• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA BİYOGRAFİ FOTO GALERİ KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL SAĞLIK SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
15:43
BÜYÜKŞEHİR’İN BALIK EKMEK TEKNESİ HİZMETE AÇILDI
15:40
Zorunlu Eğitimde Değişiklik Sinyali
15:38
Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Destek
14:21
Evde Pastane Lezzeti
14:08
Şehrimizin her noktasında altyapı yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz
14:05
2025 Emekli Promosyonları Rekor Seviyeye Ulaştı
14:03
Erdoğan: ‘Terör devri kapanıyor, şimdi toplumsal barış zamanı’
12:16
“Minderini Kap Gel”
12:12
Yapay zeka modelleri kısa cevaplarda daha fazla hata yapıyor
12:07
Evrenin Sonu Sanılandan Milyonlarca Kat Daha Yakın Olabilir
12:04
'Duvarları birlikte yıkacağız'
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Anadolu Sigorta "Yüzde 30 Kulübü"ne katıldı
EKONOMİ
Yayınlanma: 25 Ağustos 2023 - 22:16

Anadolu Sigorta "Yüzde 30 Kulübü"ne katıldı

Anadolu Sigorta, şirketlerin yönetim kurullarında ve üst yönetiminde görev alan kadın çalışan oranının en az yüzde 30’a çıkarılabilmesi amacıyla uluslararası alanda çalışmalarını sürdüren ve Türkiye ç

EKONOMİ
25 Ağustos 2023 - 22:16
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Anadolu Sigorta
Anadolu Sigorta, şirketlerin yönetim kurullarında ve üst yönetiminde görev alan kadın çalışan oranının en az yüzde 30’a çıkarılabilmesi amacıyla uluslararası alanda çalışmalarını sürdüren ve Türkiye çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun üstlendiği “Yüzde 30 Kulübü”nün üyesi oldu. Böylece, 6 kıtada 20'den fazla ülkede 1400'ü aşan üst düzey yönetici üyesi bulunan Yüzde 30 Kulübü’nün Türkiye’deki üye sayısı Anadolu Sigorta’nın katılımıyla birlikte 79’a ulaştı.

Anadolu Sigorta, Türkiye çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun üstlendiği “Yüzde 30 Kulübü”nün yeni üyesi oldu. Üyelik anlaşmasına yönelik imza töreni, Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Tümsavaş ve Yüzde 30 Kulübü Türkiye Kurucu Başkanı Prof. Dr. Melsa Ararat’ın katılımıyla 24 Ağustos 2023 Perşembe günü gerçekleşti. 6 kıtada 20'den fazla ülkede 1400'ü aşan üst düzey yönetici üyesi bulunan Yüzde 30 Kulübü’nün, Anadolu Sigorta’nın da katılımıyla birlikte Türkiye’deki üye sayısı 79’a yükseldi. 

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli hedeflerinden biri olarak öncelikli çalışma alanları arasında bulunduğunu belirten Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Tümsavaş “Sürdürülebilir kalkınmanın temellerinden biri olduğuna inandığımız toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi kapsamında kadının ekonomide ve yaşamdaki varlığına ve gücüne destek veriyoruz. Mevcut durumda %51’e ulaşmış bulunan kadın çalışan oranımız, bu anlayışımızın açık bir göstergesidir. Bu konuda pek çok ulusal ve uluslararası inisiyatifle iş birliğimiz bulunuyor. Kadın çalışan ve yönetici oranımızı sistematik olarak artırarak ve kadınların ekonomiye katılımını teşvik eden çalışmalara destek vererek sektörün öncü ve örnek şirketi kimliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Anadolu Sigorta olarak Yüzde 30 Kulübü hareketine katılarak kamuoyuna ve çalışanlarımıza, organizasyonumuzun her seviyesinde toplumsal cinsiyet dengesini iyileştirmeyi hedeflediğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yüzde 30 Kulübü Türkiye Kurucu Başkanı Prof. Dr. Melsa Ararat, “Kulübümüzün 79. üyesini heyecanla karşılıyoruz. Yüzde 30 Kulübü Türkiye Kampanyasının şirket CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlarından oluşan üyeleri kampanyaya katılarak kadınların, şirketlerin, tüm yönetim organlarında temsil edilmelerinin iyi bir yönetişim ve iş meselesi olduğu mesajını akranlarıyla paylaşmış oluyorlar” diye konuştu. 

Yüzde 30 Kulübü’nün yanı sıra “Bağımsız Kadın Direktörler” ve “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı” projelerine ev sahipliği yapan Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun Direktörü Ata Can Bertay ise "Anadolu Sigorta'nın Yüzde 30 Kulübü Türkiye Kampanyası'na katılımı, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemi göstermesi açısından çok değerli. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu olarak, Anadolu Sigorta'nın yönetim kurulu ve üst yönetimde kadın temsilini artırma iradesini memnuniyetle karşılıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her düzeyde sağlamak, sadece doğru olanı yapmak değil; aynı zamanda geleceğin başarılı şirketlerinin temel taşlarından biri olacaktır. Anadolu Sigorta'nın bu vizyoner kararı, ülkemiz şirketlerine örnek olacaktır" açıklamasında bulundu. 

 

Yüzde 30 Kulübü Hakkında

2010 yılında İngiltere'de kurulan Yüzde 30 Kulübü inisiyatifi, iş dünyasındaki kadınların üst düzey liderlik rollerinde temsilini artırmayı ve şirketleri daha kapsayıcı bir iş ortamı oluşturmaları için teşvik etmeyi amaçlıyor. Bunun için dünyanın en büyük şirketlerinin yönetim ve üst yönetim seviyesinde en az %30 kadın temsilini hedefliyor. 

Yüzde 30 Kulübü, yönetim kurulu başkanlarının ve CEO’ların, organizasyonlarının her seviyesinde toplumsal cinsiyet dengesini iyileştirmeyi amaçladıkları bir iş birliği olarak biliniyor. Bu iş birliğinin arkasında toplumsal cinsiyet dengesinin şirketleri daha başarılı ve yönetim kurullarını daha etkin yapacağına olan inanç yatıyor.  

Yüzde 30 Kulübü Türkiye, 2017 yılında Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu (SU CGFT) çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Forumun “2022 Yönetim Kurulunda Kadın Raporu”na göre Türkiye'de Yönetim Kurullarında kadın üye oranı %17,5. Halka açık 475 şirketin 158'inin yönetim kurulunda ise kadın üyesi bulunmuyor.

Yüzde 30 Kulübü Türkiye hedefleri arasında, BIST Yıldız Pazar ve Ana Pazar’da yer alan şirketlerde yönetim kurullarındaki kadın üye oranının en az yüzde 30'a ulaştırılması ve BIST'teki tüm şirketlerin yönetim kurullarında kadın üyelerin yer almasının sağlaması da yer alıyor.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
2025 Emekli Promosyonları Rekor Seviyeye Ulaştı
2025 Emekli Promosyonları Rekor Seviyeye Ulaştı
2003'E GÖRE YÜZDE 221'LİK ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ
2003'E GÖRE YÜZDE 221'LİK ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ
MÜSİAD’da Bayrak Değişimi ve Ekonomiye Yönelik Net Mesajlar
MÜSİAD’da Bayrak Değişimi ve Ekonomiye Yönelik Net Mesajlar
Elektrikli Otomobil Satışlarında Togg T10X Zirveyi Bırakmadı
Elektrikli Otomobil Satışlarında Togg T10X Zirveyi Bırakmadı
Son Haberler
BÜYÜKŞEHİR’İN BALIK EKMEK TEKNESİ HİZMETE AÇILDI
BÜYÜKŞEHİR’İN BALIK EKMEK TEKNESİ HİZMETE AÇILDI
Zorunlu Eğitimde Değişiklik Sinyali
Zorunlu Eğitimde Değişiklik Sinyali
Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Destek
Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Destek
Evde Pastane Lezzeti
Evde Pastane Lezzeti
Şehrimizin her noktasında altyapı yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz
Şehrimizin her noktasında altyapı yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz
Çok Okunan Haberler
KADEF'te Şerif Korkmaz Dönemi Başladı
KADEF'te Şerif Korkmaz Dönemi Başladı
Kürek,
Kürek, "Millet iradesine sahip çıkıyor"
HAUNEDY YÖRESEL UĞRAK NOKTASI
HAUNEDY YÖRESEL UĞRAK NOKTASI
İtfaiyeden Ford Otosan'a yangına müdahale eğitimi
İtfaiyeden Ford Otosan'a yangına müdahale eğitimi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
SAĞLIK
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.