• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:14
Festival programı devam ediyor
13:11
Gastronomi mirası vurgusu
13:04
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
13:01
Yoğun Çalışma
12:57
Samsun’a yakışır bir rekreasyon projesi
12:55
ORDU'NUN YENİ TURİZM ROTASI: ABLAKTAŞI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Atakum gençlerle yönetilecek
EĞİTİM
Yayınlanma: 23 Aralık 2019 - 10:00

Atakum gençlerle yönetilecek

Atakum gençlerle yönetilecek Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi

EĞİTİM
23 Aralık 2019 - 10:00
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Atakum gençlerle yönetilecek

Atakum gençlerle

yönetilecek

Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Atakum'un gençlerle birlikte yönetilmesi gerektiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Atakum Belediyesi'nin yönetimine katılın, hem de kendi kendinizi yönetin. Atatürk'ün 'Benim doğduğum kent' dediği Samsun'dan, Türkiye'ye örnek olun" dedi

---------------------------------

Atakum Kent Konseyi'ne bağlı Atakum Gençlik Meclisi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Yalı Kafe'de gerçekleşen genel kurula Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri Atila Tekcan, Av. Fikret Can Demir, çok sayıda üniversite öğrencisi ve Atakumlu gençler katıldı. Genel kurula katılan gençler tarafından gençlik meclisi başkanı ile yürütme kurulunun seçildiği ve çalışma komisyonlarının oluşturulduğu toplantıda Başkan Deveci, gençlerin Atakum'un yönetimine katılmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Kentin yönetimine ve yaşamına gençleri müdahil edemeyeceksek Atakum Belediye Başkanı olarak ne yaparsam yapayım, bundan öncekilerde olduğu gibi yarım kalacaktır" diye konuştu.

GENÇLER YOKSA

CUMHURİYET TOPAL KALIR

Atakum Gençlik Meclisi'nin başta Atakum'a, Atakum'un ve kendi gelecekleri için çalışacak tüm gençlere hayırlı olmasını dileyen Başkan Deveci, "Atakum birlikte ve gençlerle yönetilmeli. Bu da yetmez, kadınlarla yönetilmeli. Cumhuriyet, 'kadın' demek, kadın da demokrasi demek. İkisi birbirine bağlı. Şimdi bunu daha da zenginleştirelim. Gençlerin olmadığı yerde, Atatürk'ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet'in bir ayağı topal demektir. Ayağı topal Cumhuriyet'in olduğu yerde de demokrasi, kadın hakları ve gençlerin geleceği olmaz. Siz Atakum Belediyesi'nin yönetimine ortak olmanın ötesinde, kendi geleceğinize ve kaderinize el koyuyorsunuz. Atakum'da 35 bin üniversite öğrencisi var diyordum. Geçen üniversitemizin genel sekreteri bu sayının 38 bine ulaştığını söyledi. Ayrıca 4 bin 700 civarında da yabancı uyruklu öğrenci Atakum'da yaşıyor. Bunlar önemli zenginlikler. Sizin çabanız başlangıç olarak gayet güzel böyle olmalı ama önümüzdeki günlerde salonlara sığmamalısınız. Sayınızın artması, 'Gençlik kaderine el koydu, Atatürk'ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet'e ve onun çatısı altında oluşturulabilecek demokrasiye sahip çıkıyor' demektir. Sizden bunu istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, Atakum Belediyesi ya da başka belediyeler, demokratik yaşam biçimini özümseyebilirler. Kentlerin yönetimi demokratik ve şeffaf olur. Kentte yaşayanların vergileriyle oluşan belediye bütçesinin nereye ve nasıl harcandığı konusunda hesap verilebilir bir yönetim olur. Bunların hiçbiri Türkiye'de olmadı ve olamıyor. Beş yılda bir oy kullanarak, demokrasiyi tesis edemeyiz. O ülke demokratik olmaz. Gençler, 'Okulu bitirdikten sonra benim halim ne olacak?' diyorsa, o ülkede demokrasi yok demektir" ifadelerini kullandı.

AYRICALIĞINIZI

FARK ETTİRİN

Demokrasi ve ekonomik kalkınmanın paralel olduğunu kaydeden Başkan Deveci, "Demokrasinin olmadığı yerde ekonomik kalkınma olmaz. Ekonomik kalkınmanın olmadığı yerde de gençlerin gelecek garantisi olmaz. Bu bir döngü. Bunlardan birini çıkarırsanız, sorun baştan sonra tekrarlanır. Onun için hem Atakum Belediyesi'nin yönetimine katılın, hem de kendi kendinizi yönetin. Komisyonlarınızı ve sayınızı çoğaltın, Atatürk'ün benim doğduğum kent dediği Samsun'dan, Türkiye'ye örnek olun. OMÜ'nün öğrencilerisiniz, bu bile bir ayrıcalık. Bu ayrıcalığınızı fark ettirin. Atakum Belediye Başkanı olarak faaliyetlerinizde ne eksikse yerine getirmeye çalışacağım. Eğer sizin isteklerinizi yerine getiremeyeceksek, kentin yönetimine ve yaşamına gençleri müdahil edemeyeceksek Atakum Belediye Başkanı olarak ne yaparsam yapayım, bundan öncekilerde olduğu gibi yarım kalacaktır" dedi.

İlginizi Çekebilir
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
Yoğun Çalışma
Yoğun Çalışma
Kayıtlar eylül ayında yapılacak
Kayıtlar eylül ayında yapılacak
Eğitimde Canik Belediyesi Rüzgârı
Eğitimde Canik Belediyesi Rüzgârı
Son Haberler
Festival programı devam ediyor
Festival programı devam ediyor
Gastronomi mirası vurgusu
Gastronomi mirası vurgusu
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
“Eskişehir artık sizin de şehriniz”
Yoğun Çalışma
Yoğun Çalışma
Samsun’a yakışır bir rekreasyon projesi
Samsun’a yakışır bir rekreasyon projesi
Çok Okunan Haberler
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
Birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden adayım.
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
TRAFİK RAHAT NEFES ALDI...
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
Geleceğin Yıldızı: Muhammed Emin Akkaya
  “O GÜN”DE SÖYLE,  “BEN KİTAP OKUMAM!..” DE
  “O GÜN”DE SÖYLE,  “BEN KİTAP OKUMAM!..” DE

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.