• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
12:28
“SAMSUN MARKET”
12:16
“Engelsiz Samsun”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Altay: "KONYARAY, Toplu Ulaşımın Ana Omurgalarından Birisi Olacak"
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Nisan 2024 - 09:56

Başkan Altay: "KONYARAY, Toplu Ulaşımın Ana Omurgalarından Birisi Olacak"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen KONYARAY Banliyö Hattı’ndaki çalışmaları inceledi

GÜNDEM
14 Nisan 2024 - 09:56
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Altay:
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen KONYARAY Banliyö Hattı’ndaki çalışmaları inceledi.

Meram Gar’dan başlayıp Kayacık Lojistik İstasyonu’na kadar olan 17,4 kilometrelik ilk etapta inşaatın kesintisiz şekilde sürdüğünü belirten Başkan Altay, “Bugüne kadar şehir merkezinin dışındaki alanda çalışmıştık, şimdi yavaş yavaş şehir merkezinde de yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

KONYARAY, Konya toplu ulaşımının ana omurgalarından birisi olacak. Özellikle organize sanayi bölgemiz ve sanayi alanlarındaki toplu ulaşım problemini çözecek” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak KONYARAY Banliyö Hattı’nın ilk etabı olan Konya Gar-Kayacık Lojistik Merkezi arasındaki 17,4 kilometrelik bölümde çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Demiryolu Caddesi’nde devam eden KONYARAY Banliyö Hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek son durumu hakkında bildi aldı. 

“KONYA’NIN ULAŞIM ALTYAPISINI GELİŞTİRMEK İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Altay inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Konya’nın ulaştırma alt yapısını geliştirmek için çok yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti. Meram Gar’dan başlayıp Kayacık Lojistik İstasyonu’na kadar olan 17,4 kilometrelik ilk etapta inşaatın kesintisiz şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Altay, “Bugüne kadar şehir merkezinin dışındaki alanda çalışmıştık, şimdi yavaş yavaş şehir merkezinde de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir taraftan da istinat duvarlarını yıkılması, kazı alanı hafriyat yapılması ve altyapı hazırlama çalışmaları sürüyor. İnşallah en kısa sürede travers işlemlerine başlamış olacağız” diye konuştu. 

“ÖZELLİKLE SANAYİ ALANLARINDAKİ TOPLU ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Banliyö hattının Konya’nın toplu ulaşımının ana omurgalarından birisi olacağını, özellikle organize sanayi bölgesindeki ve sanayi alanlarındaki toplu ulaşım problemini çözeceğini vurgulayan Başkan Altay, “Bu çalışmada Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile Devlet Demir Yolları aralıksız bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah 2025 yılı sonu 2026 yılı ortalarında ilk etap olan işin tamamlanması, ikinci etapta Organize Sanayi-Yaylapınar’a kadar olan hattın donatılmasıyla ilgili süreçleri de takip ediyoruz. Konya’mıza böyle güzel bir eser kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu’na, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sahada çalışmaları bugün kontrol ettik, kesintisiz bir çalışma var. Bu tür çalışmalarda trafik etkileniyor ama az rahatsızlık vererek, en hızlı şekilde KONYARAY’I tamamlamaya çalışıyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“SAMSUN MARKET”
“SAMSUN MARKET”
“Engelsiz Samsun”
“Engelsiz Samsun”
Gökçegelin 3. Şelale Festivali Coşkuyla Gerçekleşti
Gökçegelin 3. Şelale Festivali Coşkuyla Gerçekleşti
Altın haftaya çıkışla başladı
Altın haftaya çıkışla başladı
Son Haberler
“SAMSUN MARKET”
“SAMSUN MARKET”
DENİZCİLİKTE DİJİTAL DÖNÜŞÜM  
DENİZCİLİKTE DİJİTAL DÖNÜŞÜM  
“Engelsiz Samsun”
“Engelsiz Samsun”
Başkan Türkel engelli asansörü için çalışma başlattı
Başkan Türkel engelli asansörü için çalışma başlattı
Gökçegelin 3. Şelale Festivali Coşkuyla Gerçekleşti
Gökçegelin 3. Şelale Festivali Coşkuyla Gerçekleşti
Çok Okunan Haberler
İş insanı Üzeyir BAHADIR,
İş insanı Üzeyir BAHADIR,"Deprem Değil, İhmal Öldürür! Samsun'da...
 Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
Kavak Güreşte Bir Kez Daha Şampiyon Yetiştirdi!
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
OSMAN TÜRK: “ALTIN 5 BİN TL’YE DAYANABİLİR”
Büyükşehir'in karpuz tohumu üreticilere teslim ediliyor
Büyükşehir'in karpuz tohumu üreticilere teslim ediliyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.