Mayıs sabahı Türkiye Yüzyılı’nı yaşamaya devam edeceklerini söyledi. MÜSİAD’ın alın teriyle büyüyen bir kurum olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “MÜSİAD  bir iş adamı derneği Türkiye’nin her tarafında şubesi olan bir biriyle irtibatları olan güçlü bir yapı bunu yapmak zordur. MÜSİAD’ın görevi zor bu zorun içerisinde bunları başarmak kolay iş değil Allah güç kuvvet versin diliyorum. Bu tür sosyal, ekonomik ve toplumsal kaygıları olmasının sebebi buradaki arkadaşların tümünün yerli ve milli olmasıdır. Buradaki üyeler, çalışanlar ve firma sahipleri alın teriyle büyüyen firmalar” dedi.

 “Osmangazi Meydanı için faklı kesimlerle istişare yapıldı” 

Osmangazi Belediyesi olarak ilçede iyi işler yaptıklarına inandıklarını belirten Başkan Dündar, “Bizim ilçe belediyesinin üzerinde işler yaptığımızı biliyoruz. MÜSİAD Başkanımız Osmangazi Meydanını sordu, Osmangazi Meydanı Bursa’nın merkezi ve ticari rantının en çok olduğu yer ayrıca emlak değerinin en yüksek olduğu bölge, şehircilik adına imar rantının en yüksek olduğu yer, medyanın olduğu alan 40 dönüm bir alan biz bu 40 dönümlük alanın tamamını belediye bütçemizden kamulaştırdık. Sadece kamulaştırılacak 3-4 parsel kaldı bin 500 metre onlarda dava açtılar inşallah onları da anlaşarak alacağız. Bu bölgeyi kamulaştırıp yıkmak başlı başına büyük bir başarı bunu herkes bilmez sadece çatıyı görüp bu çatı ne işe yarıyor diye sorarlar. Bu bölge Bursa’nın merkezi helal olsun size burayla ilgili bir adım attınız temizliyorsunuz denmesi lazım, bu çabamızı bilen vatandaşlarımız bizi tebrik ediyor. Biz araştırıp, sorar, çalışarak inandığımız yolda yürürüz. Bu proje Mustafa Dündar’ın aklına gelip yaptığı bir proje değil bu Bursa’nın projesi biz bu projeyi yaparken herkese danıştık. Herkese burada ne olursa iyi ne olmazsa iyi olmaz diye sorduk ve projemize herkesin onayını alarak başladık. Burası santral garaj kültürünün yaşadığı bir yer olacak, meydanda kafeterya, lokantalar ve yaşam alanları olacak, nikah dairesi de buraya taşınacak. Vatandaşlarımızın kullanabileceği Millet kıraathanesi olacak. Bu meydan bir hareket noktası olacak. Son kamulaştırmak bittiği ve meydan açıldığı zaman hemen 2 etabına başlayacağız. Burada bulunan camiyi üst kısma alacağız. Alt köşeye de kültür merkezi inşa edeceğiz. Bunu yaptığımız bu gerçek bir kentsel dönüşüm olacak” şeklinde konuştu.

 “Panorama 1326 Fetih Müzesi günde 6 bin kişiyi ağırlıyor” 

 Bir diğer projelerinin Panaroma 1326 Fetih Müzesi olduğunu belirten Başkan Dündar, “Panoramaya bugüne kadar 147 ülkeden ziyaretçi geldi. Bu müze dünyanın buluşma noktası oldu. Geçtiğimiz gün bir günde 6 bin üzerinde yerli ve yabancı misafir ziyaret etti. Bu müzeyi yapılırken beğenmeyip eleştirenler bende göreyim orasını diyor ama utanıp gelemiyor. Bazen guruplar gelip kenardan izleyenlerde olmuştur. Biz yaptığımız işi ekip olarak araştırıp sorarak en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

  “Sosyal belediyecilikte zirve BAREM”

 BAREM’in çok önemli bir proje olduğunu aktaran Dündar, “Türkiye’de böyle bir proje yok devasa bir yapı 3 farklı bölümden oluşuyor. İçinde engelli bakım merkezi, alzheimer hastaları için merkez ve huzur evi olarak hizmet veriyor. Sosyal belediyecilikte BAREM zirve proje olarak ön plana çıkıyor. Bunun üzerine bir proje daha yok. Bu proje aslında ilçe belediyesini aşan bir proje ama biz bunu yapmayı başardık. Çok özel proje olan Macera Bursa 50 dönüm üzerine kurulu bir projemiz çok beğenildi uçtu gitti. Proje o kadar rağbet görüyor ki mahalle muhtarı kalabalıktan dolayı şikayete geldi. Macera Bursa’yı çok fazla insan ziyaret ediyor. Gelen ziyaretçiler arasında çocuklar, anne babalarda ve  yaşlılarda var herkesimden insanı ağırlıyor. Parkın içinde kafeteryalar, sosyal yaşam alanları ve adrenalin tutkunları için park var geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, ile birlikte adrenalin parkında parkurları deneyimledik ve bakanımız projeyi çok beğendi.  İçinde çiçek bahçesi var bu bahçede 233 bin çiçek var bu bahçe Türkiye’deki ender çiçek bahçelerinden bir tanesi, Macera Parkın yanına masal dünyasını kuruyoruz. Bu projemizde çocukların merak ettiği ve ilgiyle beklediği bir proje bu proje Hamitler mahallesini cazibe merkezi noktasına getirdi. Biz belediyeciliği bilerek yapıyor ve ekibimize güveniyoruz” ifade etti.

 “MÜSİAD üyeleri Osmangazi’nin projelerine hayran kaldı”

 Başkan Dündar’ın kendilerine anlattığı projelerin Bursa için çok değerli olduğunu belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak, “Kent Meydanı projesi 2’inci etabıyla birlikte inşallah çok farklı olacak. Bu proje Bursa’ya büyük değer katacak, başkanımızın yapmış olduğu projeler bazı şeylerin işaret olarak ben değerlendiriyorum. Panaroma müzesi bana göre hanlar bölgesi ve kayhan’ın kalkınması ve daha fazla ziyaretçi alması bakımından önemli ve değerli proje olarak ön plana çıkıyor. Aslında surlar bölgesinde yapmış olduğunuz çalışmalar takdire şayan o bölgede kamulaştırıp binaları yıkarak bir sokak oluşturdunuz. Bu projenin ileriki dönemlerde Bursa’ya çok daha farklı kimlik kazandıracağını ben paylaşmak istiyorum. Sur içinde yapmış olduğunuz projeler tamamlandığında bu bölge adeta bir açık hava müzesi olacak. Bu projeyi  Bursa’mıza hem de sektörlerimize ve ülkemize  katkı olarak değerlendiriyoruz. Ülkelerden ziyade şehirlerin yarıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu projeler şehre ilgiyi ve çekiciliği artıracak projeler. Belediyemize ve başkanımıza yaptığı güzel projelerden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
Ayvacık Ziraat Odası’ndan Geleneksel Bahar Şenliği
Ayvacık Ziraat Odası’ndan Geleneksel Bahar Şenliği
Başkan Türkel:
Başkan Türkel: " Geleceğimize umutla bakmamızı sağlıyor"
 YILDIZ'ın kurban bayramı mesajı;
YILDIZ'ın kurban bayramı mesajı;
Son Haberler
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
“YILAN ISIRMAZ” DERLER, “İSRAİL” İSE “SOKAR!..”
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILIYOR
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILIYOR
Ayvacık Ziraat Odası’ndan Geleneksel Bahar Şenliği
Ayvacık Ziraat Odası’ndan Geleneksel Bahar Şenliği
Başkan Türkel:
Başkan Türkel: " Geleceğimize umutla bakmamızı sağlıyor"
TÜTÜNCÜ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
TÜTÜNCÜ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Çok Okunan Haberler
Kurbanlıklarınız Hazır!
Kurbanlıklarınız Hazır!
Diksoy'dan 19 Mayıs Mesajı:
Diksoy'dan 19 Mayıs Mesajı:
Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosuna  plaket
Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosuna  plaket
Karadeniz'in En Büyüğü Samsun'da Olacak
Karadeniz'in En Büyüğü Samsun'da Olacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
SAĞLIK
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.