• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
17:06
Hamdi yıldız.Şiddet malisef devam ediyor
14:36
Erbakan: “2026 bütçesi borç, faiz ve imtiyazlılar bütçesidir”
14:33
Öğrenciler Soruyor, Başkan Sandıkçı Cevaplıyor
14:03
TERME’DE TOPLU ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLADI
14:01
Başkan İhsan Kurnaz'dan İlyasköy Esnafına Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Altay: "Konya İçin Tarihi Bir Dönüşüme İmza Atılıyor"
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Eylül 2023 - 22:11

Başkan Altay: "Konya İçin Tarihi Bir Dönüşüme İmza Atılıyor"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte Şükran Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları inceledi

GÜNDEM
15 Eylül 2023 - 22:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Altay:
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte Şükran Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları inceledi. Çalışmaların başladığı ilk etaptaki inşaatların kaba kısımlarının bitirildiğini ve yıl sonuna kadar dükkanları teslim etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Altay, “Konya için önemli tarihi bir dönüşüme imza atılıyor. Başta Meram Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şükran Mahallesi’nin hemen karşısında bulunan Sırçalı Medrese ile Sahip Ata arasındaki alandaki kamulaştırmalarını da tamamladık. Şu anda yıkım işlemlerine devam ediyoruz. Orası için de yeni bir proje çalışıyoruz. Böylece bu tarihi mekanları, özellikle Konya dışından gelen turistlerimize ve Konyalıların hizmetine sunmuş olacağız” dedi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Buraya geldiğiniz zaman Konya’daki en büyük şantiye alanına gelmiş oluyorsunuz. Çok hummalı bir çalışma var. Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Meram Belediyesi olarak el birliğiyle Türkiye’de hatırı sayılır bir dönüşüme imza atmış olacağız” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle Şükran Mahallesi’nde yürüten ihya projesi tüm hızıyla sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte Şükran Mahallesi’nde devam eden çalışmalarda incelemeler gerçekleştirdi. İnceleme sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, Şükran Mahallesi’ndeki çalışmaların, Darü’l-Mülk Projesi kapsamında yürütülen projelerin en önemli ayaklarından biri olduğunu söyledi.

 

“ÇOK UZUN SÜREDİR ŞEHRİMİZDE GÜNDEM OLAN MESELE NETİCELENDİRİLİYOR”

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Altay, “Çok uzun süredir şehrimizde gündem olan mesele Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş tarafından neticelendiriliyor. Şu anda çalışmaların başladığı ilk etapta inşaatların kaba kısımları bitirildi. İnşallah yıl sonunda burada vatandaşlarımızın ticaretine başlayacağı dükkanları teslim etmeyi hedefliyoruz. Konya için önemli tarihi bir dönüşüme imza atılıyor” diye konuştu.

 

“KONYA’YA YAKIŞAN BİR İŞ OLDU”

Başkan Altay, projenin çok büyük emekler sonucu Konya’ya kazandırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Konya’ya yakışan bir iş oldu, gönlümüze sindi. Başta Meram Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şükran Mahallesi’nin hemen karşısında bulunan Sırçalı Medrese ile Sahip Ata arasındaki alandaki kamulaştırmalarını da tamamladık. Şu anda yıkım işlemlerine devam ediyoruz. Orası için de yeni bir proje çalışıyoruz. Böylece bu tarihi mekanları, özellikle Konya dışından gelen turistlerimize ve Konyalıların hizmetine sunmuş olacağız. Darü’l-Mülk Projelerimizin en önemli ayaklarından birisi olan Larende Dönüşümünde de yeni dükkanların yapım süreci hızla devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibariyle yeni dükkanları tamamlamayı, buradaki esnafımızı yeni yerine taşımayı ve Larende’deki eski dükkanları yıkarak tarihi surların inşasıyla ilgili sürece başlamayı hedefliyoruz. Darü’l-Mülk Projesi, Türkiye’de yürütülen en büyük ihya projelerinden birisi. 20 farklı noktada çalışmalar yürütüyoruz ve bunlar kesintisiz olarak devam ediyor. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle birlikte Konya’yı inşallah yarınları çok daha güzel bir şehir haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.”

 

“MERAMIMIZIN VE TÜM KONYAMIZIN KAZANACAĞI BİR ESERİ ORTAYA KOYMUŞ OLACAĞIZ”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise ilk etabın kısa süre içinde tamamlanacağını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İlk etabını bu yıl bitmeden tamamlayıp hem hak sahiplerine hem de bu bölgenin hizmetine açmış olacağız. Yine Larende’deki dükkanlar tamamlanmak üzere. O bölgede de ihya projesi ayağa kalkmış olacak. Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında 4 ayrı firma, 4 ayrı şantiye var. Etap etap çalışmalar devam ediyor. Buraya geldiğiniz zaman Konya’daki en büyük şantiye alanına gelmiş oluyorsunuz. Çok hummalı bir çalışma var. Biz bu iş için çok büyük emek, çok büyük zaman ve çok büyük bir bütçe ayırdık. Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Meram Belediyesi olarak el birliğiyle Türkiye’de hatırı sayılır bir dönüşüme imza atmış olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bölgede oturan vatandaşlarımıza sabırları için teşekkür ediyorum. Sonuçta onların, Meramımızın ve tüm Konya’mızın kazanacağı bir eseri ortaya koymuş olacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
TERME’DE TOPLU ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLADI
TERME’DE TOPLU ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLADI
Üniversiteli Trabzonsporlular Keçiören’de Horonla Buluştu
Üniversiteli Trabzonsporlular Keçiören’de Horonla Buluştu
Canik'te Büyük Dönüşüm Tam Gaz
Canik'te Büyük Dönüşüm Tam Gaz
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Son Haberler
Hamdi yıldız.Şiddet malisef devam ediyor
Hamdi yıldız.Şiddet malisef devam ediyor
Erbakan: “2026 bütçesi borç, faiz ve imtiyazlılar bütçesidir”
Erbakan: “2026 bütçesi borç, faiz ve imtiyazlılar bütçesidir”
Öğrenciler Soruyor, Başkan Sandıkçı Cevaplıyor
Öğrenciler Soruyor, Başkan Sandıkçı Cevaplıyor
TERME’DE TOPLU ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLADI
TERME’DE TOPLU ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLADI
Başkan İhsan Kurnaz'dan İlyasköy Esnafına Ziyaret
Başkan İhsan Kurnaz'dan İlyasköy Esnafına Ziyaret
Çok Okunan Haberler
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Seven’den Oğluna Duygulandıran Doğum Günü Mesajı
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Esen: “Muhtarlarımızla Geleceğe Dair Kısa Bir Değerlendirme Yaptık”
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Yoleri: U18’de Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Beydağ'dan Yükselen Kestane Unu Çölyak Hastalarina Derman Oluyor 
Beydağ'dan Yükselen Kestane Unu Çölyak Hastalarina Derman Oluyor 

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.